Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Placute frana e36

Shocky

Recommended Posts

Astazi mi s-a aprins martorul de la placutele de frana. Mi-am sunat mecanicul si saptamana asta este in concediu.

Pot face in jur de 200km cu martorul aprins sau este pericol? adica nu stiu... cand se aprinde becul e deja critic sau ma mai pot misca?... Stiu, nu e ceva complicat dar neavand experienta nu vreau sa fac vre-o boacana. Deci, mai pot merge saptamana asta cu ea sau o las pe bara?... nu de alta dar sa merg cu masina fara aer conditionat e crima la 50grade.

A.. ce placute imi recomandati? (am nevoie doar pe fata, pe spate am saboti) ... cele actuale habar nu am de cine sunt produse dar au fost o pacoste... am jentile negre la 2 zile de la placute. As vrea ceva mai de calitate. Multumesc.

Astazi mi s-a aprins martorul de la placutele de frana. Mi-am sunat mecanicul si saptamana asta este in concediu.

Pot face in jur de 200km cu martorul aprins sau este pericol? adica nu stiu... cand se aprinde becul e deja critic sau ma mai pot misca?... Stiu, nu e ceva complicat dar neavand experienta nu vreau sa fac vre-o boacana. Deci, mai pot merge saptamana asta cu ea sau o las pe bara?... nu de alta dar sa merg cu masina fara aer conditionat e crima la 50grade.

A.. ce placute imi recomandati? (am nevoie doar pe fata, pe spate am saboti) ... cele actuale habar nu am de cine sunt produse dar au fost o pacoste... am jentile negre la 2 zile de la placute. As vrea ceva mai de calitate. Multumesc.

Mai poti merge linistit 2000km.

Un sfat, fereste-te de ATE chiar daca le lauda toti, sunt mai mici cu 0.5-1mm in lungime si cand franezi se va auzi un click destul de deranjant. Sunt sigur ca ATE care vin pe la noi sunt diferite calitativ de ATE din germania. Eu pe masina aveam tot ATE dar complet diferite la sigle.

Mai multe detalii aici:

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=81329

Un sfat, fereste-te de ATE chiar daca le lauda toti, sunt mai mici cu 0.5-1mm in lungime si cand franezi se va auzi un click destul de deranjant. Sunt sigur ca ATE care vin pe la noi sunt diferite calitativ de ATE din germania. Eu pe masina aveam tot ATE dar complet diferite la sigle.

Mai multe detalii aici:

cred ca numai la tine se aude un click deranjant

eu tocmai am schimbat placutele si discurile ATE si nu se aude nimic

poate ai o problema la etrier

daca si ATE sunt placute naspa atunci cele mai bune sunt LPR sau SIEMER

LE @Shocky sa iti cmperi si senzorul de uzura cand faci schimbul ca altfel o sa stea martorul aprins in bord

Edited by claudiuBWR

Multumesc Claudiu, chiar nu stiam de senzori:)

M-am linistit, deci mai pot merge zilele astea. Ma interesez si de discuri totusi, acum o luna cand le-am verificat aveau cam 2mm grad pe margine, banuiesc (virgula) ca le-a sunat si lor ceasul:) Oricum nu sunt o avere din cate am auzit.

Va multumesc inca o data.

Multumesc Claudiu, chiar nu stiam de senzori:)

M-am linistit, deci mai pot merge zilele astea. Ma interesez si de discuri totusi, acum o luna cand le-am verificat aveau cam 2mm grad pe margine, banuiesc (virgula) ca le-a sunat si lor ceasul:) Oricum nu sunt o avere din cate am auzit.

Va multumesc inca o data.

e 1 singur senzor pe roata stanga fata

cu placere

Mai multe detalii aici:

cred ca numai la tine se aude un click deranjant

eu tocmai am schimbat placutele si discurile ATE si nu se aude nimic

poate ai o problema la etrier

daca si ATE sunt placute naspa atunci cele mai bune sunt LPR sau SIEMER

LE @Shocky sa iti cmperi si senzorul de uzura cand faci schimbul ca altfel o sa stea martorul aprins in bord

Lasand etrierul la o parte, placutele noi ATE sunt mai scurte decat cele vechi tot ATE cu care a venit maisna din germania. Eu cred ca asta e destul de concludent.

Daca tot ai atatea piese noi la dispozitie incearca sa masori cateva marci de placute si spune-ne si noua rezultatul. :twoup:

Lasand etrierul la o parte, placutele noi ATE sunt mai scurte decat cele vechi tot ATE cu care a venit maisna din germania. Eu cred ca asta e destul de concludent.

Daca tot ai atatea piese noi la dispozitie incearca sa masori cateva marci de placute si spune-ne si noua rezultatul. :twoup:

poate or fi cele pe care le-ai cumparat tu

nu am subler si nici timp sa fac un studiu de caz pe ele

ti-am spus ca tocmai am pus placute ATE de 1234 km si nu am nici o problema

Nu poate ci sigur, in plus de asta cele cumparate aratau diferit fata de cele cu care a venit masina, alte sigle, inclusiv o sigla stantata pe unul din colturi.

Edited by cristimm

Nu poate ci sigur, in plus de asta cele cumparate aratau diferit fata de cele cu care a venit masina, alte sigle, inclusiv o sigla stantata pe unul din colturi.

se poate

Si la mine sunt mai scurte, am ATE luate din Timisoara.

Discuri fata, noi, Zimmerman ventilate, discuri spate noi Brembo de la tine Claudiu. de care sunt f multumit. Am facut aerisire f buna, dar frana nu imi da senzatia de siguranta, nu am vazut nici o imbunatatire clara fata de inainte cand aveam discurile, tocite, originale ale masinii si placute tocite.

Cred ca placutele ATE nu sunt cele care ar tb sa fie, inclusiv compozitia (am senzatia ca sunt prea dure si simt cum freaca discul ca si cum ar fi din sticla).

Am cumparat totul nou pt sistemul de franare, brand-uri de calitate (cel putin teoretic) intrucat este f important, dar sunt dezamagit de rezultat...voi schimba placutele ATE (fata-spate, au cam 3000km acum) cu alt brand, ma gandesc la TEXTAR, nu stiu...

Edited by mihai_antony

Si la mine sunt mai scurte, am ATE luate din Timisoara.

Discuri fata, noi, Zimmerman ventilate, discuri spate noi Brembo de la tine Claudiu. de care sunt f multumit. Am facut aerisire f buna, dar frana nu imi da senzatia de siguranta, nu am vazut nici o imbunatatire clara fata de inainte cand aveam discurile, tocite, originale ale masinii si placute tocite.

Cred ca placutele ATE nu sunt cele care ar tb sa fie, inclusiv compozitia (am senzatia ca sunt prea dure si simt cum freaca discul ca si cum ar fi din sticla).

Am cumparat totul nou pt sistemul de franare, brand-uri de calitate (cel putin teoretic) intrucat este f important, dar sunt dezamagit de rezultat...voi schimba placutele ATE (fata-spate, au cam 3000km acum) cu alt brand, ma gandesc la TEXTAR, nu stiu...

daca nu ai citit mai sus eu mi-am schmbat discurile si placutele de putin timp - fata discuri ATE+ placute ATE spate discuri BREMBO + placute ATE

nu am absolut nici o problema; nu fac precum spui tu ca de sticla si franale sunt beton ( mentionez ca nu am schimbat si lichidul de frana cum ar trebui din lipsa de timp )

Edited by claudiuBWR

Oricum nu sunt o avere din cate am auzit.

Eu zic ca la 500 roni gasesti 2 discuri bune . Am gasit eu pe ceva site din ro , cu 576 lei parca niste discuri gaurite , nu mai tin minte marca . Eu nu am pe masina discuri ventilate , nici nu stiu daca mi se potrivesc ... sau trebe sa-mi schimb si etrierele sa-mi incapa discu ala mai gros.

• 2 weeks later...

Mda, ciudatenie mare.

As dori sa ma luminati si pe mine. Placutele nu au nimic, nici jumatate nu sunt tocite. Totusi, becul imi sta aprins,... doar cand se incinge roata sa zic asa, cand merg mai "sportiv" sau cand e foarte cald afara. Daca merg linistit , nu e nici o problema, se stinge.

Dar, din cate am vazut la senzor sunt 2 fire. unul prins mai spre centrul rotii si unul... nu il am legat , e doar prins sa nu cada intr-o ureche de la etrier, in margine. ... Daca ambele fire alcatuiesc senzorul dar unu nu il am legat... de ce oare imi sta aprins becul in bord? nu tot timpul...

Precizez ca am lichid de frana, asa ca iese din discutie.

Luminati-ma cu cele 2 fire, cel care nu este legat e cel cu camasa intrerupta, din cm in cm... Multumesc...

Pana ma lamuriti ma duc sa dau roata jos, multumesc.:twoup: