Jump to content

Dimensiuni ideale cauciucuri

ral

Recommended Posts

Salut,am achizitionat un set de jante Et47,cauciucuri 235/45/r17 toate 4,problema e ca pe fata cand virez maxim atinge in aparatoarea de noroi iar distanta pana la aparatoarea de la arc este foarte mica ma gandesc acum de la gropi sa nu atinga si in ea.Intrebarea mea este,care sunt dimensiunile ideale la cauciuri ca sa nu am nici un fel de problema?>Multumesc

Am gresit sectiunea,rog un moderator sa mute topicul la seria 3.Multumesc

Conteaza si ce J are janta. Oricum, e cam mare dimensiunea pe fata.

Mai bine pune 225/45/17 si nu mai ai probleme.

L.E: Am avut jante cu ET 38 8J cu gume 235/40/17 si pe fata nu imi freca.

7j au jantele

Conteaza si ce J are janta. Oricum, e cam mare dimensiunea pe fata.

Mai bine pune 225/45/17 si nu mai ai probleme.

L.E: Am avut jante cu ET 38 8J cu gume 235/40/17 si pe fata nu imi freca.

7j au jantele

8J au jantele alea :twoup:

eu am 185, 65 r15 de vara si 205 60 r15 de iarna. Nu am probleme cu nici unele :twoup:. O curiozitate am si eu,cum ati facut la RAR sa va treaca dimensiunile astea, r15 , diferite latimi imi apar si miepestalpu d ela usa, dar 17 nu am vazut, poate la M-uri?

P.S. Sau la RAR mergeti cu cele pe 15, si dupa verificare, schimbati iar.

eu am 185, 65 r15 de vara si 205 60 r15 de iarna. Nu am probleme cu nici unele :). O curiozitate am si eu,cum ati facut la RAR sa va treaca dimensiunile astea, r15 , diferite latimi imi apar si miepestalpu d ela usa, dar 17 nu am vazut, poate la M-uri?

Mai cauta pe stalp , si la mine , la 318 sunt trecute pe stalp roti R17 .

On : 225/45/17 ar fi cel mai indicat , eu am pus 215/45 pe fata ca am avut probleme cu caseta de directia si am zis sa nu o mai fortez si pe asta noua :twoup: .

eu am 185, 65 r15 de vara si 205 60 r15 de iarna. Nu am probleme cu nici unele :). O curiozitate am si eu,cum ati facut la RAR sa va treaca dimensiunile astea, r15 , diferite latimi imi apar si miepestalpu d ela usa, dar 17 nu am vazut, poate la M-uri?

On : 225/45/17 ar fi cel mai indicat , eu am pus 215/45 pe fata ca am avut probleme cu caseta de directia si am zis sa nu o mai fortez si pe asta noua :twoup: .

Ce fel de probleme ai avut cu caseta de directie?215 oricum sunt mai inguste ca 225

Sunteti siguri ca este vorba de latimea jantei si nu de talon?Cu rotile virate maxim stanga de exemplu la roata din stanga freaca in aparatoarea dinspre spate iar la roata dreapta in aparatoare dinspre bara fata.Am gasit sa iau nici cauciucuri 225 la cineva si mie sa nu le trimita degeaba.Multumesc

eu am 185, 65 r15 de vara si 205 60 r15 de iarna. Nu am probleme cu nici unele :(. O curiozitate am si eu,cum ati facut la RAR sa va treaca dimensiunile astea, r15 , diferite latimi imi apar si miepestalpu d ela usa, dar 17 nu am vazut, poate la M-uri?

On : 225/45/17 ar fi cel mai indicat , eu am pus 215/45 pe fata ca am avut probleme cu caseta de directia si am zis sa nu o mai fortez si pe asta noua :( .

Culmea ca la amea nu arata pe stalp R17 :) , conteaza modelu ? an .. motorizare ........ ? Ca daca da :twoup: schimb si eu placutza aia cu una mai noua :)

Eu am pe e36 ameu fata 205/40/17 si spate 215/45/17 dar J-ul nu il stiu , poate sa-mi zica careva cum se masoara ?

Edited by Nate

Conteaza motorizarea. De exemplu la 316 nu scrie pe stalp jante de 17, la 325 stiu sigur ca scrie 235 cred ca e maxim pe spate autorizat. J-ul (in jargonul nostru de pe forum) este latimea jantei masurata in inchi. De obicei cand te intreaba cineva cati J are janta; corect ar fi sa te intrebe cati inch are latime janta dar e mai usor sa spui J. Poti masura latimea jantei cu o ustensila speciala de pe la vulcanizari care lucreaza si la camioane (aia sigur trebuie sa aibe ustensila), este un fel de cleste care se pune dintrun capat in celalalt al jantei si vezi exact cati inchi are latime janta. Alt mod ar fi sa pui cu ruleta dar nu este la fel de precis ca si cu ustensila dedicata. Pana la urma ar trebui sa scrie pe undeva pe janta ce latime are janta "J", ce cocoasa "H2, HH" etc.

ral cu suspensiile stock nu are cum sa nu aiba locul ala liber

Dupa manualul Bentley la roti de 17,distanta de la aripa pana la buza de jos a jantei trebuie sa fie de 60,4 cm cu vreo 200 kg in masina,daca e asa nu ma mai complic,pe spate nu e specificata distanta la roti de 17,in schimb la cele de 16 inch distanta pe spate e de 53,10cm iar pe fata 58.9cm,in concluzie fata e normal sa stea mai ridicata.