Jump to content

X5 pe teren accidentat

adrian93

Recommended Posts

Eu am facut cateva trasee off-road cu X5-ul vechi si probabil ca nu se compara cu Pajero sau Range Rover, dar rau nu era. Si nu cred nici mort ca un logan s-ar fi apropiat la 2 km de traseul ala off-road...

Poate ca X5-ul nou a pierdut din capabilitatile off-road, dar am sa confirm si asta in urmatoarele luni.

Eu am urcat o panta de 30-35 grade cu al meu X si cu zapada pana la faruri. Cam 60 de metri a avut panta respective. Singura chestie a fost ca a trebuit sa declupez dsc-ul. Zapada era ninsa de cu noapte. Ideea oricum este ca indiferent ce masina ai (absolut indiferent) daca o pui "pe burta" acolo a ramas. Deci soferul conteaza f mult.

MMC si Dan, aveti dreptate :blink:

Dane, cand zici de X5 vechi si tocmai se vorbea de E70 si tu te referi la E53 fa si tu o precizare ca altfel ne bagi in ceata pe toti :)

Da, acea generatie de X-drive este de cacao. Daca puneai masina cu o punte pe gheata si una pe asfalt si accelerai cam ramanea acolo, din pacate. Ca sa nu mai zic ca majoritatea bossilor cu X5 lasa pneuri de vara pe ele, ca deh, au 4x4... am vazut si Q7 la munte la fel, ce sa-i faci, nu au bani saracii de niste cauciucuri de iarna. Retarzi.

La ultima generatie de x-drive nu se mai intampla treaba asta, pe verificate :)

Oricum, BMW pregateste ceva nou in materie de transmisii integrale.

Apropos de discutie, Toyota Landcruiser si Patrol sunt niste tancuri, numa bune de teren naspa, in rest, pe sosea, cam sunt la fel de manevrabile ca niste camioane.

Edited by d-rive

Vrei sa spui Land Rover Defender

Range Rover-u nou il bag la masini de fitze :blink:

310392[/snapback]

Nu , din clasa noului X5 face parte Range Rover normal , Sport etc.....cel normal , care are linia aia clasica,la ala ma refer ! Ala este cel mai bun off-roader din aceasta clasa !

E peste orice din clasa lui !

Nu , din clasa noului X5 face parte Range Rover normal , Sport etc.....cel normal , care are linia aia clasica,la ala ma refer ! Ala este cel mai bun off-roader din aceasta clasa !

E peste orice din clasa lui !

311580[/snapback]

Range Rover Sport e mai bun decat X5 pe teren accidentat, cel putin asa il vad eu.

http://www.youtube.com/watch?v=dOSAqacsJeQ

Edited by Ciupanezu

adica Vogue....  :blink:

311608[/snapback]

Exact ! La ora asta nu imi venea in cap numele exact !

Spre exemplu , am mers cu un Range Rover Vogue , cu motorul diesel de 3.7 sau 3.8 litrii (nu mai stiu exact) , diesel , v8 ..... INCREDIBIL merge masina aia , si in teren accidentat si pe sosea.....cel putin din pct meu de vedere , este peste X5.

Exact ! La ora asta nu imi venea in cap numele exact !

Spre exemplu , am mers cu un Range Rover Vogue , cu motorul diesel de 3.7 sau 3.8 litrii (nu mai stiu exact) , diesel , v8 ..... INCREDIBIL merge masina aia , si in teren accidentat si pe sosea.....cel putin din pct meu de vedere , este peste X5.

311649[/snapback]

Basina aia de RR 3.7 diesel de 270 de cai scoate 9 secunde si ceva pana la suta. Sigur ai mers si cu X5?

Plus ca se stie, posesorii de Range Rover leaga prietenii prin service si se intalnesc destul de des acolo la cafele, sucuri, etc. :blink:

Edited by car300

Basina aia de RR 3.7 diesel de 270 de cai scoate 9 secunde si ceva pana la suta.  Sigur ai mers si cu X5?

Plus ca se stie, posesorii de Range Rover leaga prietenii prin service si se intalnesc destul de des acolo la cafele, sucuri, etc.  :blink:

311930[/snapback]

Sincer nu stiu ce se stie cu prieteniile si alte alea , am 2 prieteni , unu cu un Range Rover Vogue si unul cu Sport , unu are vreo 25k km si unu vreo 45k km , nici macar 1 problemuta in afara de schimbul de ulei.

P.S. Nu m-am referit la acceleratie , la felul in care sta pe sosea si cat de bine se descurca in teren accidentat , fara de X5 , la asta m-am referit , nu la altceva !

• 2 weeks later...

Mai oameni buni, terminati cu prejudecatile astea. Da, sunt oameni care au masini de 100k si le baga si in teren greu. Mi s-a mai zis si mie acelasi lucru de un "vechi" al forumului, nu credea ca intru cu masina peste tot pe unde se poate intra cu o masina ca a mea. In fine, fiecare cu parerea lui, eu zic totusi ca iti iei o masina si nu o tii de bibelou, bine, nici sa-ti bati joc de ea dar nici sa iti iei un 4x4 ca sa mergi cu ea doar in oras si pe autostrada.

Cat despre cei ce lauda Range Rover, au si ei partea lor de adevar. @Stefann, americanii au o vorba, ceva in genul cum ca daca ai Range Rover, Land Rover ai si o pata (sau mai multe) de ulei in garaj care trebuie sa o cureti in fiecare zi. In general au probleme cu cutiile de viteze, transfer si ce-or mai avea ele pe acolo. Citeste forumurile dedicate si ai sa vezi ca nu e poveste asta cu legarea prieteniilor de catre posesorii de RR si LR :blink: Asta nu inseamna ca indrazneste cineva sa zica ca aceste masini nu ar fi bune.

Cu un X5 se poate intra in teren greu, insa trebuie sa te gandesti bine ce faci sau mai bine zis cat de greu e terenul ala.