Jump to content

BMW Diesel vs. BMW Benzina

Romulus

Diesel sau Benzina  

1002 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

vorbesti serios? :) :)

pt asta e topicul asta?

Benzina [ 441 ] [52.56%]

Diesel [ 312 ] [37.19%]

cred ca s-a decis. dar nu e asa..

topicul asta e pt oameni plicstiti care stau la birou sau acasa si nu au ce sa faca

In topicul asta au votat foarte multi oameni care au scris apoi ca la diesel le tremura geamurile, put a motorina hainele daca merg prea mult cu ele, s-au intoxicat de la fumul diesel, benzinarele se *** de la 10 poste pe diesel.

Daca toti cei care am votat aici am avea cunostinta despre ceea ce vorbim, am avea experienta cu ambele motorizari, atunci as fi de acord ca rezultatul votului este unul real. Dar cum benzinare am condus toti dar dieseluri doar o parte dintre noi, ce relevanta are votul asta?

Si oricum rezultatul votului e preza putin important, discutia poate fi in schimb interesanta. Evident daca nu ar aparea in fiecare zi posesori de benzina care sa-si sufle mucii pe topic.

eu am condus ambele motorizari sub forma masinii personale si nu a altora.

rezultatul votului este foarte clar pt toata lumea

Am spus undeva mai sus.. pe primu loc pentru mine la o masina este cum merge nu cum suna....

Redcap: cum zici tu.... mai spune odata.. ce faci tu pe autostrada cu 325ci-u tau.. si nu poti face cu un 320d... ca sa ramana pentru posteritate :)

Edited by Cristi.MD

Tu citesti mai sus? BoBo a zis discutii contradictorii, nu injurii. Conformeaza-te!

Mod-wannabe?

Dupa ce ma faci prost in fata imi atragi atentia la regulament? Pai tocmai de aia am scris ce am scris.

In continuare n-ai raspunsuri la intrebarile ce ti se adreseaza si scrii doar ce-ti convine. Nu-i nimic, am observat ca macar te alegi cu ceva de pe topicul asta. Inveti si tu motorizarile BMW de care se pare ca erai cam strain. :)

Am spus undeva mai sus.. pe primu loc pentru mine la o masina este cum merge nu cum suna....

Redcap: cum zici tu.... mai spune odata.. ce faci tu pe autostrada cu 325ci-u tau.. si nu poti face cu un 320d... ca sa ramana pentru posteritate :)

Chiar vad ca ti-ar strica o mie de EUR in buzunar... atat de trist sa faci afirmatii doar asa de dragul de a le face si cand vine vorba sa le si sustii dai bir cu fugitii. Hai bucura-te in continuare de DIZAL-ul tau si lasa-ne. Numarul de voturi din acest poll oricum spune totul. Vezi sa nu uiti sa le ceri parintilor bani de motorina inainte sa plece la munca sa te mai vada si pe tine lumea cu BMW-ul prin oras. :)

Votul meu spune un lucru, care l-am mai spus, dar tu nu l-ai citit.. am votat benzina un 3,6 (320cp) benzina, un 5l (400 cp) benzina, nu am votat un 2500 benzina :)...

Ba eu cred ca da....dar parerile sunt impartite :)

Sunetul de diesel s-a mai schimbat ĂŽnsă nu foarte mult.

Am condus E60 525d şi 530d, ambele LCI, iar motoarele au rămas oricum destul de zgomotoase.

Bai, eu nu sint un cunoscator, dar posesorii de M-uri mai noi spun ca motorul suna cam diesel. Ce zici de chestia asta? :)

Doar la relanti. :)

Edited by Ciupanezu

De ce trebuie sa fim atat de suparaciosi si sa jignim?

Cel mai corect e sa exemplificam de ce e mai bine benzina decat diesel si invers.

Mi se pare normal ca toti sa ne laudam masina dar nu sa se ajunga in halul asta.

Totusi BMW diesel e BMW asa ca cu bune si rele ca si la benzina trebuie sa-l iubim.

Eu prefer oricare din cele 2 modele, daca eram maniac al vitezei si dispuneam de $$$ luam un //M.

Totusi tinand cont de consumul destul de mare de combustibil intre cele 2 din punctul meu de vedere nu vreau sa dau niste bani in plus si la accelasi nr. de km sa fac mai multe opriri la peco.

Masina o folosesc in mare parte in oras.

PAREREA MEA

nu exista rival pt 123d ???

125i ---------- 123d

1480kg ---------- 1495kg

218cp ---------- 204cp

270NM(2500-4250) - 400NM(2000-2250)

rapoarte:4.32 ---------- 5.08

2.46 ---------- 2.80

1.66 ---------- 1.78

... ---------- ...

0--100 6.4 ---------- 7.0

consum xxx :) ---------- 6.5 urban

nu-mi spuneti ca nu se compara, ca unu e 6l altu e 4l+2Turbo, pt ca:

pret 31850 ---------- 32750

Din pacate nu stim sa ne expunem punctele de vedere obiectiv si, cand celalalt e subiectiv, nici tu nu poti fi altcumva.

deci, sa continui si eu asa :) :

multi sustin ca nu merita sa platesti in plus destul de mult, pentru performante usor mai bune.

dar asa e in viata , diferentele sunt foarte mici la toate nivelele.

de exemplu la un concurs de atletism, sau la olimpiada, sau la un concurs de ski, se castiga cu diferente foarte mici. dar castigatorii raman, toata lumea se uita la ei. nu merge nimeni la cel de pe locul 5 si spune, a terminat cu un timp apropiat de cel al castigatorului desi a investit mult mai putin in ski-uri, pregatire etc.

eu cred ca atunci cand se vorbeste strict despre performanta, benzina castiga.

sunt unii care sustin ca NM fac diferenta, altii ca mine spun ca NM nu sunt cel mai important lucru la o masina.

ceea ce spun eu, e ca un benzinar condus cum trebuie, bate un diesel echivalent. ( la performante bineinteles, nu la toate capitolele)

aici ma gandesc la plaja de turatii unde ai cuplu, la rapoarte , la greutate , la raspunsul motorului.

e complicat cand alegi o masina, pentru ca nu te uiti doar la performante, dar daca as alege diesel,m-as uita cu admiratie la benzinar de fiecare data cand as vedea unul pe strada.

:)

@dcnitu: f corect. "m-as uita cu admiratie la benzinar de fiecare data cand as vedea unul pe strada." Am mai auzit exact fraza asta la un prieten care avea un diesel. Acum are si el benzinar.

Edited by vl4d

se acorda premiul diezelosul de aur lui avlad

omu asta e pe topicu asta de cand a aparut

Mersi pentru premiu, dar topicul asta a aparut cu 2 ani inainte sa scriu eu pe el. Si voi scrie atata vreme cat opiniile contra diesel vor fi in continuare bazate pe afirmatii de genul ultimei perle la care am ras cu pofta cum ca la diesel costurile de intretinere sint foarte mari deoarece le pica bujiile inainte de 100k km, spre deosebire de benzinare. LMAO

Si repet : e atat de trist sa conduci un 2.5 motorina si sa visezi la benzinar....

Hai mai, nu te mai ascunde dupa deget. Spune-ne si noua ce motorizare are steluta aia argintie si a cui e. Steluta aia cu care te plimbi tu in timpul saptamanii visand la week-end cand iti scoti benzinarul pe sosele.

nu exista rival pt 123d ???

125i ---------- 123d

Cand eu comparam undeva performantele unor 525d si 520i e39 am fost tras de urechi pe pagini intregi ca e blasfemie sa discuti despre motor de 2500 contra unui motor de 2200. Acum tie ti se pare normala comparatia intre unul de 2000 si altul de 3000?

RedCap: intr-adevar nu imi permit sa tin si un 525d si un M5 e60... Pe langa asta nu sunt genu de om... sa umblu de luni pana vineri cu loganu de firma, si in weekend cu M5-u.... si nici nu vreau sa-mi cumpar Lupo si M5... din aceleasi motive.... asa ca nu-ti fa tu probleme de cat imi permit si cat nu imi permit... faptu ca masina consuma mai putin, ptr mine inseamna mai multi bani de spart pe alte treburi... nu inseamna ca-mi iau de la gura sa bag motorina...

Nu vreau ca in timpu saptamanii sa conduc ceva mai slab decat am acum, pentru 2 zile si jumatate de weekend cu M5... Si nici nu sunt asa bazat incat sa-mi permit sa merg dupa paine cu M5-u.... nu voi lua niciodata o masina, cu gandu ca voi face sacrificii, adica de cand iau M5-u voi conduce 10.000 km pe an in loc de 30.000... Asa sunt eu, alti sacrifica mult ptr 2 zile de placere, eu sunt mai calculat in privinta asta.

Cand eu comparam undeva performantele unor 525d si 520i e39 am fost tras de urechi pe pagini intregi ca e blasfemie sa discuti despre motor de 2500 contra unui motor de 2200. Acum tie ti se pare normala comparatia intre unul de 2000 si altul de 3000?

s-a pus problema gasirii unui benzinar care sa nu fie batut la fund de acest 123d.

l-am gasit. 125i

nu se pot compara? pai de ce? am pus pretul acolo si 123d e mai scump cu 1000euro decat 125i. dieselu are 2 turbine, benzina 2 cilindri in plus. si am pus motorul "subtunat" de 3l ca sa se incadreze ca si pret.

fiecare cand isi cumpara masina, are un buget si, compara masinile care se incadreaza in bugetul respectiv.

daca bugetul tau e pe la 31k - 32k euro, ai de ales intre cele 2 masini. mi se pare simplu !!!

:)

se acorda premiul diezelosul de aur lui avlad

omu asta e pe topicu asta de cand a aparut

Mersi pentru premiu, dar topicul asta a aparut cu 2 ani inainte sa scriu eu pe el. Si voi scrie atata vreme cat opiniile contra diesel vor fi in continuare bazate pe afirmatii de genul ultimei perle la care am ras cu pofta cum ca la diesel costurile de intretinere sint foarte mari deoarece le pica bujiile inainte de 100k km, spre deosebire de benzinare. LMAO

este un lucru foarte maret ce faci tu acuma si de apreciat. dar trebuie sa recunosti ca desi topicul asta a aparut inaintea ta viata ta s-a schimbat radical cand l-ai descoperit.

sunt sigur ca Rudolf Diesel iti zambeste din ceruri si este multumit pt ceea ce faci. esti un aparator veritabil al drepturilor dieselului. poate un pic cam diZELOS dar e de inteles.

Intr-o zi cand noi nu o sa mai fim tu o sa ai un loc asigurat acolo in locul unde dieselurile alearga liber. un loc in dreapta lui Rudolf Diesel, tatal tau.

apropo de semnatura ta "Numai spune-ti ca 4,8 metrii de BMW e tractoras! Dute domne....."

"numai" se scrie "nu mai"

o zi buna

Edited by B.M.W.

apropo de semnatura ta "Numai spune-ti ca 4,8 metrii de BMW e tractoras! Dute domne....."

o zi buna

Apreciez ca ai descoperit o greseala in semnatura mea. Din pacate pentru tine sint de fapt foarte multe greseli in ea, toate citate dintr-un mare iubitor si aparator de benzinare. :)

Ma duc sa ma rog la zeul meu acum.

Week-end placut!

Totusi se nasc intrebari serioase privind faptul ca n-ai remarcat decat o singura greseala intr-o semnatura plina de greseli gramaticale flagrante.

Oricum nota 10 pentru simtul umorului, mi-a placut aia cu locul unde dieselurile alearga liber. :)

o zi buna

Apreciez ca ai descoperit o greseala in semnatura mea. Din pacate pentru tine sint de fapt foarte multe greseli in ea, toate citate dintr-un mare iubitor si aparator de benzinare. :)

Ma duc sa ma rog la zeul meu acum.

Week-end placut!

mai e si DU-TE in loc de dute... dar cine se mai uita :)

Mai este si "dute". Eu cred ca multa lume a observat, numai ca nu s-a mai chinuit sa iti spuna. Probabil nu vor sa te supere.

Mica completare: " Oricum nota 10 pentru simtul umorului, mi-a placut aia cu locul unde dieselurile alearga liber. " si afuma-n voie :)

L.E.: am postat in acelasi timp, dar daca a cerut-o ... :)

Edited by vl4d

Mda... adevarul e ca TIR-urile nu merg pe benzina din pacate pentru tine si alti posesori de DIZAL.... :)

Hai mai, te rog eu frumos sa ne spui si noua ce-i cu steluta aia argintie cu care mergi in timpul saptamanii. Pretty please, nu ne lasa asa sa agonizam de curiozitate. :)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.