Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Suspensia fatza E34

MuadDib

Recommended Posts

De fapt 2 probleme:

- Ma tot uit la modelul asta de suspensie, shi nu inteleg care piesa controleaza mishcarea inainte-inapoi a rotzii relativ la caroserie. Cand franez, se aude un "clonk" shi roata ramane un pic in urma. Ce piesa e dusa?

- Shi pe piatra cubica am cloncanituri. Buchsile de la sway bar pot genera asta? sunt cam uzate...

Thanks!

Edited by MuadDib

Caucioacele bune, noi, la fel shi amortizoarele.

Pur si simplu, uitandu-ma la schitza suspensiei, nu imi dau seama care dintre bascule (control arm - cea din fatza - sau thrust arm - cea din spate -) este responsabila cu blocarea mishcarii inainte-inapoi a rotzii relativ la caroserie...

La Dacie era tirantul ala, La Vectra era bascula in forma de "L", aici care e piesa care preia fortza asta?

Hai ca (,) caut poze.

LE - am gasit:

post-644-1157491094_thumb.jpg

Edited by MuadDib

bratele fata parca ...sunt cu bucse cu tot ...aveam eu problema asta la 525td E34 ...si s-a rezolvat cu schimbul la bratele fata....ramanea roata in urma si cloncanea urat cand franam brusc.... nush sa iti arat piesa dar cred ca e piesa 3 !Tie Rod...asa arata bratul http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...334&hg=32&fg=25

Caucioacele bune, noi, la fel shi amortizoarele.

Pur si simplu, uitandu-ma la schitza suspensiei, nu imi dau seama care dintre bascule (control arm - cea din fatza - sau thrust arm - cea din spate -) este responsabila cu blocarea mishcarii inainte-inapoi a rotzii relativ la caroserie...

La Dacie era tirantul ala, La Vectra era bascula in forma de "L", aici care e piesa care preia fortza asta?

Hai ca (,) caut poze.

LE - am gasit:

122998[/snapback]

o intrebare...ce prog e acela in care te uitai la TV...antena 3 :blink: ...sau e de la tv tuner?>

Am aceeasi problema...nu cred ca iti ramane roata in urma.....bara stabilizatoare e prinsa de un brat care vine in caseta de directie pe stanga...si bratul are sub /deasuora un fel de bucsa/opritor nu stiu cum sa il numesc din placstic......la mine cel de deasupra lipseste....si la o "smucire a masini.....are joc.....iar bara stabilizatoare loveste in caroserie.....o idee.....uita-te si la asta....nu sunt mecanic.....dar zilele astea am vazut cum sta treaba acolo......succes

Nu vreau sa deschid alt topic pt. problema cu, care m-am confruntat dupa un drum pe traseul plin de gropi Blaj, Jidvei si mai departe.

Datorita gropilor multiple, am remarcat un sunet ciudat la roata fata stanga, ca de surub slabit si mi s-a aprins si ABS-ul si ASC-ul. Nu am apucat sa ma uit cam ce ar putea fi, dar as vrea si eu niste sugestii, eventual lamuriri:

Cand se aprinde senzorul ABS si cam care sunt cauzele?

Ce legatura are cu ASC-ul?

Am cumva probleme la rulmenti, daca in timp ce merg incet se aude ca un vajait pe sosea?

Toate aceste le-am constatat dupa ce am mers pe traseul sus mentionat, cu vit. a I-a si a -II-a.

Merci pt. sfaturi! :blink:

Am aceeasi problema...nu cred ca iti ramane roata in urma.....bara stabilizatoare e prinsa de un brat care vine in caseta de directie pe stanga...si bratul are sub /deasuora un fel de bucsa/opritor nu stiu cum sa il numesc din placstic......la mine cel de deasupra lipseste....si la o "smucire a masini.....are joc.....iar bara stabilizatoare loveste in caroserie.....o idee.....uita-te si la asta....nu sunt mecanic.....dar zilele astea am vazut cum sta treaba acolo......succes

123487[/snapback]

Am schimbat bratzul asta, deci la mine nu e de acolo. Neaparat trebuie sa rezolv, ca trebuie sa ma apuc shi de vopsit, dar nu o fac decat atunci cand totul e perfect dpdv tehnic. Safety first! :blink:

Am fost la mecanic si singura problema gasita a fost protectia discului de frana, adica tabla care protejeaza. O siguranta sarita, mi-a spus.

Problema cu ABS-ul persista, chiar daca am scos toti senzorii si i-am curatat.

Exista posibilitatea ca virgula computerul sa fi inregistrat o defectiune si sa nu mai dea voie la ABS sa actioneze?

Maine, oricum mi-am facut programare pt. resetare defect. Sper sa nu am surprize!

Sensibila masina, nu am mai intalnit asemenea fenomen, la nici o marca pe care am condus-o in afara de Fiat Mareea, dar nu stiu daca ar tb. sa existe o comparatie, BMW-ul fiind totusi BMW.

Nu, nu functioneaza! Stiu cam cum frana inainte de a da prin gropi!

Mi s-a spus ca este posibil sa nu citeasca senzorii, contactul de pe rulmentul fata a rotilor, dar eu cred ca e o prostie. Adica cum, pana acum a citit, dai intr-o nenorocita de groapa si nu mai citeste? :blink: