Jump to content

bmw x6 4.0d 306cp

ionut_marius

Recommended Posts

nu prea are cum.. 4.0D e cam acelasi motor cu 3.0D , e tot N57, numai ca are ceva modificari, , presiunea la pompa e mai mare si are twin turbo, e peste 3.0D la toti parametri. E posibil sa fi nimerit pe vreo adaptare economica a cutiei, dureaza, adaptarea se reseteaza in functie de stilul de condus la fiecare 15 min sau mai mult, depinde de ce adaptari crede ECU ca e nevoie..si de stilul de condus.

ideea este ca le-am testat la bmw xdrive live tour....si am condus si un x5 40d..care mergea super...dar x6 40d era intr-o zi proasta:))

ideea este ca le-am testat la bmw xdrive live tour....si am condus si un x5 40d..care mergea super...dar x6 40d era intr-o zi proasta:))

Avea pb acel x6 sau exact asa cum a spus colegul Domi,poate ai nimerit o adaptare eco a cutiei.La mine raspunsul este instant,sare cate trepte este nevoie,raspunde mai bine chiar si decat un dsg cu 6 trepte,fie ca este in D sau S.

Imi e greu sa zic ca schimba mai rapid decat un dsg,insa cu siguranta retrogradeaza mai repede.

Daca compar ac cutie cu cea de pe q7 (dublu ambreaj,6 trepte),asta e mai rapida la orice capitol.

@alex,care este dif intre jantele pe 19 si cele pe 20 ? se simte o dif de stabilitate ? dar la demaraj?

pe 19 eu aveam 255/50 toate 4 si erau de iarna - goodyear ultragrip

pe 20 sunt cele de vara cu dimensiuni mult mai mari - dunlop sport maxx

pot sa spun ca top speedu cu cele pe 19 este 240 iar cu cele pe 20 -250 , bine probabil aici e si in functie de cauciucuri , dar oricum urca mai bine in viteze cu cele de vara respectiv 20" .plecam putin mai bine cu cele pe 19 avand toate 4 aceeasi dimensiune aveam o plecare mai buna . Dar mi se pare ca trage mai bine cu astea pe 20 la viteze mai mari. E mult de sscris , imi place mai mult cu astea pe 20" e putin mai rigida , mai sportiva , directia mai precisa putin mai tare , desi am directie activa .

E interesanta chestia cu ideea ca, cu anvelopele de vara masina are viteza maxima mai mare, desi fiind mai late frecarea pe asfalt e mai mare si deci nu ar trebui sa aiba viteza mai mare dar asa e si in cazul meu, cu cele pe 19'' 275/45 viteza maxima a fost de 253km/h iar cu cele de iarna de 18 250/55 nu am trecut de 240 nici in ruptul capului.

Este mai stabila cu cele de vara probabil din cauza cauciucurilor extrem de late. Cu cu cele pe 19de iarna n am vazut niciodata DSC in bord :D cu astea de vara uneori imi mai apare cand intru intr o curba mai larga cu acceleratia la podea , nu imi fuge spatele / fata , ci mai mult aluneca pe cauciuc .

• 2 weeks later...

Maine sper sa ajung sa dau comanda de jante pe 20 tip y 214 pe negru.Imi plac f mult si cele pe 21 (performance) insa ma ingrijoreaza talonul care este destul de mic.

Ieri am facut teste in zapada cam de 15cm cu anv de vara,a iesit destul de ok.

Edited by ionut_marius

de unde ti le iei ? iti recomand eu un dealer din germania-granita cu elvetia , mai exact LINDAU. trimit si in bucuresti.

imi facuse o oferta de 3090euro pt cele pe 21" ferryc grey. Astea costa cam 5000e la bmw romania , si cam 4000e la alti dealeri , sau pe www.salesafter.eu

Le-am platit deja :) 22100ron cu tot cu tva (anvelope incluse),puteam sa mai obtin 650e daca mai aduceam un set complet de roti.

deci tu ai dat 5400 euro pt modelul 214 black?? ai de capul meu....enorm putin spus. sper sa ma insel si ti-ai luat jate performance la banii astia.

deci 214 black sunt cam 3000 euro. maxim sa zic....cu 3800-4000 iti iei performance pe 21.

acuma tu stii ce si cum.dar eu zic ca ai dat enorm!!!

Jantele pe fata erau 2400 si ceva ron/buc,2800 sau 2900ron/buc pt spate.Preturi la care se adauga tva.

Adica jantele perf sunt 2000e?

pai nu mai inteleg nimic....deci tu ai zis ca ai platit.... 22.100 ron...adica aprox 5400 euro pt jante 214 black + cauciucuri.....cea ce mi se pare enorm

jantele performance + anvelope sunt aprox 4900 euro (aprox...care include tva) la reprez. ...

eu ti-am spus ca jantele 214black + anvelope se pot lua de la dealeri bmw in germania la reducere cu 3000 euro...deci nu 5400 euro. iar jantele performance la deler in germania 3800-4000 euro. dar pana la 5400 e cale lunga.

nu ca asa avea ceva de castigat dar mi se pare o nesimtire sa iti ceara banii astia pe ele. fac pariu ca la reprez bmw la mine nu erau mai mult de 4000.

da,221mil cu tot cu anvelope si mai sunt niste rahaturi pe factura,daca luam anvelopele din alta parte mai scuteam 300-350e.

Mira-m-as sa coste 3000e jante+anvelope,cand numai anvelopele sunt 17-1800e(asta pe la magazinele de anvelope),anvelopele pt performance sar de 2000e.

La reprez (bavaria) perf cu tot cu anv erau 241mil (aprox 5800e),se mai putea obtine o reducere de 650e daca aduceam orice set de roti si inca 5% daca mai asteptam nu stiu cat.

Edited by ionut_marius

M-am uitat la bmw.de pe site y 214,pe argintiu pleaca de la 555e/buc,la noi ac jante costa 2570e (toate 4).

dc la noi jantele costa 2500 cat ai zis tu...ai dat 2900 euro pe anvelope??? tot e enorm..eu ti-am zis ca la bmw la minein arad...fac pariu ca nu dadeai mai mult de 4000 euro pe tot pachetul.