Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

PROBLEME DIRECTIE BMW 520 D

calle13

Recommended Posts

Salut!

In urma unui control la service mi s-a spus ca am jocuri mari la directie si ca ar trebui inlocuit tot(brate superioare,inferioare,capete de bara etc.).Pentru a nu fi inselat va intreb daca pentru a remedia problema nu e suficient sa schim doar ceva bucsi si capete de bara, pentru ca masina nu a suferit nici un accident ci are pur si simplu jocuri la directie.

• 3 weeks later...

Depinde ce a constatat mecanicul acolo cĂŁ ar trebui schimbat.

PoĂži schimba doar bucÂşele dacĂŁ vrei sau capetele de barĂŁ. PivoĂžii vin capsaĂži de basculĂŁ Âşi se vinde cu totul.

La anumite service-uri se decapseazĂŁ vechii pivoĂži de pe braĂž Âşi se ĂŽnlocuiesc cu alĂžii noi. Eu unul nu te sfĂŁtuiesc.

Tu schimbi bucşăraia când auzi la roată bum şi poc ? :twoup:

nu, schimb la primul semn sau la o constatare ceva. dar nu stau sa ma duc pe fiecare luna sa vad daca e ceva de schimbat la buscaraie. iar la o constatare nu cred ca are cum sa imi insire ala toate alea de pe sub ea.

probabil calle13 nu le-a schimbat niciodata. altfel nu imi explic ca nu e aro sa o bagi prin toate hartoapele.

Edited by bmwseria520d

Intr-adevar nu am schimbat nimic la directie de cand am masina(aprox.30000 km)si de aceea habar nu am care e solutia cea mai buna(raport calitate-pret)pentru rezolvarea problemei.Unii mi-au spus ca se pot schimba bucsile la o presa si ca nu este necesar sa schimb bratul cu totul de aceea am vrut sa aud si parerea voastra.

sau pur si simplu te duci la un dealer BMW si faci o verificare punte fata si te costa in jur de 80 de RON(nu mai stiu exact pt ca am platit 98 pt ca am luat si niste surubele). si fii sigur ca aia ii spun sa schimbi chiar daca ai un joc mic mic.

apoi compari cu ce iti spune un mecanic de pe unde te duci tu si ai sa vezi cam care ar fi diferentele de piese care trebuiesc schimbate.

eu am fost acum o sapt la BMW si am ajuns sa imi cumpar asa:

bieleta directie fata stanga

brate inf fata(st/dr)cu tot cu capate bara

bucse brate sup fata(st/dr)

total 780RON(luate de la distribuitor fara adaos de magazin)

manopera costa 580 RON si asta mi se pare nesimtit de mult.

+ trebuie facute si unghiurile apoi.

asa ca mai bine te inarmezi cu vreo 1500RON si te asiguri ca mergi in siguranta.