Jump to content

Scrisoare deschisĂŁ cĂŁtre pĂŁrinĂžii copiilor de bani gata

X X L

Recommended Posts

Ce si cum fac , nu mai conteaza.Ideea este ca oamenii care pot sa decida care este adevarul, sunt niste gunoaie.

Nu ai ce sa faci, ori te adaptezi la situatie si induri toate gunoaiele, ori te muti, dupa cum a spus Basescu:"cine vrea sa plece, sa plece".

Edited by X X L

• Replies 116
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Sunt foarte multi factori care conteaza, nu doar masina.

Am vazut suficiente cazuri de copii de bani gata care stiu sa stea in banca lor.

In acelasi timp, vad zilnic stiri cu tineri care nu au nicio situatie financiara si braveaza cu masini de 1000-2000 Euro.

+1

De la un parinte cu adevarat _cu bani_ nu primesc ei nici un ban, doar amenintari/santaje sau avantaje cat cuprinde. Deci se face treaba moca.

Ca bine le mai zici, Radu_Vasile59. Simt ca esti un fin cunoscator al fenomenului :twoup: , ce bine ca mai sunt oameni care spun lucrurilor pe nume.

Sa zicem ca 2 smardoi - unu cu masina de 1000-2000 E si unu cu una de 50 - 100.000 E fac accident in care omoara pe cineva nevinovat, pe trecerea de pietoni.

Care-i diferenta dintre ei? Ala cu masina de 1000-2000 E va sta sigur in puscarie, celalalt NU, la fel de sigur. Ca tata il scoate, ca de aia ii parinte, nu?

De aia se detesta copiii de bani gata, nu pentru masina lor, ci pentru faptele lui tata, el fiind un demn urmas, in mentalitate si fapte.

Asta e doar o situaţie, motivul principal este invidia.

Ăn România, chiar si cel cu maşină de 1000-2000 € se dă peste cap să scape, vinde ceva, se ĂŽmprumută de bani, dar tot nu-şi asumă responsabilitatea pentru ceea ce a făcut.

Chestia asta cu asumarea responsabilităţii nu există nici la sărac, nici la bogat, e practic o fata Morgana prin România.

După părerea mea, cam asta e mentalitatea românului de rând:

"Mă prinde un poliţist când am ĂŽncălcat legea. Lasă că-i dau eu nişte bani şi rezolvăm problema. De ce să fie rău când poate să fie bine? Poliţistul ia banii - e băiat bun. Nu ia banii - jegosul dreacu, nu-i plăcea faţa mea sau n-am dat destul.

Văd cum altcineva ia amendă / ĂŽşi ĂŽmpinge maşina care l-a lăsat ĂŽn drum / i s-a ĂŽntâmplat o chestie nasoală ----> Ce bine ĂŽmi pare, ***** neamul ******."

Atâta timp cât românul de rând va fi un om needucat şi neinstruit care va continua să citească ziare de 2 bani şi să trăiască pentru a vedea ce face X sau Y ĂŽn loc să-şi vadă de treaba lui, lucrurile vor continua astfel.

Ipocrizia, răutatea şi incapacitatea de a gândi pe termen lung sunt nişte chestii tipice ĂŽn România.

Nu cred ca se refera la cineva anume, insa are dreptate aici.Cine se aseamana se aduna.

Tu incerci sa ajuti lumea prin comenzile de ebay, fara sa ceri nici un comision, desi altii au cerut bani pentru asa ceva.

Asta este ce am remarcat eu.

Are dreptate totusi, cine se aseamana se aduna...

Mersi! :twoup:

Edited by Ciupanezu

Mituitul politiei este o moda la noi. Daca nu o faci sau nu o tentezi macar, esti etichetat ca pampalau. Pe toate forumurile esti consiliat sa ai la tine _iertaciuni_ cand te opreste in trafic politia. Rar zice careva ca isi asuma raspunderea greselii comise. Ce sa mai zicem de fapte.

Despre cele doua cazuri vorbeam la modul general, in care ambii comit greseli similare, gen accident mortal + fuga de la locul faptei, pentru care cel care este doar smardoi si nu are _bani_ (masina de 1000 - 2000 E) sigur sta la racoare. Nu se va putea face nimic pentru el, ca are pret prea mare, sau s-ar strica _piata_ daca ar pune politia botul. Astea se fac la nivel mai inalt, trebuie sa fii_de-al nostru_ ca sa se accepte masinatiile alea. Cei care le practica stiu asta si de aia beizadelele isi permit sa scuipe pe politistul din intersectie, sa il umileasca public, pentru ca il are deja la mana, si nu prin bani. Banii is ultimul subterfugiu la care apeleaza _greii_. Stiti cu totii asta. :twoup:

Despre cele doua cazuri vorbeam la modul general, in care ambii comit greseli similare, gen accident mortal + fuga de la locul faptei, pentru care cel care este doar smardoi si nu are _bani_ (masina de 1000 - 2000 E) sigur sta la racoare. Nu se va putea face nimic pentru el, ca are pret prea mare, sau s-ar strica _piata_ daca ar pune politia botul. Astea se fac la nivel mai inalt, trebuie sa fii_de-al nostru_ ca sa se accepte masinatiile alea. Cei care le practica stiu asta si de aia beizadelele isi permit sa scuipe pe politistul din intersectie, sa il umileasca public, pentru ca il are deja la mana, si nu prin bani. Banii is ultimul subterfugiu la care apeleaza _greii_. Stiti cu totii asta. :twoup:

DacĂŁ este prima infracĂžiune, sunt foarte mari Âşanse sĂŁ i se dea cu suspendare deÂşi nu are cine Âştie ce bani.

Iar În astfel cazuri, chiar ºi oamenii un pic mai amãrâÞi fac mari eforturi ca sã facã rost de bani de avocat ºi ºpagã, sau tu cum crezi? Banii celor mai amãrâÞi n-au stemã sau cum?

PoliÞistul din intersecÞie s-a coborât de mult timp la nivelul multora Încât poate fi foarte uºor atins de scuipat din moment ce a acceptat sã se murdãreascã cu ºpãgi În loc sã fie integru ºi corect.

ExistĂŁ Âşi poliĂžiÂşti de la rutierĂŁ destul de ok, ĂŽnsĂŁ majoritatea preferĂŁ sĂŁ opreascĂŁ maÂşini mai scumpe tocmai pentru a lua ÂşpagĂŁ, vor chiar sĂŁ te prosteascĂŁ sĂŁ le dai ÂşpagĂŁ chiar dacĂŁ nu ai fĂŁcut nimic greÂşit, de exemplu spun cĂŁ n-ai dat prioritate la pietoni sau ai trecut pe roÂşu deÂşi lucrurile nu stau deloc aÂşa.

ExistĂŁ Âşi poliĂžiÂşti de la rutierĂŁ destul de ok, ĂŽnsĂŁ majoritatea preferĂŁ sĂŁ opreascĂŁ maÂşini mai scumpe tocmai pentru a lua ÂşpagĂŁ, vor chiar sĂŁ te prosteascĂŁ sĂŁ le dai ÂşpagĂŁ chiar dacĂŁ nu ai fĂŁcut nimic greÂşit, de exemplu spun cĂŁ n-ai dat prioritate la pietoni sau ai trecut pe roÂşu deÂşi lucrurile nu stau deloc aÂşa.

Asta asa e, am patit-o pe propria piele :twoup: Dar ce puteam sa fac in situatia respectiva? Era 11 noaptea, eram singura in masina, practic era cuvantul lui impotriva cuvantului meu... niste nemernici!!!

Problema nu este a politiei daca fuge sau nu de la locul faptei. Ideea era ca in caz de circumstante agravante, daca ai spate scapi usor. Daca nu ai bani/spate si ceva de gravitate - sa zicem standard - devine imposibil de surmontat.

Ca tot am pomenit de treceri de pietoni, daca esti cu spate lat, trecerea de pietoni se muta noaptea cu 10-20 m, in asa fel incat nu a mai fost trecere. Si mai sunt si alte exemple.

In Satu Mare, anumiti indivizi deja sunt celebri in a insulta public politia, asa incat respectivii sunt evitati de politisti intentionat. S-a ajuns in anumite cazuri ca respectivii se duc ei direct la politist sa ii faca ceva, ca apoi sa aiba cu ce il sicana, si se oftica daca politistii nu se umilesc sau dispar pur si simplu. Si in orice orasel de mai putin de 150.000 loc. se gasesc cateva specimene, fiii cuiva sus de fiecare data, care se cred semizei. Se vad la tv cand deja au mai punctat un record personal de nebunie.

Stiti cu totii ca asa este, ca adevaratii interlopi nu pica in plasa unui simplu politist, indiferent de infractiune.

De astia ziceam de banii care conteaza, nu de unu rupt in c00r care isi vinde casa sa nu stea la puscarie. Aia sunt rarisimi pe langa cei care se scot uzual din puscarie.

Masinile mai scumpe se opresc numai daca au _necunoscuti_ la volan, ca poate iese o ciupeala, ca nah, sa nu se mai complice eventualul bashtan din alta regiune cu un mizilic local. Doar atat. Cand zic masina scumpa ma refer la 7er (E65, daca se poate facelift), E70, S class. Nu intra aici nici seria 3 sau 5, nici C, E class. Anumite masini sunt percepute ca _scumpe_, mai pentru alesi, asa ... :twoup:

Edited by radu_vasile59

Daca nu ai bani/spate si ceva de gravitate - sa zicem standard - devine imposibil de surmontat.

Adica? Ce inseamna gravitate, in ce consta standardul ei si de ce ar fi imposibil de surmontat faptul ca nu ai bani, spate sau gravitate?

M-ai pus pe ganduri.

sa-l vad eu pe ala care sta pe sase zerouri in banca si-si trimite fiul cu Loganul la facultate...

asa, pe forum sau in revista, cu cateva mii in banca, sau poate nici aia, toti sunt moralisti.

Am un nepot care a avut un matiz si acum are un Mitsubishi Colt cu motor de 1.3 benzina parca, ceva de genul. Si parintii cam pe cont dinala stau.

nu, locuiesc in Romania. In sfarsit.. am si eu copil, inca mic. Eu consider ca mi-am facut datoria de parinte atunci cand in cele mai vitrege conditii, copilul meu va reusi sa duca o viata ok. Asta inseamna ca nu trebuie sa se bazeze pe "pilele" lui tasu..(nici nu prea am asa ceva fie vorba intre noi, nici macar in ROmania), nici pe banii lui(care deocamdata nici nu sunt cine stie ce) Asta inseamnca ca trebuie sa ma asigur ca va avea posibilitatea sa invete o meserie si sa o stie bine, sa aibe o educatie si sa fie apt sa traiasca intr-o societate normala.

Cel putin asa vad eu lucrurile.

Edited by DOMI

Daca nu ai bani/spate si ceva de gravitate - sa zicem standard - devine imposibil de surmontat.

Adica? Ce inseamna gravitate, in ce consta standardul ei si de ce ar fi imposibil de surmontat faptul ca nu ai bani, spate sau gravitate?

M-ai pus pe ganduri.

Sa ma explic: Sa zicem ca cineva produce un accident mortal, de ex: loveste pe trecerea de pietoni o persoana, care decedeaza. Autorul nu este beat, nu fuge de la locul faptei, dor nu a vazut persoana pe care a lovit-o, a fost neantent si atat, sa zicem. Asta ar fi gravitatea _standard_ . Daca insa personajul vinovat este beat sau fuge de la locul faptei sau ambele, atunci are circumstante agravante.

Daca individul este un tinerel ca cel din topic, atunci _clanul_ va aranja ca sa nu fie acolo trecerea de pietoni, si daca este posibil sa-l scoata vinovat pe mort.

Daca este un om obisuit, in functie de ce plan cincinal are politia/procuratura, desi ar putea scapa cu cei 2-3 ani cu suspendare, ar putea face 2-5 ani de inchisoare, sau de ce nu pedeapsa maxima pentru categoria de fapta. Nu mai punem la socoteala daca mortul ar avea pile, ca atunci se complica situatia.

Noi ar trebui sa intelegem ca Evul Mediu in Romania/Europa (ca si acolo este la fel, dar la un nivel mai mare, adica la preturi mai piperate) nu a trecut: exista o clasa nobiliara (la noi compusa din parveniti majoritatea) care este _deasupra legii_. Ei nu fac caz de asta, si nobilii adevarati nu ajung in presa nici la cele mai mari catastrofe produse. Ei _evita_ vulgul (noi, marea majoritate). Deci si legislatia rutiera e cumva relativa in cazul lor. Se fac inscenari care dau bine la public si atat, ei nu se pedepsesc intre ei.

nu, locuiesc in Romania. In sfarsit.. am si eu copil, inca mic. Eu consider ca mi-am facut datoria de parinte atunci cand in cele mai vitrege conditii, copilul meu va reusi sa duca o viata ok. Asta inseamna ca nu trebuie sa se bazeze pe "pilele" lui tasu..(nici nu prea am asa ceva fie vorba intre noi, nici macar in ROmania), nici pe banii lui(care deocamdata nici nu sunt cine stie ce) Asta inseamnca ca trebuie sa ma asigur ca va avea posibilitatea sa invete o meserie si sa o stie bine, sa aibe o educatie si sa fie apt sa traiasca intr-o societate normala.

Cel putin asa vad eu lucrurile.

asta sustineam si eu ceva mai sus cu privire la educatie. cat despre faptul ca daca ai multi bani e gresit sa-i cumperi copilului tau o masina mai scumpa, nu-s de aceeasi parere. ideea e ce face cu masina aia.

• 2 months later...
evident ca daca iti permiti o sa ii cumperi o masina buna insa a-i cumpara o masina puternica ca prima masina cand de abia si-a luat permisul echivaleaza cu a-l trimite cu buna stiinta la ghilotina, ori asa ceva nu e decat lipsa de educatie si gandire matura din partea unui parinte care e inconstient si nu realizeaza aceste lucruri, cu atat mai mult intr-o tara ca Romania unde infrastructura rutiera e primitiva in comparatie cu tarile dezvoltate din Europa. Spre exemplu, o familie extrem de bogata din Germania, niste prieteni ai varului meu care locuieste acolo, i-au cumparat fiului lor, care desi facea karting de copil deci e un sofer foarte bun si care are habar de ceea ce inseamna viteza si pericolele ei, o masina banala de pana in 100cp pentru mersul de zi cu zi. Mergea insa si cu Porsche-ul tatalui la Hochenheim sau Nurburgring unde sa isi consume adrenalina, insa nu brava pe sosea, asta consider eu ca inseamna educatie si civilizatie si asa ar trebui sa fie, bine, unde iti si permite tara in care traiesti, la noi unde sa faci toate astea, le fac pe sosea normal, de asta si atatea accidente.