Jump to content

Cutia de viteze. SOC intre 2 si 1

bibacu

Recommended Posts

Am un BMW 525 tds automatic si am de ceva timp o problema cu, cutia de viteze, care functioneaza impecabil la accelerare, darin timp ce frinez imi da un soc in transmisie cind schimba de la trapta 2 la 1. Daca a avut cineva o asemenea problema si ma poate ajuta i-i multumesc anticipat. Gabi :twoup:

Baieti cautati cite ceva despre cutia de viteze automata, chiar pe BMWClub, poate trebuie sa faceti o schimbare partiala de ulei de CV auto sau poate trebuie doar completat nivelul uleiului. Edited by nene

uleiul deabia are 10.000 km la mine problema a fost alta am spart o piesa in ea care avea legatura cu marsalierul si am mai schimbat un rulment dar dupa ce am schimbat astea 2 piese tot nu imi place cum merge pe tester mi-a dat o eroare dar nu mai stiu exact ce are oricum o bag la reconditionare in curand

@sylvian87: Ioi , da' semne de punctuatie si notiunea de "fraza" nu se mai invata la scoala ?

Si eu simt acelasi lucru: cand franez si ajung pe la 5-10 kmh simt un mic soc cand schimba din 2 in 1. Uleiul la cutia de viteze e schimbat deci nu e asta cauza. Oricum, eu am incetat sa mai tot analizez comportamentul cutiei, asa cum a spus si Rares, dupa mai multe discutii pe forum nu s-a ajuns la o concluzie precisa. Asta poate ca din cauza ca cutiile se comporta diferit in functie de generatie, motorizare, etc.

De exemplu, Ciupanezu spune ca cutia lui nu patineaza, a mea patineaza in sensul ca daca rulez la 1800 rpm in viteza a 3 si accelerez cam 30%-40% din cursa pedalei, turatia urca brusc la 2500-2800 rpm iar acceleratia efectiva se produce dupa. La kickdown nu patineaza, deci e clar ca e o patinare intentionata a cutiei. Cei de la Bavaria Cluj si un alt service care repara si cutii automate spun ca e normal: turatia fiind mica, motor pe benzina care incepe sa aiba "vlaga" la 2500 rpm, ca atunci cand nu accelerezi brusc si cutia schimba in treapta inferioara sa patineze astfel incat turatia sa urce.

Orice Âşoc denotĂŁ uzura cutiei, degeaba schimbaĂži uleiul dacĂŁ uzura este deja prezentĂŁ.

Cutia trebuie recondiĂžionatĂŁ sau schimbatĂŁ, nu existĂŁ alte soluĂžii.

Ăn timp se va ĂŽnrĂŁutĂŁĂži problema, Âşocurile vor fi tot mai mari, cutia va patina Âşi ĂŽn sarcinĂŁ.