Jump to content

BMW Diesel vs. BMW Benzina

Romulus

Diesel sau Benzina  

1002 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Se găsesc injectoare Bosch noi pentru diesel la 160 euro, nu sunt injectoarele problema.

@Ciupanezu: Nu stiu de unde se tot scot consumurile astea. Sunt legende urbane, mai mult. Masina mea are 1490 kg! Deci nu este mai usoara ca un E39! Si in conditii de exploatare normale (jumate normal, jumate sport), consuma 14%, maxim!

Este mai uşoară.

Un E39 525i facelift cântăreşte 1575 kg.

Un E39 525i consuma 18% ĂŽn trafic aglomerat şi nu este deloc o legendă urbană.

Acesta este un consum făcut cum trebuie, adică ĂŽn trafic urban la ore de vârf.

Edited by Ciupanezu

Hai mai draga, se presupune ca te pricepi la BMW, sau macar la googalit despre BMW. Stii poate ca 335d se vinde doar cu cutie automata. Compara si tu cu 335i automat.

DacĂŁ tu compari 525d cu 520i, de ce n-aÂş compara eu E92 335i manual cu 335d automat?

Cine te opreÂşte sĂŁ cumperi 335i manual?

Am un prieten cu 520d care tocmai a schimbat volanta + kit ambreiaj si l-a costat 2500 lei. Acum se teme ca trebuie sa mai schimbe si pompa de motorina. El poate isi permite sa le schimbe, eu nu, dar oricum s-a dus toata economia fata de benzina.

Domnul meu, am comparat 525d cu 520i doar in contextul in care cineva spunea ca un diesel e facut de benzinare cu 10...20 de cai mai putini. E greu sa intelegi, de tot bati apa in piua pe chestia asta? ;)

Am un prieten cu 520d care tocmai a schimbat volanta + kit ambreiaj si l-a costat 2500 lei. Acum se teme ca trebuie sa mai schimbe si pompa de motorina. El poate isi permite sa le schimbe, eu nu, dar oricum s-a dus toata economia fata de benzina.

Inteleg ca benzinarele nu au volanta si kit de ambreiaj? :)

Domnul meu, am comparat 525d cu 520i doar in contextul in care cineva spunea ca un diesel e facut de benzinare cu 10...20 de cai mai putini. E greu sa intelegi, de tot bati apa in piua pe chestia asta? :)

ÂŞi eu am declarat timpii celei mai bune variante de E92 335i coupe cu timpii singurei variante de E92 335d.

Domnul meu, am comparat 525d cu 520i doar in contextul in care cineva spunea ca un diesel e facut de benzinare cu 10...20 de cai mai putini. E greu sa intelegi, de tot bati apa in piua pe chestia asta? ;)

Inteleg ca benzinarele nu au volanta si kit de ambreiaj? :)

Din cate stiu eu pica mai rar la benzina.

dieselu se punea pe utilaje ...dar a ajuns si pe masinile mici pt economie de combustibil..taxe..etc

http://www.roamingtimes.com/rvnews/why-don...-the-diesel.asp

Alta aberatie.... Exista tari in care taxele de diesel sunt de cateva ori mai mari decat cele pentru benzinare. Si nu din considerente ecologice. Exemplu!

Ca sa nu mai discutam de faptul ca un benzinar orice i-ai face nu duce mult peste 250 mii km fara una alta la motor, lucru depasit lejer de diesel.

Este relativ.

O maÂşinĂŁ pe benzinĂŁ condusĂŁ calm Âşi ĂŽntreĂžinutĂŁ corespunzĂŁtor poate duce cu mult peste 250 000 km.

ÂŞi eu am declarat timpii celei mai bune variante de E92 335i coupe cu timpii singurei variante de E92 335d.

Pai iti compar si eu 2 motoare de 3000 cm3 din 2008. 530d da fum rau de tot unui 525i. Slabe rau benzinarele astea. :)

Ca sa nu mai discutam de faptul ca un benzinar orice i-ai face nu duce mult peste 250 mii km fara una alta la motor, lucru depasit lejer de diesel.

Este relativ.

O maÂşinĂŁ pe benzinĂŁ condusĂŁ calm Âşi ĂŽntreĂžinutĂŁ corespunzĂŁtor poate duce cu mult peste 250 000 km.

Greu de crezut, dar iti respect parerea. Banuiesc ca Romerganul este in bordul fiecarui benzinar....

Este relativ.

O masina pe benzina condusa calm e o rama. Daca nu sari de 3000 rpm adormi la volan. Nici nu pot intelege de ce mai cumperi o astfel de masina. :)

problema este: s-a umplu de dieseluri..(ca din 10 masini de pe strada 7 is diesel) De ce oare??...consum mic...omului ii place sa circule!!

DAca nu ar fi consumul mic la diesel..s-ar circula mai putin. Si atmosfera ar avea de castigat :)

Acu` nu tb sa se simta jicniti cei cu BMW diesel...nu generalizez...exista posesori de bmw diesel care se duc cu 3aru la pompa si baga de 20Ron sa mearga toata noaptea sau ziua...asta e PROSTIE...SArati la lume ca ai bmw da n-ai bani sa mergi cu el.

P.S. LifeStyle: si eu am un diesel, 525diesel e39. (nu trebuie sa iei foc chiar asa ;) )

Nu stiu de ce dar de cand am 535iul nici nu ma-m mai urcat in dieselache, si crede-ma ca circul destul de mult.

Greu de crezut, dar iti respect parerea. Banuiesc ca Romerganul este in bordul fiecarui benzinar....

Ănseamnă ca E34-urile de pe mobile de peste 300-400 000 km sunt nişte iluzii.

Poate ar trebui să iau chiar nişte Xanax. :)

Edited by Ciupanezu

P.S. LifeStyle: si eu am un diesel, 525diesel e39. (nu trebuie sa iei foc chiar asa ;) )

Nu stiu de ce dar de cand am 535iul nici nu ma-m mai urcat in dieselache, si crede-ma ca circul destul de mult.

Daca ti-ai lua un 535d cu siguranta ai considera actualul 535i o caruta obosita. Asta e ordinea lucrurilor, nu e nimic anormal.

ĂnseamnĂŁ ca E34-urile de pe mobile de peste 300-400 000 km sunt niÂşte iluzii.

Poate ar trebui sĂŁ iau chiar niÂşte Xanax. :)

Scrie si ca au motorul original, fara nicio reparatie?

O masina pe benzina condusa calm e o rama. Daca nu sari de 3000 rpm adormi la volan. Nici nu pot intelege de ce mai cumperi o astfel de masina. :)

A conduce calm nu ĂŽnseamnĂŁ a conduce ĂŽncet.

Important este sĂŁ nu bruschezi maÂşina, sĂŁ nu mergi la limitĂŁ.

Ăn orice caz, un motor pe benzina Ăžine cu uÂşurinÞã peste 250 000 km dacĂŁ este ĂŽntreĂžinut Âşi exploatat corect.

ĂnseamnĂŁ ca E34-urile de pe mobile de peste 300-400 000 km sunt niÂşte iluzii.

Poate ar trebui sĂŁ iau chiar niÂşte Xanax. :)

Nu sunt iluzii si la motor nu am schimbat decat termostatul si urmeaza bujiile, in 3 ani. E motorul original si sunt al saptelea proprietar pe carte. Vede regulat 6000rpm si consuma 5-700 ml ulei intre schimburi. ;)

Edited by ando

Nu stiu de unde e consumul ala cu 40% mai mare. Stiu pe cineva cu 525D caruia ii ia 13% in Buc si mie imi ia 13.6%! Diferenta de 40% e cat se poate de aberanta!

Alexxx, parca esti economist. Ma gandeam ca la cifre te pricepi cat de cat. Pai daca ne referim in continuare la e39, 525i consuma mediu 9,4 iar 525d doar 6,7. Diferenta este de 2,7 litri la 100 km. Acum, 2,7 impartit la 6,7 da fix 0,402985075. Mai concret, 40% mai mult. Cifre din cartile masinilor, editate de BMW.

Tot ziceati de injectoare ieftine la benzina. Parca BMW a trecut la injectia directa si la benzinare. Oare injectoarele astea or fi la fel de ieftine si de rezistente?

Ok, mai pica turbina, poate si pompa de inalta presiune. Dar pica in fiecare zi? Si daca n-am bani de astea de ce mi-am luat BMW. Ca sa ma vada vecinul?

Ca sa nu mai zic de cate garnituri de chiulasa, pompe de apa, bujii si altele pe care un benzinar le schimba mult mai des, nu stiu de ce. Ca sa nu mai discutam de faptul ca un benzinar orice i-ai face nu duce mult peste 250 mii km fara una alta la motor, lucru depasit lejer de diesel.

Eu ma simt confortabil, nu fac liniute, nu mor daca ma face cineva pe drum. In general merg relativ tare, 140...160 km/h. In general depasesc multe masini, atat cat imi permite traficul in conditii de siguranta maxima. Si ce placere sa depasesti cand stii ca ai rezervele acelea de cuplu oricand. In general ascult muzica in masina, nu tare ca am sistemul stock Bussines, dar daca muzica merge atat cat sa se auda ceva din boxe, motorul nu se mai aude deloc la relanti. Iar in sarcina turbina face chiar frumos. Nu cred ca un benzinar m-ar avantaja cu ceva.

E nevoie sa pice in fiecare zi? O singura data daca pica inainte sa vinzi masina si deja te-ai lins pe bot de economia de la consum. Si cum vine asta "daca n-am bani de astea de ce mi-am luat bmw?"? Pai ce tu cand ti-ai luat bmw ti-ai pus special 1-2mii de euro deoparte ca sa ai acolo pentru service?

Ăn orice caz, un motor pe benzina Ăžine cu uÂşurinÞã peste 250 000 km dacĂŁ este ĂŽntreĂžinut Âşi exploatat corect.

Ceea ce nu se poate spune despre un diesel care in aceleasi conditii probabil duce mult peste 400...500 mii km. :)

Daca ti-ai lua un 535d cu siguranta ai considera actualul 535i o caruta obosita. Asta e ordinea lucrurilor, nu e nimic anormal.

Cu siguranÞã, nu.

Am condus 535d, 335d, 335i, M5 E39, M3 E46 si alte maºini mai puternice decât maºina mea.

Un BMW de aproape 250 cp nu va fi niciodatã o cãruÞã obositã.

Scrie si ca au motorul original, fara nicio reparatie?

Iar diesel-urile Ăžin peste 250 000 km cu aceeaÂşi turbinĂŁ?

ExistĂŁ Âşi astfel de cazuri, bĂŁnuiesc cĂŁ nu ai facut un sondaj.

Ciupane ai pus punctu` pe i, cu faza cu turbina! :)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.