Jump to content

Rezolvarea tragerii stg-dr a volanului

srb_alex
Go to solution Solved by srb_alex,

Recommended Posts

Tocmai am schimbat si eu piesa si pot sa spun ca este destul de simplu... tre' sa fii cam "incet" sa o pui stramba si sa stea volanul mai mult sau mai putin sucit.

Daca cineva vrea detalii despre schimbare sa spuna si va impartasesc din experienta personala vis-avis de inlocuirea piesei in cauza.

Si ai rezolvat ceva prin inlocuirea piesei?

Tocmai am schimbat si eu piesa si pot sa spun ca este destul de simplu... tre' sa fii cam "incet" sa o pui stramba si sa stea volanul mai mult sau mai putin sucit.

Daca cineva vrea detalii despre schimbare sa spuna si va impartasesc din experienta personala vis-avis de inlocuirea piesei in cauza.

exact asta am spus si eu..

probabil ca la mine piesa aia era decalibrata bine..

Si ai rezolvat ceva prin inlocuirea piesei?

Inca nu mi-am dat seama... tre' s-o iau pe drumurile unde stiu ca-mi facea figura cu trasul de volan, dar ma indoiesc ca va face minuni la mine (am joc in caseta de directie)

tot ce e posibil, avand in vedere ca soseaua are o anumita inclinatie inspre dreapta... eu am observat ca de cand am pus jantele pe 16 cu 225 latime, in unele locuri trebuie sa tin de volan ca s-o tin dreapta pe drum, altfel ma trage usor inspre dreapta din cauza inclinarii drumului, cu toate ca am fost sa fac unghiul pt simplul motiv ca pun jante mai mari

(am joc in caseta de directie)

cum ti-ai dat seama? :twoup:

Se aude daca trag de roata (cu masina suspendata) sau daca fac o miscare stg-dr scurta din volan.

ori bieletele sunt duse, ori caseta de directie. ridica masina si desfa din bride protectiile [burduf] de la caseta. daca o sa fie lichid acolo ...

Edited by Jacobs

• 3 weeks later...
Salutare, am facut acest topic in atentionarea colegilor in cazul in care se confunta cu aceasta situatie si binenteles daca directia este buna , caseta de directie este buna si suspensia la fel. Ajunsesem la concluzia ca e46 este o masina praf la tot ce tine de directie bla , bla ,bla.

Schimbasem cam tot si tot tragea stanga-dreapta si nu am schimbat dupa capul meu ci in urma constatarii la mai multe service-uri.

Mi-a spus cineva la inceput ca asta s-ar putea sa fie problema si am fost la o constatare si cica este in regula, nu stiu ce a verificat ca era praf piesa cu toate ca nu spusem ca o sa cumpar sau schimb piesa la ei.

Auzisem si eu de tramling si am zis ca o fi de la el ca am cauciucuri 225 50 r 16 si am zis ca na, intr-un anumit timp ma resemnasem cu aceasta situatie.

Piesa asta are urmatoarele simptome: in curbe este instabila, cand treci pe langa un camion ai senzatia ca fuge masina de sub tine si directie imprecisa si tot ce tine de directia masinii etc.

Piesa cu pricina este nr.2 din http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/Seda...joint_assembly/

Sper sa ajute pe viitor si pe altii ca mie mi-a mancat sufletul

Salut eu am E46 320d 2004 si am aceeasi probema pe care ai avut-o u cu piesa #2 de care povestesti in topicul asta.Piesa asta este la imbinarea casetei de directie cu coloana de directie?Si inca ceva unde ai schimbat piesa asta in ce service?Merci frumos!!!

Buna seara,

fratilor am si eu un e90 cu aceleasi simptome. Volanul fuge foarte urat la orice denivelare, groapa iar pe sosea masina trage fie stanga fie dreapta, functie de ce banda de mers rulez.

Din pacate piesa nr 2 din poza nu este decat pt e46.

Am cautat pe site-ul acela si la e90 insa e total schimbata partea aceea.

Maine o duc la reprezentanta la bmw si le explic problema, insa am dubii mari ca ar rezolva ceva.. mi-e sa nu ma puna sa schimb toate piesele precum baietii de mai sus si tot sa nu mearga.

O zi super!

Salut eu am E46 320d 2004 si am aceeasi probema pe care ai avut-o u cu piesa #2 de care povestesti in topicul asta.Piesa asta este la imbinarea casetei de directie cu coloana de directie?Si inca ceva unde ai schimbat piesa asta in ce service?Merci frumos!!!

Exact, piesa este exact intre caseta si coloana de directie (mai exact mai exista o piesa intre ele dar nu stiu cum se numeste). Oricum este pe axul casetei si se gaseste foarte usor

Masina trage stanga/dreapta daca sunt defecte:

-bucsele de la brat

-caseta de directie

-pivoti

-brat deformat

-dimensiuni ale anvelopelor nerecomandate

-flansele de la amortizoare

Acea piesa [#2] care uneste caseta cu coloana de directie nu produce miscare. Nu poate comanda directia. Daca masina vireaza/trage stanga sau dreapta si atunci cand nu sunt mainile pe volan...e logic ca nu are legatura.

Daca se simte o ameliorare in directie dupa schimbarea piesei #2, inseamna ca directia este atat de praf incat orice piesa schimbata imbunatateste stabilitatea :twoup:

Masina trage stanga/dreapta daca sunt defecte:

-bucsele de la brat

-caseta de directie

-pivoti

-brat deformat

-dimensiuni ale anvelopelor nerecomandate

-flansele de la amortizoare

Acea piesa [#2] care uneste caseta cu coloana de directie nu produce miscare. Nu poate comanda directia. Daca masina vireaza/trage stanga sau dreapta si atunci cand nu sunt mainile pe volan...e logic ca nu are legatura.

Daca se simte o ameliorare in directie dupa schimbarea piesei #2, inseamna ca directia este atat de praf incat orice piesa schimbata imbunatateste stabilitatea :twoup:

Si cum se face ca eu am schimbat tot din ce ai spus si se simte efectul dupa schimbarea piesei 2