Jump to content

ce placute de frana folositi?

bogdyy

Recommended Posts

• Replies 198
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Diesel si astea care le-ai luat tu cat te-au costat? spun unii pe aici ca ale mele scartaie pt. ca au costat putin si nu sunt de calitate,dar totusi sunt placute de frana,cat de proaste ar fi ,cine le-a facut a stiu pt. ce le face.

nici nu mai stiu exact..dar ceva gen 350-400 lei.

oricum ..sa stii ca nu scartaiau..si pan la urma..faptul ca ovalizeaza discurile e un lucru aproape logic.. sunt placute sport.. mult mai tari decat cele obisnuite, ca material, deci mult mai agresive si mai dure cu discul.astfel ca daca pui niste frane mai tari..risti locul respectiv sa fie "mancat" mai mult deodata si de aci ovalizarea.. dar asta in teorie.. in practica..ei zic ca asta ar fi o exagerare..si canu se intampla sa fie asa agresive si sa "muste" in halul asta din discuri.cu toate ca ei recomanda si discuri de la ei..odaca cu placutele, ca sa n-ai probleme.. ghici de ce:)

in ceea ce priveste problema ta.. e de domeniul sf.. sunt placute la 200 lei.. ferodo.. contrafacute.. 200lei/punte..nu toate patru rotile..retine.. si tot scartaie in draci.tu la cat ai dat pe ale tale zi merci ca franeaza... ideea e sa te duci si sa-ti cumperi altele mai de calitate. nu degeaba se zice "sunt prea sarac sa cumpar ceva ieftin " ca pan la urma cand te tiganesti la calitate..in final ajungi sa platesti mai mult.adica p-astea de le ai acum sa le arunci.:twoup:

bafta

Kruger se numesc Simer placutele,iar Diesel tu crezi ca nu am ce face cu banii si sa le arunc pe astea....,in nici un caz,le-am luat si astea raman,de franat franeaza perfect,dar trebuie sa gasesc o metoda mai simpla sa rezolv cu acest scartait,nu stiu daca realizeaza cineva dar e foarte jenant asa si suparator si pt tine ca,conducator si pt. ceilalti,o sa incerc cu un pic de ulei pe disc,2-3 picaturi.

Macar la placute de frana nu te zgarcii si cumpara de la un producator consacrat . La banii care ai dat pe ele nu pot fii ceva bun. Ce ma mira pe mine e ca ai investit 135 ron in masina !!!!!! Incredibil.

Poate ai discul uzat inegal si scartaie .

bogdyy, incearca sa intelegi si sa te obisnuiesti cu ideea ca NU AI CE SA LE FACI SA NU MAI SCARTAIE!!! exista posibilitatea ca in timp, pe masura ce "intri in ele" sa dispara scartaitul.

NU UNGE DISCURILE CA TE VEDEM LA ORA 5 LA STIRI!!!

Edited by Rhaziel

Pai ma obisnuiesc greu cu scartaitul asta,pt ca celelalte nu faceau asa deloc,si cand te confrunti brusc cu o asfel de problema....te simti destul de nasol,oricum eu totusi sper sa-si revina pana la urma,de schimbat nu le mai schimb pt ca masina franeaza,placutele sunt noi asa ca nu mai dau alti bani in plus,discurile sunt bune.

Nu stiu daca il ajuta pa bogdy, dar am vazut ca anumite marci de placute vin in cutie si cu o vaselina speciala cu care se unge spatele placutei, acolo unde vine in contact cu cilindrul din etrier.

Acea vaselina are exact acest rol, de a amortiza vibratia de intensitate foarte ridicata care apare in momentul franarii, si genereaza scartaitul.

Ce parere aveti ? Io zic ca merita incercat.

Sau unele placute au pe spate un strat mic de cauciuc,tot asa sa nu mai vibreze,dar de unde sa stie mecanicii astia mai Kruger,eu trebuie sa ma documentez de pe net si sa le spun lor inainte sa faca proba practica,nu sa mai pomenit asa ceva,e oribila masina acum,face intr-un hal fara de hal,zici ca este tren,se uita lumea ca la ultima.......dacie 1300 si la majoritatea le da impresia ca-s placutele duse sau cine stie ce probleme am la ea...

Pai si ce sa fac Kruger?sa ma duc la service din nou?Sincer imi este rusine asa cu ea,nu mai pun frane din acelea usoare si le pun mai accentuate sa nu mai scartaie,dar cand pun frana usor e pericol,imi este rusine si de aceia intrebam care ar fi o solutie asa mai simpla,daca stiam ca se intampla asa le mai tineam pe celelalte pana se duceau de tot,imi este un necaz de nu-ti spun.....

Nu stiu daca il ajuta pa bogdy, dar am vazut ca anumite marci de placute vin in cutie si cu o vaselina speciala cu care se unge spatele placutei, acolo unde vine in contact cu cilindrul din etrier.

Acea vaselina are exact acest rol, de a amortiza vibratia de intensitate foarte ridicata care apare in momentul franarii, si genereaza scartaitul.

Ce parere aveti ? Io zic ca merita incercat.

e post detaliat mai sus...dar...de...e greu sa faca c scrie acolo.

1. Poate sa scartie de la montaj gresit. Nu stiu exact ce model de prindere ai tu. Daca are un pic de joc scartie.

2. Cand pui placute noi 500-1000 km poti sa consideri ca sunt in rodaj. (pot sa scartie in aceasta perioada). Nu e recomandat sa franezi foarte tare in aceasta perioada.

Si ce sa fac man sa ma duc inapoi la service sa mi le dea jos?am mai fost odata si cica patronul...(un taranus) scartaie din cauza ca sunt proaste placutele,eu i-am explicat ca trebuia sa dea cu vaselina dar cica aia era alta treaba de facut,adica mai trebuia alti bani in plus,a zis asa pe acolite,eu ce sa fac....sa ma cert,nu mai am ce cauta pe acolo atunci,puteam sa ma duc si pe la unii care repara pe la curti dar pana imi desfaceau rotile manual,cric,etc,asa astia pe elevator,masina de desfacut prezoane,am zis ca merge mai repede,a si mai imi face o placuta tac tac,nu stiu de ce,ce sa fac eu acum sa ma duc la service sa-mi dea cei de acolo rotile jos si sa-mi dea pe spatele placutelor cu vaselina,daca o sa ma duc o sa zica ca nu e de acolo,eu o sa zic ca e de acolo si tot asa o nsa ne tiganim,bine.....fara sa mai platesc nimic ca asa ce am facut,nu stiu,nu stiu e de stricat la cer cu oamenii astia,sa ziceti merci unii dintre voi ca nu va confruntati cu asa probleme si va merg masinile bin,ca v-ar pierii pofta de condus..

Guest poleposition
,o sa incerc cu un pic de ulei pe disc,2-3 picaturi.

Cu 2,3 picaturi nu rezolvi nimic, trebuie sa ungi bine de tot (pe toate 4 ca sa nu traga stanga-dreapta aiurea cand franezi) si sa pui zdravan si cu seringa intre placute si disc. Sigur nu mai scartie apoi.

Edited by poleposition

nu ai ce sa dai cu vaselina pe placute/discuri.

eu am iesit de la o spalatorie cu ceva smac pe discuri ajuns de la degresarea jantelor. La prima intersectie era sa fac accident. Abia dupa 2-3 franari si-a revenit masina.

daca dai cu vaselina te vei opri de parca pui picioarele pe jos ca Flinstone.

scartie des placutele cand sunt ceva mai proaste cand masina e folosita foarte mult in oras. Exista si un spray de curata discurile de frana(nu e pe baza de ulei, desi cred ca e frectie la picor de lemn)..

Am culeg cu BMW nou, inca nu a schimbat nici un rand, sunt alea orginale din fabrica si scartie si alea.. Mi se pare ca maine se duce cu ea la garantie, sunt curios ce ii zic aia..:twoup:

Am culeg cu BMW nou, inca nu a schimbat nici un rand, sunt alea orginale din fabrica si scartie si alea.. Mi se pare ca maine se duce cu ea la garantie, sunt curios ce ii zic aia..:twoup:

Si la a mea, tot de noua luata, imi scartie cu placutele originale ca un autobuz.

Prima data, pe la 4k km scartaia doar daca era ud pe jos si dadeam prin balti. Dupa 10k, pana acum cand am 50k, face mai tot timpul la drumuri lungi...

Mihai c tu habar nu ai de mecanica asa ca dute pe topicuri numite ''Pe margine'' si scuteste-ma!Inseamna ca treaba asta cu placutele este o loterie,daca au zis baieti ca au luat placute scumpe si tot scartaiau,nasol este cand dai 300-400 ron pe niste placute si te pomenesti ca fac asa cum fac si ale mele, pe care am dat mult mai putin.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.