Jump to content

Maneta stergatoare cu buton S

mircea_novac

Recommended Posts

Este vorba despre acele manete pentru stergatoare care mai au in capat un buton cu un S scris pe el. (la fel ca cel de BC)

Am inteles ca apasand acel buton in functie de intensitatea stergatoarelor (reglata de senzorul de ploaie) se efectueaza si spalarea parbrizului automat. Eu zic ca este o functie destul de utila, mai ales iarna cand e plin de noroi pe jos.

Cred ca este doar pentru masinile cu senzor de ploaie, eu am asa ceva pe E46-le meu din 2003.

Oare se poate monta ulterior, la fel ca si maneta de BC si activata functia din tester?

Astept vesti. :twoup:

Mircea

MaÂşinile cu acel tip de manetĂŁ au sistem intensiv de spĂŁlare al geamurilor, adicĂŁ diferĂŁ Âşi duzele, au presiune mai mare Âşi mai multe furtunaÂşe.

Merci de raspuns. Din ce zice baiatul asta in linkul de mai jos, difera doar maneta, el a montat pe un E46. Trebuie sa ai doar senzor de ploaie si in mod normal e plug and play. Am gasit pe eBay cu 40 de dolari, transport inclus.

http://www.bimmerwerkz.com/forum/faqs-diys...ield-71064.html

In functie de intensitatea stergatoarelor data de senzorul de ploaie, din cand in cand spala si parbrizul.

merge la e39 si e38, dar mai au o pompa pe borcan

m-am uitat pe schemele electrice, dar la e46 nu exista asa ceva

cu prima ocazie desfac sa vad daca are firul la pinul 10 (nu cred sa fie)

Sa nu fie acea pompa pentru faruri, cea de care ai scris tu. Nu ma pricep. :twoup:

Masina trebuie sa aiba senzor de ploaie si din ce inteleg eu din DIY firul acela este doar tras acolo, iar tu trebuie sa il bagi in mufa manetei.

Oricum am comandat si platit acum de pe eBay maneta. In 2 saptamani sper sa ajunga. Am vazut pe mai multe forumuri ca s-au montat pe E46 cu senzor de ploaie.

Interesant.Astept sa-ti vina maneta si sa vedem daca functioneaza.Ma bate si pe mine gandul.

Cand vine fiti siguri ca va anunt.

Problema la mine e cu scosul volanului, pentru ca atunci cand am montat comenzile pe el am desfacut foarte greu surubul care il tine. Dar ma descurc. :twoup:

Oricum din ce am citit in DIY nu pare o operatiune foarte complicata.

Merci de raspuns. Din ce zice baiatul asta in linkul de mai jos, difera doar maneta, el a montat pe un E46. Trebuie sa ai doar senzor de ploaie si in mod normal e plug and play. Am gasit pe eBay cu 40 de dolari, transport inclus.

In functie de intensitatea stergatoarelor data de senzorul de ploaie, din cand in cand spala si parbrizul.

Maşinile cu Intensive washing system au ceva ĂŽn plus:

Citez din manualul utilizatorului pentru seria 5 E39:

5 Automatic windshield washer

The system sprays washer fluid against

the windshield and activates the wipers

for a brief period.

If you pull the lever only briefly, the system

sprays washer fluid onto the windshield

without activating the wipers.

6 Automatic intensive-action

washer*

As at 5. In addition, an intensive-action

washer fluid is first sprayed on the

windshield.

Cu alte cuvinte, mai există un vas mai mic cu lichid concentrat pentru spălarea parbrizului, d-aia există un set ĂŽn plus de furtunaşe care duc la duze.

Edited by Ciupanezu

Eu nu te contrazic, pentru ca mai mult ca sigur sti mai multe ca mine.

Pe mine ma interesa doar functia de spalare automata. Daca aceea merge sunt multumit; daca nu merge ma aleg cu un buton in plus la masina de 40 $ care nu face nimic. :twoup:

Astazi a fost trimis pachetul din America si in 2-3 saptamani il primesc.

• 4 weeks later...
Eu nu te contrazic, pentru ca mai mult ca sigur sti mai multe ca mine.

Pe mine ma interesa doar functia de spalare automata. Daca aceea merge sunt multumit; daca nu merge ma aleg cu un buton in plus la masina de 40 $ care nu face nimic. :twoup:

Astazi a fost trimis pachetul din America si in 2-3 saptamani il primesc.

salut mircea ! ti-a sosit maneta ? ai reusit eventual sa o montezi ? asteptam detalii ... numai bine !

MaÂşinile cu Intensive washing system au ceva ĂŽn plus:

Citez din manualul utilizatorului pentru seria 5 E39:

5 Automatic windshield washer

The system sprays washer fluid against

the windshield and activates the wipers

for a brief period.

If you pull the lever only briefly, the system

sprays washer fluid onto the windshield

without activating the wipers.

6 Automatic intensive-action

washer*

As at 5. In addition, an intensive-action

washer fluid is first sprayed on the

windshield.

Cu alte cuvinte, mai existĂŁ un vas mai mic cu lichid concentrat pentru spĂŁlarea parbrizului, d-aia existĂŁ un set ĂŽn plus de furtunaÂşe care duc la duze.

Confirm, pe e39 cu senzor de ploaie si spalare faruri exista, separat fata de vasul de 6l de lichid si acel vas de lichid concentrat, pe faruri presiunea la iesirea din duze este mai mare decat pe parbriz. Cu acel buton "S" in plus se actioneaza spalarea la mare presiune a farurilor si a parbrizului. Asa am eu pe 528-ul adus din UK.

Edited by sarpe74

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Salut. Am reusit sa il montez. Nici eu nu aveam PIN-ul 10 dus la mufa. Ceea ce am facut, am tras un fir de la PIN-ul 5 si l-am bagat la PIN-ul 10 si vad ca acum spala parbrizul si cand apas pe S. Nu am avut ocazia sa merg pe vreme rea sa vad daca spala automat parbrizul, dar nu cred ca merge. Poate trebuie tras firul de la alt PIN. Mai urmaresc ce mai zic baietii de pe alte forumuri in legatura cu asta.