Jump to content

Navigator

goctavian

Recommended Posts

La BMW-ul meu 525 din 2002 am la navigator un CD cu harta europei (Austria, Italia, Germania, Franta, Spania, Belgia si poate inca o tara sau 2, nu stiu sigur) din 2002. Are cineva un CD mai nou? Dar atentie un CD nu DVD pt. ca masinile mai noi au DVD pentru navigatie ceea ce nu e valabil si pentru sistemele mai vechi cu CD cum e al meu. Multumesc. :blink: Edited by goctavian

La BMW-ul meu 525 din 2002 am la navigator un CD cu harta europei (Austria, Italia, Germania, Franta, Spania, Belgia si poate inca o tara sau 2, nu stiu sigur) din 2002. Are cineva un CD mai nou? Dar atentie un CD nu DVD pt. ca masinile mai noi au DVD pentru navigatie ceea ce nu e valabil si pentru sistemele mai vechi cu CD cum e al meu. Multumesc. :blink:

123907[/snapback]

am eu, am fost in a euro trip si aveam doar ala vechi din 2002 care a venit cu masina si m-am indragostit de navi :) , al meu ala vechi e doar cu harta gemaniei cu absolut toate drumurile ( si alea nationale etc ) in schimb in restul tarrilor aveam doar autostrazile. De cand m-am intors am reusit sa dwl versiunea care o aveam doar ca mai noua. Are tot asa - germania full si restul doar autostrazile, dar actualizate. si eu incerc sa fac rost de cd cu toata europa full sau macar pe tari. daca te intereseazaq ala nou pe care il am imi zici si iti fac un cd si ti-l trimit. :)

am eu, am fost in a euro trip si aveam doar ala vechi din 2002 care a venit cu masina si m-am indragostit de navi  :) , al meu ala vechi e doar cu harta gemaniei cu absolut toate drumurile ( si alea nationale etc ) in schimb in restul tarrilor aveam doar autostrazile. De cand m-am intors am reusit sa dwl versiunea care o aveam doar ca mai noua. Are tot asa - germania full si restul doar autostrazile, dar actualizate. si eu incerc sa fac rost de cd cu toata europa full sau macar pe tari. daca te intereseazaq ala nou pe care il am imi zici si iti fac un cd si ti-l trimit.  :blink:

123934[/snapback]

A meu are si drumurile nationale pentru tarile pe care le-am scris numai ca nu sunt actualizate. Al tau cu germania cat e de nou, din ce an?

vezi ca e posibil sa ai Cd doar cu harta Germaniei in detaliu ..d-aia iti apar doar autostrazile in celelalte.Nu incape atata info pe un singur Cd cat pt toata Europa.

124105[/snapback]

Nu, are si strazi din Milano, una am verificat-o chiar ieri si cred ca asa e si la restul tarilor care le scrie pe CD.

La BMW-ul meu 525 din 2002 am la navigator un CD cu harta europei (Austria, Italia, Germania, Franta, Spania, Belgia si poate inca o tara sau 2, nu stiu sigur) din 2002. Are cineva un CD mai nou? Dar atentie un CD nu DVD pt. ca masinile mai noi au DVD pentru navigatie ceea ce nu e valabil si pentru sistemele mai vechi cu CD cum e al meu. Multumesc. :blink:

123907[/snapback]

interesant...eu am tot un 525 din 2002 dar am DVD la navigatie nu CD!!?!?poate l-au pus pe ultima suta de metrii :)

Edited by saplacan

am eu, am fost in a euro trip si aveam doar ala vechi din 2002 care a venit cu masina si m-am indragostit de navi  :) , al meu ala vechi e doar cu harta gemaniei cu absolut toate drumurile ( si alea nationale etc ) in schimb in restul tarrilor aveam doar autostrazile. De cand m-am intors am reusit sa dwl versiunea care o aveam doar ca mai noua. Are tot asa - germania full si restul doar autostrazile, dar actualizate. si eu incerc sa fac rost de cd cu toata europa full sau macar pe tari. daca te intereseazaq ala nou pe care il am imi zici si iti fac un cd si ti-l trimit.  :blink:

123934[/snapback]

iti dau adresa pe PM te rog imi trimiti si mie DVD daca ai???platesc...binenteles,manopera si valoare DVD-ului :)

nu am fost destul de clar, eu am cd nu dvd cu navi. din 2004 . e ultimul cu harta germaniei completa ( drumuri nationale, orasele complet- toate drumurile, cu nr de casa etc) re3stul tarilor, adica toata europa civilizata ( fara romania bulgaria si vecinii de mai jos :) )

cine e interesat da-ti un pm si va fac un cd si il trimit.

maine intru din nou sa vad care e situatia. :blink:

p s : oferta gratis :) :) fara stelute

• 2 weeks later...

520 d 2002

Stie cineva daca exista Cd sau DVD de navigatie pentru Ungaria?

De une pot face rost de asa ceva?

nu am fost destul de clar, eu am cd nu dvd cu navi. din 2004 . e ultimul cu harta germaniei completa ( drumuri nationale, orasele complet- toate drumurile, cu nr de casa etc) re3stul tarilor, adica toata europa civilizata ( fara romania bulgaria si vecinii de mai jos :) )

cine e interesat da-ti un pm si va fac un cd si il trimit.

maine intru din nou sa vad care e situatia.  :blink:

p s : oferta gratis :)  :) fara stelute

125690[/snapback]

Salut,

de unde pot face rost de "road map navi EUROPA 2006 " ? si cat costa?

Ma bag si eu in discutie...nu ca as fi expert dar o parere cred ca este binevenita..

1.road map navi EUROPA 2006 nu incape pe CD

2.are in jur de 3,7 G

3.daca puteti sa-l mai taiati cat sa intre pe un CD ar fi OK.

4.si eu am tot CD la navi :blink:

131987[/snapback]

Glumesti desigur. Toate sistemele GPS actuale folosesc satelitii militari americani GPS.

Au fost doua sisteme concurente: GPS american si GLONASS sovietic. De asemenea si ESA si-a dorit sistemul propriu din vremuri stravechi: Galileo.

In acest moment programul ESA, Galileo, are cativa sateliti de augmentare pentru semnal GPS american pentru teritoriul European, EGNOS cu un semnal disponibil de la 1 sau 2 sateliti. Dar este doar un program de augmentare.

Constelatia de sateliti Galileo se doreste a fi operationala in 2010. Pana atunci TOATA lumea are o singura optiune: GPS.

Pentru o acuratete mai mare, pe teritoriul nord american se augmenteaza cu WAAS - Wide Area Augmentation System (un sistem de sateliti geostationari - cei GPS nu sunt geostationari) si in Europa functioneaza un sistem similar: EGNOS -European Geostationary Navigation Overlay Service.

Sunt si alte sisteme de augmentare terestre prin semnale radio, dedicate pentru unelte dedicate, dar asta nu inseamna ca semnalul acestora e indispensabil sistemului GPS.

Orice receptor GPS functioneaza cu sistemele americane GPS si daca sunt si augmentate in vreun fel, se poate micsora eroarea pana la 1m.

Foloseste EUROSAT lansat anul trecut ,satelit propriu european ,deci nu mai platesc chirie ptr. GPS militar american

132047[/snapback]

Si de altfel, folosesti cuvantul "satelit" la singular. Sistemul GPS, sau oricare altul similar se bazeaza pe o constelatie de sateliti care orbiteaza in jurul pamantului, si "teoretic" in orice moment, din orice punct al globului trebuie sa fie vizibili cel putin 4. Sistemul american GPS foloseste 24 din care cativa sunt rezerve, urcate deja pe orbita si care vor prelua functiile unuia batran. Fiecare satelit este inlocuit odata la 5-6 ani.

WAAS si EGNOS susnt amandoua sisteme DGPS - Differential GPS.

A technique used to improve positioning or navigation accuracy by determining the positioning error at a known location and subsequently incorporating a corrective factor (by real-time transmission of corrections or by postprocessing) into the position calculations of another receiver operating in the same area and simultaneously tracking the same satellites.

EGNOS este pregatit si pentru noul Galileo, la care primul satelit din constelatie, abia a fost urcat pe orbita anul acesta, fara a transmite semnal util, ci doar pentru testare. Foarte posibil ca acest satelit sa fie dezafectat cand costelatia este completa.

Si WAAS si EGNOS au fost dezvoltate pentru aviatie, dar ca orice sistem GPS se pot folosi si de catre civili, FARA a plati vreo chirie.

Nu stiu ca cineva sa fi platit chirie vreodata pentru GPS, nici macar producatorii de hardware GPS.

Pana acum cativa ani, GPS era intentionat codat intr-un fel in care civilii aveau erori mari de pozitionare. Americanii intre timp, au renuntat la acest "bruiaj".