Jump to content

ACTE?!

kathalin

Recommended Posts

Va salut si pe scurt vreau sa cumpar o masina cre este cumparata de la cineva din Bucuresti prin contract de vanzare-cumparare si fisa fiscala,iar actualu proprietar care este din alta localitate mi-a zis k nu poate sa imi dea fiscal intrucat are datorii la fisc.Care ar fi calea prin care sa cumpar si sa o trec pe numele meu respectiva masina?(cale legala)Sa fac contract vanzare cumparare cu fostul proprietar ?,dar cum ramane cu fiscalu?cum sa imi dea fostu fiscal?Exista vreo portita?

Daca masina este inscrisa pe numele actualului proprietar ai nevoie de certificatul lui fiscal, deci acesta ca sa-l obtina trebuie sa-si plateasca datoriile catre fisc...

Daca masina inca figureaza in acte pe numele fostului proprietar va trebui sa iei legatura cu el...

Un prieten si-a luat o masina care mai trecuse pe la alti 2 proprietari fara ca acestia sa o inmatriculeze la politie dar toti au luat-o in fiscal si ia-u dat acestuia toate fisele fiscale si contractele de vanzare-cumparare si a inscris-o fara probleme.Sa inteleg k in situatia in care asta nu poate sa elibereze fiscal,desi a luat-o in evidente la circa lui financiara,eu nu pot face vanzare cumparare cu proprietarul din talon pt k masina apare in fiscal la asta de acum.Cam asa nu?

Nu poĂži ĂŽnmatricula o maÂşinĂŁ, dacĂŁ fostul proprietar nu ĂŽÂşi achitĂŁ toate datoriile. DupĂŁ ce Âşi le achitĂŁ, fiscul ĂŽi pune Âştampila de radiere pe fiÂşa de ĂŽnmatriculare de care vei avea nevoie la poliĂžie.

Defapt el nu o poate vinde in regula :twoup: zic eu (adica nu poate face radierea din circulatie deoarece are datorii)

Da, exact. Numai cĂŁ pe proprietarul maÂşinii ĂŽl intereseazĂŁ sĂŁ-Âşi ia banii pe maÂşina. Ăn rest prea puĂžin mai conteazĂŁ pentru el, ce face ĂŁla care o ia ... Ăsta este un risc pe care Âşi-l asumĂŁ orice cumpĂŁrĂŁtor ... acela de a se trezi cĂŁ proprietarul maÂşinii are datorii Âşi nu vrea sĂŁ Âşi le achite ...

cu fostul proprietar ce treaba sa mai ai daca omu si-a luat banii pe ea si a facut scadenta la fisc. e obligatia actualului proprietar ca sa o inregistreze le fisc si apoi imediat sa o scoata ca sa iti dea fiscalul tie. altfel nu o sa o poti inmatricula. o masina poti sa o vinzi la 5 maini fara sa treci pe la politie pe la inmatriculari, principala chestie ca la fiecare c/v sa o iei in evidenta la fisc ca statul sa isi primeasca impozitul. Edited by bmwseria520d

cu fostul proprietar ce treaba sa mai ai daca omu si-a luat banii pe ea si a facut scadenta la fisc. e obligatia actualului proprietar ca sa o inregistreze le fisc si apoi imediat sa o scoata ca sa iti dea fiscalul tie. altfel nu o sa o poti inmatricula. o masina poti sa o vinzi la 5 maini fara sa treci pe la politie pe la inmatriculari, principala chestie ca la fiecare c/v sa o iei in evidenta la fisc ca statul sa isi primeasca impozitul.

Eu vorbeam ĂŽn cazul ĂŽn care proprietrul are datorii la fisc Âşi nu vrea sĂŁ Âşi le achite. La ce spui tu, proprietarul Âşi le-a achitat.

eu ma refeream la primul proprietar nu la cel care vrea sa iti vanda tie masina acum. am raspuns direct deschizatorul topicului si nu ca o reactie la spusele lui alex77xax. tu nu ai cum sa o inscri din moment ce proprietarul actual nu o trece la fisc si apoi sa o scoata sa iti de certificatul fiscal. daca stia ca are o gramada de datorii la fisc atunci de ce a cumparat-o pe numele lui ?!

pe cartea masinii e trecut cel de la bucuresti sau actualul proprietar ? pe certificat e trecut instrainat catre ... si semnatura ? daca nu au facut actele la un birou de acte poate totusi mai ai o sansa sa anuleze contractul de v/c si sa il faci tu cu primul proprietar cel de la bucuresti.

pe cartea masinii e trecut cel de la bucuresti sau actualul proprietar ? pe certificat e trecut instrainat catre ... si semnatura ? daca nu au facut actele la un birou de acte poate totusi mai ai o sansa sa anuleze contractul de v/c si sa il faci tu cu primul proprietar cel de la bucuresti.

La varianta asta ma gandesc si eu dar dc proprietaru din carte a radiat-o?Cu ce fiscal ma duc eu la mine la circa financiara?Cred k o sa zic pas la masina asta ,desi era un e60 frumos.