Jump to content

Comparativ 1.9 benzina

Tato

Recommended Posts

Sa fac o rotunjime - 6 in afara iar in oras 10.

+1. Atat imi ia mie. In Constanta, in traficul infernal si cozile interminabile care au fost vara asta, mers bara-n bara cu viteza melcului, nu mi-a luat mai mult de 11%, asta fiind consumul constatat de mine la pompa.

Eu sunt multumit. Mi se pare o masina cu un consum foarte decent tinand cont ca un Logan cu motor 1,4 si o caroserie cu 400 de kg mai usoara decat a unui E46, consuma 10 l in Constanta. :)

Am avut un E46 316i, si pot zice cu mana pe inima ca am acelasi consum la actualul E36 320i,

Pot sa spun acelasi lucru de la 320i la 328i. Acelasi consum.

Fara suparare, dar eu nu pot crede ca e acelasi consum. Totusi de la 2.0 la 2.8 este totusi o mare diferenta, nu crezi? :twoup:

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Fara suparare, dar eu nu pot crede ca e acelasi consum. Totusi de la 2.0 la 2.8 este totusi o mare diferenta, nu crezi? :twoup:

Diferenta la consum intre cele doua motoare este foarte foarte mica.

myx, iar nu te-ai prins, nu ca ar interesa pe cineva consumul in mod personal, dar e vorba de resursele planetei, got it? :twoup:

n-oi trai eu pana-i lumea sa-ti explic...

da , ma gandeam sa o trec pe bunica-mea pe gaz dar ea nu ca tot cu lemne-i focul mai bun :)

wow ....voi aveti diesel si nu stim noi?. la consumurile declarate decat 2 sau 3 spun adevarul.exact cum spune si Myx ...undeva la 14 este real cu AC in bucuresti. Edited by zippo

wow ....voi aveti diesel si nu stim noi?. la consumurile declarate decat 2 sau 3 spun adevarul.exact cum spune si Myx ...undeva la 14 este real cu AC in bucuresti.

Ce amuzant esti! :twoup: Aproape ca m-ai facut sa rad... Ce interes ar avea vreunu' sa minta in privinta consumului masinii sale?

La mine asta e consumul: 6-7 in afara depinde daca merg mai tare sau nu, daca e masina plina sau nu, iar intr-un oras cum este C-ta, nu-mi ia mai mult de 11% si asta in nebunia care este vara aici, cand mergi bara la bara ca la inmormantare. In rest 10 si asta si pentru ca, cunoscand orasul foarte bine, evit aglomeratia de pe bulevardele principale unde poti sta si 5 minute la un semafor... Si tine cont, 10% consumul la pompa pentru ca daca ma iau dupa BC, in marea majoritatea timpului, imi arata un consum cuprins intre 8,5 si 9.

Edited by Bobo1987

Ce amuzant esti! --------------Si tine cont,

Tine tu cont ca nu detii pareri absolute , si ca si eu si altii am avut motorul asta si asta e consumul in buc. Trafic normal , mixt , diverse ore . Poate la cta e 10 % . O fi de la aerul de mare ..........

Ce amuzant esti! --------------Si tine cont,

Tine tu cont ca nu detii pareri absolute , si ca si eu si altii am avut motorul asta si asta e consumul in buc. Trafic normal , mixt , diverse ore . Poate la cta e 10 % . O fi de la aerul de mare ..........

Nu am pretins nicaieri ca detin adevarul absolut. :twoup:

Eu am spus care este consumul pe care eu il am la motorul asta intr-un oras precum C-ta. Nu stiu ce consum as avea in Bucuresti pentru ca merg prea putin pe acolo ca sa pot sa imi formez o opinie relevanta.

Insa mi se pare aberant sa pretinzi ca acest motor consuma 13-14 l in cele mai bune cazuri, in Bucuresti, in conditii normale de exploatare. Probabil nu functioneaza in parametrii normali masina respectiva de scoate consumul ala.

Spun asta raportandu-ma la traficul care este in C-ta si Mamaia pe timpul verii, care este infernal si se merge numai bara-n bara cu viteza melcului, deci un trafic foarte asemanator cu cel din centrul Bucurestiului. In aceste conditii, masina mea nu a luat mai mult de 11 si putin, consum stabilit la pompa. Asa ca acesta este motivul pe care ma bazez cand spun ca daca motorul de 1,9 iti ia 14 l in conditii normale de exploatare, nu schimbat numai pe rosu, nu este un consum normal, adica este foarte probabil ca motorul sa nu functioneze in parametrii optimi.

si eu am tot 318i de 118 cp, aprox. 168k km si consumul e intre 10-12 in oras iar extern intre 6-8, cam astea sunt limitele, o singura data am reusit un consum extern sub 6 dar am imbatranit la drumul ala :twoup:, a fost chiar o curiozitate sa vad cat de putin pot scoate, insa la un mers ca ala mai bine lipsa :)). Media pe BC e de 9.2-9.4. Sincer, mi se pare un consum rezonabil, mai ales ca media pe cei 2 ani de cand am masina e de cca. 31k km pe an.

Nu am pretins nicaieri ca detin adevarul absolut. :twoup:

Eu am spus--------------- Nu stiu ce consum as avea in Bucuresti ------------

Insa mi se pare aberant sa pretinzi ca acest motor consuma 13-14 l in cele mai bune cazuri, in Bucuresti, in conditii normale de exploatare. Probabil nu functioneaza in parametrii normali masina respectiva de scoate consumul ala.

------------ nu este un consum normal, adica este foarte probabil ca motorul sa nu functioneze in parametrii optimi.

da , deci cum am zis adevarul absolut .

Nu am pretins nicaieri ca detin adevarul absolut. :)

Eu am spus--------------- Nu stiu ce consum as avea in Bucuresti ------------

------------ nu este un consum normal, adica este foarte probabil ca motorul sa nu functioneze in parametrii optimi.

da , deci cum am zis adevarul absolut .

Mda, fascinant! :( Cata rabdare pe un singur om sa faca el o anliza ampla a afirmatiilor altuia si sa selecteze cateva cuvinte din acele afirmatii, pe care sa le sublinieze, iar intr-un final...sa nu demonstreaza nimic! :twoup:

Am spus clar ca nu pot sa ma exprim concret asupra consumului masinii mele in Bucuresti, dar printr-o analogie cu traficul infernal care este in C-ta si Mamaia pe timpul verii si care in aceasta perioada seamana cu traficul din centrul Bucurestiului, eu in aceste conditii nedepasind un consum de 11-11 si putin, as putea sa deduc faptul ca si in Bucuresti as avea maxim acelasi consum: 11-11 si putin. Repet, in conditii firesti de exploatare.

In postul anterior nu m-am exprimat decat cu "probabil", "foarte probabil", etc. Vad ca incerci sa faci pe pedagogul cu mine, facand tu analiza lexicala a postului meu, insa ai scos total din context acele cuvinte si incerci sa le dai o alta conotatie. :) Multe capete luminate p-aici si mai sunt si ale unor useri de la care eronat sau nu, ai pretentii... :(

Multe capete luminate p-aici si mai sunt si ale unor useri de la care eronat sau nu, ai pretentii... :twoup:

degeaba o faci pe inteligentul , stii tu cat consuma masina in Buc , dar stai in Cta , mai bine incheiem aici .Am dat masina unui prieten si are exact acelasi consum ca mine , fara sa faca pe pilotul cu ea . Dar daca tu zici ca e stricata ,probabil esti si mecanic

Edited by Myx

WOW .... hai sa fim seriosi....14% este exagerat .......13% fiind un consum real :twoup: . Cum poti spune ca 14% este exagerat cand tu spui ca ai un consum undeva la 13% .Vezi ca ceva nu se leaga.Atata exagerare sa fie in litrul ala in plus?

Daca mergeti cu geamurile jos poate mai aveti sanse cu 11% :) . Toti cunoscutii din Bucuresti cu motorizarile acestea nu scot sub 14% . AAA mda au niste masini stricate cu totii , banuiesc ca stiam nemtii ca or sa ajunga in RO si le-au dat niste rebuturi.

Multe capete luminate p-aici si mai sunt si ale unor useri de la care eronat sau nu, ai pretentii... :(

degeaba o faci pe inteligentul , stii tu cat consuma masina in Buc , dar stai in Cta , mai bine incheiem aici .Am dat masina unui prieten si are exact acelasi consum ca mine , fara sa faca pe pilotul cu ea . Dar daca tu zici ca e stricata ,probabil esti si mecanic

:twoup: Multa rabdare trebuie avuta cu unele persoane!

Eu nu am zis ca stiu concret care e consumul unui astfel de motor in Bucuresti! Eu doar am facut o analogie... Si mi se pare foarte mare un consum constant de 14% pentru un 1,9 in conditii normale de exploatare... Ce este atat de greu de priceput? :) Poate in Bucuresti unii reusesc consumul ala... Din partea mea, scoateti, fratilor si 30-40% ca M-ul!

Dar asta este consumul pe care eu il am la masina pe timpul verii intr-un oras precum C-ta, care in aceasta perioada este foarte aglomerat: 11-11 si putin. Si este consumul pe care l-am facut la pompa. Daca mai zic ca in restul anului am chiar mai putin, in medie 10-10,5, ai sa strigi blasfemie... :)

Care crezi tu ca este interesul meu sa mint asupra consumului? Ce avantaj as avea? Care ar fi rationamentul?

Fiecare are stiulul lui de condus. In plus, intotdeauna incerc sa evit aglomeratia si bulevardele cu "n" semafoare la care stai minute intregi. Probabil si asta are efect asupra consumului...

Nici 11% la mers in aglomeratie in c-ta nu mi se pare plauzibil.

Ar trebui sa ti se para plauzibil. Eu asa am: 11-11 si putin. Dar cum am mai spus, incerc sa evit pe cat posibil cozile interminabile. Automat nu pot evita tot timpul aglomeratia, dar cum prind ocazia, utilizez stradute paralele. :( Si nu o fac pentru consum in primul rand, ci pentru ca ori ma grabesc, ori pur si simplu nu am chef sa stau ca fraierul bara-n bara cand am solutii alternative. Nu ti se pare normal? :D

Edited by Bobo1987

Din cate stiu, masina lui @Bobo1987 nu are A/C, deci e foarte posibil sa aiba consumul asta.

Mie in Focsani, unde traficul este relativ lejer, 318i de 118 cp imi ia cam 12% cu clima, si 11% fara. Asta la mers normal. Seara cand nu merg semafoarele in jur de 9-10%.

Afara la 120-130 km/h, imi ia cam 7-8%.