Jump to content

Probleme valva DISA - ROG SFAT!

Recommended Posts

Nu prea e in regula, acum nu mai exista DISA. Aparent masina merge, dar pierzi cuplu si putere.

Pai va rog, ceva mai multe detalii daca se poate. Eu nu ma prea pricep si daca e vreo buba as vrea sa stiu ce sa-i explic celui care mi-a schimbat-o. Mentionez ca piesa 13 s-a dat jos in fata mea tot de pe o masina similara, dar de UK. Deci respectiva masina sa inteleg ca nu avea DISA si a mea da? Sau ce?...

Si in fond si la urma urmei de ce pe realoem arata si una si alta?

Sunt in ceata...

Edited by RAZVAN2007

unele au DISA(de obicei 318) iar unele au doar capac(de obicei 316), fiind acelasi tip de motor ti se par similare

DISA "directioneaza" (nu stiu cum sa-i zic) aerul altfel in admisie, are influenta de la 3000 sau 4000rpm, nu mai stiu exact.

unele au DISA(de obicei 318) iar unele au doar capac(de obicei 316), fiind acelasi tip de motor ti se par similare

DISA "directioneaza" (nu stiu cum sa-i zic) aerul altfel in admisie, are influenta de la 3000 sau 4000rpm, nu mai stiu exact.

Bun. Dar cum naiba, 2 masini identice (adica ambele 318i) si pe una este prezenta DISA, iar pe cealalta nu?

Acuma... Eu am si piesa mea, adica valva DISA, caci mi-a ramas. Nu vad nimic stricat la ea. Ma rog, aparent. Cand era pusa pe masina ea tacanea. Acuma nu mai tacane nimic pentru ca nu mai are ce. Se poate reconditiona "buba" la ea?

Edited by RAZVAN2007

se poate rezolva tacanitul acelei valve

caut topicul lui Calin78 si pun link aici, eventual poti sa-l contactezi cu incredere, recomand

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?s=&...st&p=755457

si o mica curiozitate de-a mea: cat i-ai dat lu mester pe capacu ala? :twoup:

Edited by Rhaziel

Pai m-a costat 250 de lei: 150 benzina pe care am bagat-o pana la Bucuresti (unde mi-a pus capacul) + 100 de lei capacul (adica DISA pe care mi-a promis-o omul :) ).

Concluzia: ieftin ca braga! :)

Ah, era sa uit, multam fain pentru link.

Edited by RAZVAN2007

Pai m-a costat 250 de lei: 150 benzina pe care am bagat-o pana la Bucuresti (unde mi-a pus capacul) + 100 de lei capacul (adica DISA pe care mi-a promis-o omul :twoup: ).

mai baga de 150 lei benzina si vino din nou la Bucursti sa ii dai cu el in cap...

cum spunea si paul, vei pierde putere la masina... DISA isi face treaba ei, iar acum cu capacul ala, functia respectiva ai pierdut-o...

Pai m-a costat 250 de lei: 150 benzina pe care am bagat-o pana la Bucuresti (unde mi-a pus capacul) + 100 de lei capacul (adica DISA pe care mi-a promis-o omul :) ).

Concluzia: ieftin ca braga! :)

Ah, era sa uit, multam fain pentru link.

Cred ca ar fi cazul sa spui la toata lumea cine e teparul ca sa se poata feri.

Pai va rog, ceva mai multe detalii daca se poate. Eu nu ma prea pricep si daca e vreo buba as vrea sa stiu ce sa-i explic celui care mi-a schimbat-o. Mentionez ca piesa 13 s-a dat jos in fata mea tot de pe o masina similara, dar de UK. Deci respectiva masina sa inteleg ca nu avea DISA si a mea da? Sau ce?...

DISA face un acord fin al admisiei. La turatii mici este inchisa si efectul este o lungime aparenta mai mare a galeriei de admisie. Se deschide in jur de 3750 rpm (depinde de temperatura motorului). Prin deschidere scade lungimea aparenta a galeriei de admisie.

Ca urmare DISA contribuie la imbunatatirea cuplului la turatii mici si creste putin puterea la turatii ridicate.

Un capac fals echivaleaza cu o valva DISA deschisa tot timpul. Ceea ce inseamna ca ai toata puterea disponibila la turatii mari, dar pierzi un pic de cuplu la turatii mici.

Si in fond si la urma urmei de ce pe realoem arata si una si alta?

Sunt in ceata...

Pozele de pe realoem sunt GENERICE. Realoem este doar pentru a comanda piese, nu este riguros din punct de vedere tehnic.

Sunt diverse variante de echipare, in loc sa faca cate un desen pentru fiecare varianta posibila, au facut un desen generic.

De multe ori difera chiar si forma in care sunt prezentate anumite piese.

Pe realoem, piesele care nu apar in descrierea din lista de sub diagrama, cum este cazul piesei 13 care nu este pe lista, inseamna ca nu au fost montate pe respectivul model. Diagrama este comuna pentru toate modelele, lista este pentru modelul particular ales.

Cred ca ar fi cazul sa spui la toata lumea cine e teparul ca sa se poata feri.

AICI.

Teapa-i teapa (mi-am mai luat una, tot de pe forum; atunci am zis ca m-am invatat minte, dar se pare ca nu...). Am "halit-o" si cu asta basta, doar n-o sa bat drumul, din nou, doar sa ma iau cu el la pumni...

Am citit DIY-ul ACESTA si m-am apucat sa-mi bibilesc "jucaria", dar nu are jocurile respective. Naiba stie...

Pe realoem, piesele care nu apar in descrierea din lista de sub diagrama, cum este cazul piesei 13 care nu este pe lista, inseamna ca nu au fost montate pe respectivul model. Diagrama este comuna pentru toate modelele, lista este pentru modelul particular ales.

Pai bine mai Caline, pan-acu' nu-mi puteai spune... Ma rog, mai bine mai tarziu decat niciodata :twoup: .

Multam fain tuturor pentru lamuriri!

Edited by RAZVAN2007

data viitoare uita-te la vechimea pe forum a userului si eventual feed-back-uri pentru el...

Eh, chiar si asa, tot loterie s-ar numi. Nu stii cand poti fi "revizuit" :twoup: ...

Conform cu ceea ce spui toti nou/recent inscrisii (including me) sunt stigmatizati by default?