Jump to content

am sifonat masina

p3tric

Recommended Posts

Pe scurt , a intrat unul cu golf 2 in mine in partea stanga si mi-a sifonat urat portierele stanga, stalpul, geamul fata, pragul si parbrizul. El are asig la aliantz tiriac. Am dus-o la un service si eu aufacut un deviz pe 21000 lei , iar asig au spus ceva de o suma max de 19000 (dar au spus ca nu se ajunge aici, cred ca la atata au evaluat masina ). Cum e mai bine sa fac, sa spun celor de la asig ca o fac in regie proprie ca sa imi pun piese second si sa ma incadrez in bani lor, sau a imi punapiese originale si sa pun eu dif ce nu imi da asig? Help pls ca azi am de dat rasp la asig si la firma . Mie mi se pare ca a exagerat asta de la service cu 5000 de euro pt ca atata eu nu i-au pe masina cand e intreaga.

• Replies 104
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Pe scurt , a intrat unul cu golf 2 in mine in partea stanga si mi-a sifonat urat portierele stanga, stalpul, geamul fata, pragul si parbrizul. El are asig la aliantz tiriac. Am dus-o la un service si eu aufacut un deviz pe 21000 lei , iar asig au spus ceva de o suma max de 19000 (dar au spus ca nu se ajunge aici, cred ca la atata au evaluat masina ). Cum e mai bine sa fac, sa spun celor de la asig ca o fac in regie proprie ca sa imi pun piese second si sa ma incadrez in bani lor, sau a imi punapiese originale si sa pun eu dif ce nu imi da asig? Help pls ca azi am de dat rasp la asig si la firma . Mie mi se pare ca a exagerat asta de la service cu 5000 de euro pt ca atata eu nu i-au pe masina cand e intreaga.

Nu se mai ia nici macar 5000 pe un 320d FL? Decat sa pui piese OEM second mai bine cauti niste piese de producator putin mai ieftine insa macar stii ca-s noi si posibil sa ti se dea si garantie pe ele atat timp cat ai un deviz de montare. Insanatosire grabnica a masinii :twoup: !

Daca o iau in regie proprie stie cineva ce suma imi retin din asig? Sau daca mi se cuvine dauna totala ce suma imi retin pt masina care imi ramane din evaluarea facuta de ei?

. Sunt nebun de cap. Nu am patit asa ceva in viata mea si nu doresc la nimeni, sa ajunga la mana service-urilor si a asiguratorilor.

Dacã iese daunã totalã ºi-Þi dau ei câteva mii de euro pentru reparaÞia, o s-o faci mai miºto decât a fost Înainte.

Ar trebui sĂŁ primeÂşti cam 3500 € Âşi epava ĂŽn caz cĂŁ iese daunĂŁ totalĂŁ.

Cu banii ĂŁÂştia o repari, o vopseÂşti integral Âşi pui Âşi un pachet M.

Aici depinde cât de lovitã este.

Dacã stâlpul este foarte afectat iar ºasiul s-a strâmbat bine de tot, mai bine o dezmembrezi ºi iei ºi diferenÞa de la asigurãri ºi-Þi iei altã maºinã.

masina se repara razand. stai linistit. pacat de deranj si d nervii tai. o sa cam stai putin blocat pana iti iei banii d la asigurare dar asta e in RO.

o poza in care sa se vada crapatura parbrizului ?

Nu am poza cu parbrizul dar are 3 fisuri in partea stanga de sus pana jos. se mai poate circula cu el asa. Airbargurile lterale nu au sarit deloc(sunt mirat de ce ) dar e bine ca nu am costuri suplimentare.

daca erai mai aproape ti-o dadeam la cheie fara sa misti un deget

Ce ar trebui sa fac sa verific pe asta cu service-ul ca imi pune piese originale asa cu a spus in deviz? Sau sa faca treaba k lumea pt atatia bani, sa nu astupe doar de ochii lumii.

Ia banii de la asigurator si o repari. Masina ta ti-o evalueaza la un pret, iar daca reparatia depaseste pretul de care ti-a zis asiguratorul iti da dauna totala si iti calculeaza 75% din acel pret, bani cu care tu ramai in mana si cu epava. Din cate am inteles cred ca o sa-ti dea vreo 14000 lei.

Valoarea reparatiei , pe care o plateste asiguratorul, este calculata de un soft, in functie de modelul masinii si de elementele ce trebuiesc reparate sau schimbate.Aceste sume, din cate am inteles eu, sunt aceleasi oriunde in tara.Acum depinde de tine la ce service mergi, si cat e de scump service-ul respectiv.

Contravaloarea reparatiei scade cu cat creste varsta masinii, se calculeaza procentual(parca).

Cel mai bine ar fi sa vorbesti cu un angajat de la daune, de la o firma de asigurari, o cunostinta, ceva, poate chiar cineva de pe forum.

Treaba cu reparatul in regie proprie, e cu dus si intors...e posibil sa iti trebuiasca facturi la piesele montate pe masina, asadar daca vrei sa o faci cu piese din dezmembrari, nu o sa fie posibil.

Toate bune!

Bogdan:Daca ai inclus si componente de caroserie cand i-ai dat sfatul de a cumpara piese aftermarket...FAIL.

Corect...abia acum am vazut poza. Credeam ca sant afectate elemente de suspensie si articulatie, eventual motor. Ma gandeam ca l-a luat in partea din fata-lateral. Dar din cate vad in mare parte are de refacut elemente de caroserie...iar aici merg bine SH-urile :twoup: .

o colega cu un golf 4 a avut aceeasi problema,la service iau facut deviz de 18.400 lei,iar cand a intrebat ce bani ii dau sa o faca in regie proprie,iau oferit 9000 lei.

pana la urma a lasato la service si iau facut deviz si decontat 14.200 lei la astra.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.