Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Identificare probleme tehnice 320d!si rezolvarea lor

kerosen

Recommended Posts

masina este un 320d 136cp as dori sa identific exact problemele pe care le are masina respectiv din punct de vedere tehnic,va pot spune simptomele masinii,cum se comporta si daca ma puteti ajuta sa imi spuneti care ar fi problema,daca e grav sau se mai poate asa...deci

1) pe plecarile de pe loc daca nu o turez mai tare trepideaza nu exagerat dar trepideaza

2) cand cuplez treapta a 2a fara sa ii dau turatie ceva mai mare din treapta 1-2 cuplarea in treapta a 2-a o face tremurat

3) dat in marsalier doar din ridicarea ambreajului tremurat ceva mai tare

4) inainte cand plecam de pe loc nu trebuia sa o turez asa tare ca acum,cel putin asta am simtit,acuma ca sa plec de pe loc trebuie sa o tin putin mai turata nu ca nu ar pleca dar da o senzatie,de inecare,dat in nas ceva de genu

5) inainte cand schimbam treptele sa spunem 2-3 te izbea de scaun pe schibmare brusca,acum nu mai face asta,cuplarea o face,patinand sa spunem

6) dupa 140km/h exact cand bag treapta a 5a,incepe sa o ia greu exact efectul patinarii ambreajului,creste viteza,iar apoi ramane constant iar creste,ca si cum ar fi prinde -scapa-prinde-scapa

7) mai simt efectul pantinarii pe treapta a3a foarte mult 80-120km

8) in timpul mersului cand accelerez,schimbatoru de viteze se misca tare,si cand iau picioru de pe acceleratie adika decelerand simt vibratie in schimbator mare,iar cand accelerez am spus joaca tare inainte-inapoi dupa cum apas pedala ex treapta a 2-a,cel mai tare se simte cand e rece...

9) incercare plecare cu scartz>>simptome> de exemplu o turez in 3000rpm si dau brusc drumu la pedala de ambreaj,masina incepe sa topaie de fund cam asta e efectu,parca pleaca ceva inainte in fata si bate ceva de genu poc poc poc infundat in fata,chiar si in spate la diferential se simte aceiasi chestie

10) cand bag in marsalier,treapta 1 se aude un buff in spate infundat" damb"

11) la plecarea de pe loc in forta,schimbatoru se misca foarte tare stanga dreapta,adika simt cum se misca toata cutia de viteze

toate aceste sau simtit foarte tare efectele dupa un burnout fortzat,stiti si voi am chinuit masina aiurea,frana apasata,se infraneaza discurile pe spate 30% accelerat,cam atunci a inceput sa se simta efectul miscarii cutiei de viteze si schimbatoru stanga dreapta trepidat miscandusa 5cm in stanga 5 in dreapta,el fiind in treapta 1

sa mai schimbat odata kitul de ambreaj acum vreo 30 000mii de km,volanta nefiind schimbata niciodata,din cate am aflat kit de ambreaj trebuia schimbata si volanta odata cu el,ei asta nu sa facut pt ca volanta nu daduse semne de obseala,sau mai facut 30 000mii de km cu ambreaj nou,acum sa strikat din cate imi dau seama,si volanta chiar si ea cred ca are probleme mari...

as vrea sa stiu sigur,daca este ceea ce banuiesc,si daca ma puteti cu ajuta cu niste sfaturi,ce trebuie sa fac,daca sa mai merg asa,o oferta de piese...sau daca mai sunt probleme in plus fata de ce am specificat in simptomele descrise?

deci eu banuiesc: volanta,kit ambreaj,bucsa diferential,ceva bucsa ce tine cutia de viteze,ceva probleme pe la timonerie ca sa intamplat sa agate unele trepte,inca dau vina pe ambreaj si volanta,dar poate fi si ceva din timonerie..

m-ar ajuta ceva preturi pt piesele defecte,si daca mai sunt si altele din cele descrise in simptomele masini,sa imi puteti spune sa pot remedia problema si sa nu mai am probleme cu ea pt ca este destul de deficitara acum se simt foarte multe lucruri ciudate,simptomele vam spus....inca nu a inceput sa tremure la relanti(referitor la volanta)

va multumesc.....sper ca va fi un topic interesant...