Jump to content

compatibilitate sticle oglinzi E39

Recommended Posts

Salut baieti. Am pe masina (525d E39) oglinzi electrocrome la care li s-au scurs lichidul si mai nou oglinda stanga zburata dupa un drum la mare ( nu i-a mai ajuns unuia banda si s-a urcat pe oglinda mea dupa care a fugit evident). Deoarece am auzit ca nu se potrivesc alte sticle inafara de cele electrocrome va intreb pe voi poate si-a pus cineva din alea heliomate, sa nu cumpar degeaba.

Mersi.

Si eu am avut acceasi problema ca s-a scurs lichidul din ele si am cumparat de pe ebay oglinzi electrocrom. Carcasa la oglinzile electrocrom este rotunjita, pe cand la oglinzile heliomate este mai dreptinghiulara, deci difera si sticla. Nu stiu daca exista oglinzi heliomate care sa aibe forma rotunjita, poate stie altcineva mai bine. Edited by P.Dan

Nu trebuie sa pui neaparat electrocrome, cumperi oglinzi heliomate rotunjite la unul din capete si se prind foarte usor in locul celor electrocrome.

Difera sistemul de prindere intre cele doua modele, cele heliomate se apasa usor pe motoras si raman fixate iar cele electrocrome au un cerculet din plastic care se roteste dupa fixarea pe motoras, dupa rotire nu mai permite oglinzii sa cada.( daca pui oglinzi heliomate vei ramane cu cate o mufa libera in spatele oglinzilor, mufele respective se imbina doar cu mufele de pe oglinzile electrocrome pentru functia auto-dimming)

Am avut oglinzi electrocrome pe E39 si dupa ce mi le-au furat le-am inlocuit cu heliomate si s-au potrivit la fix.

Bafta!

Nu trebuie sa pui neaparat electrocrome, cumperi oglinzi heliomate rotunjite la unul din capete si se prind foarte usor in locul celor electrocrome.

Difera sistemul de prindere intre cele doua modele, cele heliomate se apasa usor pe motoras si raman fixate iar cele electrocrome au un cerculet din plastic care se roteste dupa fixarea pe motoras, dupa rotire nu mai permite oglinzii sa cada.( daca pui oglinzi heliomate vei ramane cu cate o mufa libera in spatele oglinzilor, mufele respective se imbina doar cu mufele de pe oglinzile electrocrome pentru functia auto-dimming)

Am avut oglinzi electrocrome pe E39 si dupa ce mi le-au furat le-am inlocuit cu heliomate si s-au potrivit la fix.

Bafta!

mersi o sa incerc. am vazut ca sunt multe e38 cu oglinzi din astea fara autodiming . ar trebui sa se potriveasca. e39 nu am vazut cu margine rotunjita si fara autodiming.

• 2 weeks later...
  • 5 months later...
daca nu ai senzor in oglinda din mijloc nu merg si nici nu se merita investitia. Consta in jur la 1700ron/buc si la E39, si se fura intr-o veselie. Mai auzeam pe unii care ziceau ca oglinda diminueaza sigura lumina fara a fi nevoie de altceva insa acele persoane nu sunt in cunostinta de cauza. Cele la care li se spune heliomate au doar o tenta de alta culoare, insa nu se modifica nimic la ele indiferent de ce lumina tinteste inspre ele. La faza cu potivitul sticlei oglinzii, trebuie stiut ca sunt 2 tipuri retrovizoare: unu mare si rotunjit si altul mai mic si dreptunghiular. Exista si la un model si la celalalt si auto-dimm si heliomat.

E o utilizare greÂşitĂŁ a termenului "heliomat".

Sticla din care sunt fĂŁcute nu e heliomatĂŁ.

Acel tip de sticlĂŁ este folosit la lentilele de ochelari Âşi are proprietatea de a se ĂŽntuneca la lumina ultravioletĂŁ, adicĂŁ la razele soarelui.

Farurile maÂşinilor nu emit luminĂŁ ultravioletĂŁ, deci n-ar avea nici o utilitate la oglinzile auto, plus cĂŁ acel tip de sticlĂŁ se ĂŽntunecĂŁ lent.

La toate modelele e valabil? Eu vreau sa le pun pe e53. Functioneaza fara legatura la senzor sau mai bine caut heliomate?

Nu funcĂžioneazĂŁ.