Jump to content

Tipuri de ulei pt tipuri de motor

B-83-MSU

Recommended Posts

Nu zic ca nu este bine,unii schimba uleiul cand indica la bord,eu prefer sa schimb la 10.000-12000km.

123088[/snapback]

uite de exemplu eu la logan am folosit 5 w 40 castrol soflec TXT si scria pe el ca e garantat 20.000...... totusi eu il schimbam la 7000..... oricum din cite stiu eu uleiul schimbat des prelungeste cu mult viata motorului ....(a nu se intelege schimb facut la fiecare 1000km :blink: )...... acum la bmw cred ca o sa l schimb pe la 10.000 ....

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

:blink:

si tu zici ca nu e bine sa mergi cu 0w pe la 22000 - 25000

m-am exprimat eu gresit 'garantat'

123085[/snapback]

daca e sa privim problema la rece poti sa mergi si 100.000 cu un schimb de ulei :) .... problema este in timpul functionarii cind uleiul asi pierde din "grasime"..... adica la 20.000 km uleiul este destul de obosit ..... asa ca e bine sa l schimbi la jumatate din km recomandati de producator ..... nu de alta dar stiti cum e ...reclama e sufletul comertului..... astia' ar fi in stare sa scrie ca e garantat si 500.oookm numai ca sa fie deasupra concurentei :)

si acum sa fim cinstiti....fiecare schimba uleiul si dupa posibilitati... daca nu ai bani sa faci schimbul asta e' mai mergi 2 ..3 mii peste aia 25 .000 :)

Edited by al_padrino

Cine te-a fentat cu preturile astea ???

La AB poti cumpara ulei BMW 0W40 la 11 euro litrul. Daca tu zici ca ai gasit cu 1,6 milioane pe litru ... inseamna ca ar trebui sa schimbi furnizorul.

123069[/snapback]

ma ....sincer sa fiu nu stiam ca e asa de ieftin.... daca e asa cum spui .... m ai facut curios ..cred ca o sa dau o fuga sa vad si eu preturile pe acolo ...mersi

BAIETI.....aveti perfecta dreptate .... m am tepuit eu rau de tot...... 0w40 pt diesel la bmw este 12,3 euro cu tot cu tva .... si filtrul de ulei este in jur de 15 euro pt toate tipurile de diesel am sunat chiar acum ....Doamne da ' ce m am tepuit firar ' sa fie! :blink: :)

.... si e tot castrol.... maaama' ce ma oftic :)

asa e' cind nu te interesezi sa vezi ce si cum :)

Edited by al_padrino

Chiar azi am luat, tot pt un 520d din 2002 - Castrol Softec TXT 5W40 - 35,99 Ron/ l tva inclus.

Pe eticheta de pe spatele recipientului scrie ceva de genul "BMW - long life 98"

Se pare  ca e bun furnizorul :blink:

124190[/snapback]

fratilor ..nu mai inteleg nimic .... castrolul txt softec nu e pt benzina???...eu stiam ca pt motoare diesel sint uleiuri diferite... :)

fratilor ..nu mai inteleg nimic ....  castrolul txt softec nu e pt benzina???...eu stiam ca pt motoare diesel sint uleiuri diferite... :blink:

124472[/snapback]

Exista mai multe indicative pentru Castrol TXT Softec.Nu sunt numai pentru benzina.

5w40 TXT Softec,de exemplu,este bun pentru M57,dar nu se poate folosi la M57 TU.

Gresit spus nu se poate folosi,nu este recomandat,se poate folosi si ulei de rapita. :)

Exista mai multe indicative pentru Castrol TXT Softec.Nu sunt numai pentru benzina.

5w40 TXT Softec,de exemplu,este bun pentru M57,dar nu se poate folosi la M57 TU.

Gresit spus nu se poate folosi,nu este recomandat,se poate folosi si ulei de rapita. :blink:

124624[/snapback]

ce este acel m 57 sau m 57tu ca nu stiu ....deci in concluzie la 525 diesel sau 530 diesel pot folosi castrol txt softec 5w40 ?

nu conteaza cu ce vine din fabrica pt ca uleiul oricum este recomandat a se schimba dupa 1000km,si fabrica iti dai seama ca nu sa puna un ulei "foarte"special in el,pt ca ar iesi in minus :blink: glumesc.

deci ideea e sa bagi un ulei care-l consideri tu mai bun,eu as recurge la 0w pt ca vine si iarna si e allround.

• 3 weeks later...

Mie mi-a spus un mecanic, dar nu stiu cat de adevarat este, ca la motoare mai uzate (sa zicem peste 150 000 KM ) nu este recomandat sa se bage ulei 0 W ..ca e mai subtire si sunt sanse sa il "manace" mai usor .

La motoarele mai uzate ar fi recomnadat 5 W , sau 10 W

Eu am un 520 d din 2002 de aprox. 3 luni si inca nu i-am facut nici un schimb de ulei (a fost schimbat in Germania cand am cumparat-o). Am facut deja 15 000 Km si treb sa schimb uleiul ...si chiar ca nu stiu ce sa pun. Am auzit 1000 de pareri.

Stie cineva care este recomandarea BMW pentru acest tip de motor?

Am pus in 525d 0w-30,cei de la BMW au spus ca e cel mai bun la ora actuala si este recomandat pentru orice anotimp--e drept ca masina merge fff bine.Pretul a fost de 19 euro litrul,in Italia.

124735[/snapback]

Mie mi-a spus un mecanic, dar nu stiu cat de adevarat este, ca la motoare mai uzate (sa zicem peste 150 000 KM ) nu este recomandat sa se bage ulei  0 W ..ca e mai subtire si sunt sanse sa il "manace" mai usor . 

Eu am un 520 d din 2002 de aprox. 3 luni si inca nu i-am facut nici un schimb de ulei (a fost schimbat in Germania cand am cumparat-o). Am facut deja 15 000 Km si treb sa schimb uleiul  ...si chiar ca nu stiu ce sa pun. Am auzit 1000 de pareri.

131720[/snapback]

recomandarea bmw :blink: suna la bmw(sfat)

cum zici si tu atata filozofie pt un ulei,baga 0w/40 ca la modelul tau de motor sunt tolerante mici in motor si o sa fii multumit,dar poti recurge si la 5w/40,ulei cumparat de la BMW ofcors

nu baga ce trece de 5w dc tii la masina.

de ce sa nu bag ce trece de 5w daca tine la masina?

eu spre exemplu la a mea am bagt castrol rs 10w60

131868[/snapback]

Cine zice ca tine ??? :blink:

Nu stiu de ce exista impresia ca daca nu crapa imediat inseamna ca e bine, ca tine, ca nu conteaza ce zice producatorul ...

Te asteptai cumva ca punand un ulei nerecomandat sa-ti crape imediat motorul, sa nu mai mearga, sa simti pe loc ca ceva nu e bine ?

Defectele sunt mult mai subtile, si nu apar imediat. De obicei se manifesta exact cand zici ca ai scapat.

Apropo, care e ratiunea sa pui altceva decat ce recomanda BMW ? E un spirit de fronda sau crezi ca BMW greseste cand recomanda un anumit ulei pentru o masina si altul pentru alta ?

de ce sa nu bag ce trece de 5w daca tine la masina?

eu spre exemplu la a mea am bagt castrol rs 10w60 si ca schimbare am sesizat doar ca se aude mai gros putin motorul si parca o idee mai incet..

131868[/snapback]

pt ca omu are un 520d si ce e mai gros de 5w e semy ori mineral,cu exceptia RS bineinteles.simt un feeling de carcotash :blink:

Mie mi-a spus un mecanic, dar nu stiu cat de adevarat este, ca la motoare mai uzate (sa zicem peste 150 000 KM ) nu este recomandat sa se bage ulei  0 W ..ca e mai subtire si sunt sanse sa il "manace" mai usor . 

Eu am un 520 d din 2002 de aprox. 3 luni si inca nu i-am facut nici un schimb de ulei (a fost schimbat in Germania cand am cumparat-o). Am facut deja 15 000 Km si treb sa schimb uleiul  ...si chiar ca nu stiu ce sa pun. Am auzit 1000 de pareri.

131720[/snapback]

SALUT..... deci in primul rind ai grija ca TOTI in ziua de azi sint mecanici si electronisti.... in al doilea rind la BMW si nu numai un motor relativ uzat este un motor de 300.000 km... asa ca nu ti mai face probleme legat de uzura motorului.... poti baga ulei 0w30 ...0w40 ...5w30.....5w40 .....eu unul ati recomand un 5w40 de la castrol .... care in acelasi timp e recomandat de BMW ... si este longlife '98..... este si relativ ieftin ... 430.000 litrul .... este castrol softec TXT 5w40..... pe linga asta vezi ca exista o solutie de la 2+2 care se pune in uleiul uzat (inainte de schimb) care spala motorul ..... e bine sa o folosesti din cind in cind ....... si inca un sfat eu ati recomand sa faci schimbul pe la 8000 - 10.000 km ...chiar daca unii ati spun sa l faci la 15.000-20.000 ..... dupa cum toata lumea stie SCHIMBURILE DE ULEI DESE PRELUNGESC MULT VIATZA MOTORULUI SI SCAD CONSIDERABIL UZURA.....

......BAFTA! :blink:

Multumesc pentru raspuns.

SALUT..... deci in primul rind ai grija ca TOTI in ziua de azi sint mecanici si electronisti.... in al doilea rind  la BMW  si nu numai  un motor relativ uzat este un motor de 300.000 km...    asa ca  nu ti mai face probleme legat de uzura motorului....  poti baga ulei  0w30 ...0w40 ...5w30.....5w40  .....eu unul ati recomand  un 5w40 de la castrol ....  care in acelasi timp e recomandat de BMW  ... si este longlife '98.....  este si relativ ieftin ... 430.000 litrul ....  este castrol softec TXT 5w40.....    pe linga asta  vezi ca exista o solutie de la 2+2  care se pune in uleiul uzat (inainte de schimb) care spala motorul .....  e bine sa o folosesti din cind in cind  ....... si inca un sfat  eu ati recomand sa faci schimbul pe la 8000 - 10.000 km ...chiar daca  unii ati spun sa l faci la 15.000-20.000 ..... dupa cum toata lumea stie  SCHIMBURILE DE ULEI DESE PRELUNGESC MULT VIATZA MOTORULUI SI SCAD CONSIDERABIL UZURA.....

......BAFTA!  :blink:

131956[/snapback]

SALUT..... deci in primul rind ai grija ca TOTI in ziua de azi sint mecanici si electronisti....

131956[/snapback]

deci in primul rand nu m-am dat un "mecanic",i-am spus omului un sfat,si in al doilea rand uleiul 5w/40 castrol cumparat de la BMW costa 9.5euro,nicidecum 450mii :blink:

i-am recomandat un ulei subtire pt ca intradevar este adevarat ce ai spus tu mai sus,si mentionez ca 10w/60 RS il poti baga intr-un diesel pt ca are normele ACEA A3/B3,A-benzina,B-diesel,deci performante rdicate.E grossss pt tine;mai era un topic deschis pe tema asta "uleiuri" mi se pare,motiv pt care moderatorii nu se mai obosesc din nou-mi se pare normal.

deci in primul rand nu m-am dat un "mecanic",i-am spus omului un sfat,si in al doilea rand uleiul 5w/40 castrol cumparat de la BMW costa 9.5euro,nicidecum 450mii  :)

i-am recomandat un ulei subtire pt ca intradevar este adevarat ce ai spus tu mai sus,si mentionez ca 10w/60 RS il poti baga intr-un diesel pt ca are normele ACEA A3/B3,A-benzina,B-diesel,deci performante rdicate.E grossss pt tine;mai era un topic deschis pe tema asta "uleiuri" mi se pare,motiv pt care moderatorii nu se mai obosesc din nou-mi se pare normal.

132001[/snapback]

SALUT .....scuza ma ...nu ma refeream la postul tau.... m ai inteles gresit ..... eu am spus "in general" sa aibe grija..... ami cer scuze inca o data :) .....

nu stiu cit e 5w40 la bmw eu am dat 430 mii pe litru .... ca o fi 370 mii la bmw cu ATIT MAI BINE .....

BAFTA! :blink: