Jump to content

Ghinion cu consecinte grave

Stefy_HGS

Recommended Posts

Salutare!

Am un E46 coupe din 2002! Asta seara am reusit inegalabila performanta de a-mi incuia toate cele 3 chei din dotare in portbagajul masinii! geamurile fata erau deschise cam 4 cm, iar cele din spate total, dar asta nu m-a ajutat la nimic avand in vedere sistemul double lock cu care masina este echipata de serie! In incercarea mea disperata de a intra in masina am rupt tija care impinge spre deschidere geamul dreapta spate, treaba care nu m-a ajutat din nou la nimic deoarece din habitaclu nu poti ajunge in portbagaj ci doar invers. Urmatorul pas a fost macelarirea yalei de la portbagaj de data asta am avut succes si am ajuns la mult ravnitele chei!

As vrea sa stiu daca se poate face o incuietoare pe comanda sau ceva in genu' la care sa se potriveasca cheia actuala si cam cat ar costa, ce se poate face pentru geam, cat ar costa motorasul?

Astept si alte idei prin care as putea rezolva problemele! Multumesc!

ok. deci e o posibilitate banala sa-l pui daca nu-l ai. presupun ca exista cablajul oricum doar pui butonul. nu prea credeam totusi sa aiba nemtii asa scapare, era prea de tot, cred ca mi-as pune asa buton daca nu l-as avea chiar inainte de jante de AL. ORICUM , P ORICE FORUM DE BMW MA UIT NUMAI BELELE LA E 46, JENANT PT CA NU E CHIAR URATA SI E SI IN DIMENSIUNI DE BERLINA D BUN SIMT. Edited by brownshark

Nici butonul de la ĂŽnchiderea centralizată nu funcţionează dacă ai ĂŽnchis maşina din telecomandă, aşa se ĂŽntâmplă la orice maşină modernă.

E o chestie de siguranţă.

Iar dacă, prin absurd, uiţi pe cineva ĂŽnchis ĂŽn maşină, persoana nu va reuşi să deschidă uşa trăgând de mânerul uşii, poate ieşi doar ĂŽn cazul ĂŽn care sparge un geam.

Edited by Ciupanezu

Da, n-are cum sĂŁ iasĂŁ altfel, am testat eu.

Am Închis maºina din telecomandã ºi am Încercat sã deschid uºile de la buton ºi trãgând de mânerele uºilor.

Se ridicã acel cui de siguranÞã, iar apoi este tras Înapoi În cazul În care tragi de mânere, iar dacã apeºi pe buton nu se Întâmplã nimic.

ªtii cã unele BMW-uri mai vechi se pot deschide cu o plãcuÞã de Înmatriculare sau cu o sârmã, se bagã pe lângã cheder ºi se forÞeazã ca sã sarã acel cui de siguranÞã.

La modelele mai noi nu se poate chestia asta.

cum sa stiu asa ceva....

eu ma refeream la actionarea civilizata din interior a inchiderii electrice, actuatori. ce zici tu e vb de inchiderea mecanica.

adk daca lasi p cineva in masina si iei cheile, omul ala nu poate inchide / deschide electric, din un buton daca vrea sa traga un pui d somn sau sa se protejeze ? cam tampitei....astia d la bmw lately...

brown, no offence dar am impresia ca te cam bate logica .... :twoup: , este perfect logic si normal modul in care este gandit sistemul de catre inginerii de la bmw, iar daca unii sunt mai distrati asa si incuie TOATE cheile in portbagaj nu e vina lor cu siguranta... si apropo, masina vine cu PATRU chei din fabrica, nu inteleg de ce mergeti cu toate cheile dupa voi..sincer ....

rain @ poate ai dreptate. zi-mi ce e gresit in exemplul meu.

Pai simplu: daca lasi pe cineva in masina nu blochezi masina din cheie, doar daca ai un motiv ca persoana din masina sa nu poata iesi (copil mic etc.), si daca cineva ramane in masina si vrei sa`i lasi posibilitatea sa coboare, dar sa fie si protejat in acelasi timp, blocheaza singur singurel masina din butonul de pe consola centrala .... am fost destul de clar ?

eu ma refeream la actionarea civilizata din interior a inchiderii electrice, actuatori. ce zici tu e vb de inchiderea mecanica.

adk daca lasi p cineva in masina si iei cheile, omul ala nu poate inchide / deschide electric, din un buton daca vrea sa traga un pui d somn sau sa se protejeze ? cam tampitei....astia d la bmw lately...

Poate ĂŽnchide/deschide maÂşina din buton dacĂŁ tu nu l-ai ĂŽnchis ĂŽn maÂşinĂŁ.

Se poate Închide singur pentru siguranÞã ºi apoi κi poate deschide singur maºina.

Mi se pare logic.

Poate ĂŽnchide/deschide maÂşina din buton dacĂŁ tu nu l-ai ĂŽnchis ĂŽn maÂşinĂŁ.

Se poate Închide singur pentru siguranÞã ºi apoi κi poate deschide singur maºina.

Mi se pare logic.

I rest my case :twoup:

Oameni buni, doua lucruri am sa va spun!

1: Treaba a fost deja facuta incuietoare deja sparta si tija geam deja rupta, deci eu nu mai caut solutii de a intra in masina, asta am reusit sa fac si cred eu ca nu aveam alte posibilitati, cea cu stopul mi se pare o idee buna dar nu as fi optat pentru ea pentru ca mi se pare mie ca un stop de facelift costa mai mult decat astea doua la un loc! Geamul l-am rupt din pura disperare nu ca m-ar fi ajutat la ceva poate doar sa ajung la trusa de scule care din intamplare ersa pe bancheta din spate pt ca o folosisem peste zi. Voiam sa aflu la ce costuri ma poarta piesele astea doua daca are cineva idee doar informativ eu momentan sunt in italia si voiam sa stiu daca merita sa le cumpar de aici sau sa astept pana vin in tara si daca se poate face cumva o yala la care sa se potriveasca aceeasi keie!

2: Eu am doar 3 kei nu 4 si umblam cu TOATE dupa mine deoarece cele doua de rezerva erau in bagajele cu care am venit din romanica noastra draga, pentru ca planuiesc sa raman un pic mai multisor pe aici si ma gandeam ca o sa-mi foloseasca si keile de rezerva!

Nu toate au.Si eu mi-am pus singur.

e o modificare inventata de un utilizator sau e loc in cablaj de la casa mama, lipseste doar butonul la versiunile sarace ?

nici eu la e60 2005 nu am buton sa deschis portbagajul din masina si am la cheie buton sa deschid portbagajul. mi se pare o prostie :twoup:)

revenind la topicu tau. nu ai incercat sa tragi de bancheta sau eu stiu?

Edited by Dragan