Jump to content

Miros a ulei ars la turatii mari

Recommended Posts

La turatii mari in masina se simte miros de ulei ars,problema se intampla in felul urmator,se scurge niste ulei si se prelinge pe tobele de sub motor incinse,si de aici vine acest miros,acum nu stiu ce garnitura sa fie,garnitura capac motor m50 2.0 este schimbata acum un an,uleiul vine de la urmatoarea garnitura,deasupra unde sunt prinse tobele in motor,o fi garnitura de _chiulasa_?Mereu mi se spune de unele persoane ca vine un miros in masina de ulei,iar eu le spun ca de la o masina care este in trafic....,totusi....,o fi garnitura de _chiulasa_ dusa?

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

La turatii mari in masina se simte miros de ulei ars,problema se intampla in felul urmator,se scurge niste ulei si se prelinge pe tobele de sub motor incinse,si de aici vine acest miros,acum nu stiu ce garnitura sa fie,garnitura capac motor m50 2.0 este schimbata acum un an,uleiul vine de la urmatoarea garnitura,deasupra unde sunt prinse tobele in motor,o fi garnitura de _chiulasa_?Mereu mi se spune de unele persoane ca vine un miros in masina de ulei,iar eu le spun ca de la o masina care este in trafic....,totusi....,o fi garnitura de _chiulasa_ dusa?

Asta scrie.

Garnitura capac culbutori a fost pusa bine,si nu mai da pe acolo ulei,acolo nu este nici o problema,si apropo....,fara gluma acum,da se prelinge ulei pe evacuarea care pleaca din motor poate lua foc?!adica uleiul acela de pe tobele incinse poate sa ia foc daca este cantitate mai maricica?.....hai mai nu mai ma speriati....,eu va intreb serios...

Hai mai baieti ajutati-ma sa rezolv si problema asta cu prelinsul uleiului pe tobe,hai ca maine poimaine vine timpul nasol si sa mai pot trece sezonul asta rece care se apropie, fara prea mult stres cu masina si sa o pot folosii cat de cat,o-i fi luat eu teapa cu ea,aia este acum,vrand nevrand trebuie sa suport consecintele.

Sincer, imi pare rau sa tot citesc despre problemele tale si ale masinii. Chiar nu-mi vine sa cred, ca in tot Pitestiul, nu gasesti macar un mecanic bun. Aici, e ca la piata, ne dam fiecare cu parerea, dar nu ti-o reparam/diagnosticam noi. Pentru asta s-au inventat serviceurile auto. Bafta tie si noroc masinii :twoup:

Salut,am vb cu un mecanic,sambata s-ar putea sa ma duc sa o vada si sa-mi spuna ce are,mi-a zis si un amic ca nu este garnitura de _chiulasa_ si ar fi alta garnitura,dar care nu-mi explic,de se prelinge ulei cand o turez mai mult,totusi astept un raspuns si din partea altora,nu pot sa cred ca nu sa mai intamplat si la altcineva problemele astea,la motor 2.0 m50.

Ai putea sa incerci sa te uiti (in caz ca nu te-ai uitat) in spatele motorului, la garnitura de la capac (desi este noua) sa vezi daca nu pierde pe acolo ulei, pe la semilunele unde vin axele cu came. Acolo trebuie pus adeziv cand schimb garnitura de la capac. Daca problema nu este de la capac si curge pe toba, de sus de undeva, sincer sa fiu nu-mi imaginez pe unde ar putea fi (bineinteles daca iti sunt bine prinse galeriile de motor si chiulasa a fost pusa inapoi corespunzator inapoi in caz ca a fost data jos) :twoup: .

Salut,e o chestie ciudata,am mai discutat si cu un baiat de pe forum care este mecanic,el mi-a zis ca s-ar putea sa curga in timpul turatiilor pe la busonul de ulei al motorului,dar m-am uitat si nu se vad urme,ma gandesc asa,garnitura de _chiulasa_ daca era,mi-ar fi crescut temperatura la apa,daca dadea pe la busonul ulei as fi observat,alte garnituri m50 nu cred ca ar mai avea.Slick man,poate ai dreptate,eu totusi am observat astazi pe marginile garniturii capac culbutori un pic de ulei,ma gandesc ca acolo unde spui tu in spatele motorului sa nu etanseze bine,desi garnitura este noua,dar de unde sa fi stiut eu ca mecanicul care mi-a montat-o ar fi trebuit sa mai dea cu ceva acolo,mastic,sau eu stiu ce,asta in cazul in care este de acolo,astazi iara mirosea a ars un pic dupa ce m-am grabit un pic cu masina,daca as rezolva problema asta as putea sa sper ca as mai putea folosi masina asta pana in primavara fara sa ma gandesc ca mi-ar face unele probleme,tot ce vreau este sa-i dau folosinta cum i-am dat pana acum,mai putin cu exceptia lunilor cu zapada,inghet.