Jump to content

Pierd apa din instalatia de spalare parbriz si faruri.

Recommended Posts

M-am trezit cu vasul de apa gol desi cu o zi in urma tocmai lasasem masina in parcare cu 5litri de apa.

Azi am analizat problema si am vazut ca stropitorul de la farul stanga pierde apa.

L-am demontat in speranta ca voi gasi undeva vre-o imbinare care s-a dat drumu si odata repozitionata am rezolvat treaba dar am muncit degeaba.

S-a mai confruntat cineva cu problema asta?

http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Tour..._lamp_cleaning/ -l 6 e stropitorul de far.

daca ai spalator de far, e posibil sa iti curga pe la garnitura dintre furtun si spalator, a imbatranit acel oring, si eu am patit si pe acolo imi curgea. Furtunul are in cap un stiut de plastic, care e prins cu o clema de spalator, iar pe interiorul sau se afla un oring de cauciuc, pe acolo curge.

daca ai spalator de far, e posibil sa iti curga pe la garnitura dintre furtun si spalator, a imbatranit acel oring, si eu am patit si pe acolo imi curgea. Furtunul are in cap un stiut de plastic, care e prins cu o clema de spalator, iar pe interiorul sau se afla un oring de cauciuc, pe acolo curge.

AM vazut cum e fixat, o sa caut o garnitura din aia da nu stiu daca as putea gasi undeva.

AM vazut cum e fixat, o sa caut o garnitura din aia da nu stiu daca as putea gasi undeva.

nu stiu daca o sa gasesti, si eu am cautat si nu am gasit, am adaptat una dintr-un set de garnituri, cred ca de pistonas spate de Dacia 1310, m-am dus la un magazin de piese auto cu oring-ul in mana si m-am uitat pe acolo pana am gasit ceva din ce sa adaptez si daca mai retin bine, cum am spus mai sus, garniturile de la pistonasul de frana de pe spate de Dacie 1310, am taiat din una cu lama la grosimea celui original pentru ca diametrul il are deja. Are peste 1,5 ani de cand am facut chestia asta si absolut nicio problema. Bafta!

Edited by mik15

M-am trezit cu vasul de apa gol desi cu o zi in urma tocmai lasasem masina in parcare cu 5litri de apa.

Azi am analizat problema si am vazut ca stropitorul de la farul stanga pierde apa.

L-am demontat in speranta ca voi gasi undeva vre-o imbinare care s-a dat drumu si odata repozitionata am rezolvat treaba dar am muncit degeaba.

S-a mai confruntat cineva cu problema asta?

http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Tour..._lamp_cleaning/ -l 6 e stropitorul de far.

Am patit si eu aceeasi chestie ca si tine, dar solutia n-o sa-ti placa!

Am incercat si eu sa-l repar dar uitandu-ma mai bine am observat ca nu curge pe la imbinarea cu furtunul ci curge chiar din pistonul lui - sau pe la imbinarea intre piston si cilindru ca sa fiu mai specific - exact cum ai observat si tu la tine(si aici partea proasta e ca n-ai ce-i face pentru ca spalatorul nu se poate demonta...vine incapsulat).

Solutia a fost sa cumpar un spalator nou care costa in jur de 150 ron la reprezentanta(dar iti recomand sa-l schimbi singur pentru ca au vrut pe montak 180 ron si i-am salutat din mers:)))

Edited by tnk

Imi place orice solutie numai sa nu mai "planga" dimineata gasesc o balta mica de apa sub farul drept.

Deja am desfacut spalatorul si am ajuns la aceeasi concluzie ca tine.

Momentan caut spalator.

incearca sa dai un search pe mica publicitate...caci am avut surpriza sa gasesc unul sh dupa ce l-am cumparat pe al meu...si era vo 50 de ron:)

Oricum am inteles ca modelul de spalator pe care l-am schimbat a iesit din productie si s-a inlocuit cu alt model(asta mi-au zis cei de la reprezentanta caci eu m-am dus cu un cod si eu mi-au spus ca defapt e alt cod la piesa incepand cu 2008 si probabil s-au facut modificari la spalator...in bine cred).

Aceeasi problema o am si eu la e36 la spalatorul farului din partea dreapta a masinii. L-am demontat m-am uitat la el din toate directiile si problema nu poate fi rezolvata deoarece este din interiorul lui si nu se poate desface. Singura problema este sa-l schimb cu unul functional sau nou.