Jump to content

Consum ulei bmw 320i

Recommended Posts

Salutare , am un bmw 320ci achizitionat de 5 luni bla bla bla .. Cand am cumparat masina proprietarul mi`a spus ca i`ar fi schimbat uleiul ; ok , toate bune si frumoase pana acum ... in timp mi s`a aprins martorul de la ulei in bord , i`am schimbat uleiul crezand ca aceasta e cauza (i`am pus castrol 10w60) am mers in jur de 1300 km de la schimb , m`am uitat pe joja si am constatat ca din nou a consumat in jur de 1l/ 1.5l in acesti 1300 km efectuati . Am discutat cu cativa mecanici care mi`au spus ca normal bmw`ul ar consuma 800ml / 1k km din fabrica , daca ar fi asa nu ar fi deranjant consumul de ulei , dar ma tem sa nu fie alta cauza . Astept raspunsuri si sfaturi de la voi , multumesc :twoup: . (specific ca in acesti km am mers mai "sportiv" cu masina)

Salutare , am un bmw 320ci achizitionat de 5 luni bla bla bla .. Cand am cumparat masina proprietarul mi`a spus ca i`ar fi schimbat uleiul ; ok , toate bune si frumoase pana acum ... in timp mi s`a aprins martorul de la ulei in bord , i`am schimbat uleiul crezand ca aceasta e cauza (i`am pus castrol 10w60) am mers in jur de 1300 km de la schimb , m`am uitat pe joja si am constatat ca din nou a consumat in jur de 1l/ 1.5l in acesti 1300 km efectuati . Am discutat cu cativa mecanici care mi`au spus ca normal bmw`ul ar consuma 800ml / 1k km din fabrica , daca ar fi asa nu ar fi deranjant consumul de ulei , dar ma tem sa nu fie alta cauza . Astept raspunsuri si sfaturi de la voi , multumesc :twoup: . (specific ca in acesti km am mers mai "sportiv" cu masina)

de consumat motoarele bmw consuma ulei ... dar mi se pare cam mare consumul de 1l la numai 1.3k km

la consumul asta de ulei ar trebui sa ai fum alb vizibil

Nu prea am vazut nici un fum , acum nu stiu in turatie o sa vorbesc cu cineva sa mearga in spatele meu sa imi zica daca scoate vreum fum .

un amic cu un 320i e36, a facut schimbul si a bagat Mobil1. Ii consuma 1,5 litri la 1000km , era disperat, fum nu prea scotea.........a facut schimbul iar cu ulei de la Petrom si merge brici :twoup: fara fum, fara sa consume ulei si fara bataie la tacheti.

Edited by Ciumidel

un amic cu un 320i e36, a facut schimbul si a bagat Mobil1. Ii consuma 1,5 litri la 1000km , era disperat, fum nu prea scotea.........a facut schimbul iar cu ulei de la Petrom si merge brici :twoup: fara fum, fara sa consume ulei si fara bataie la tacheti.

Pai nici mie nu imi scoate fum si nici nu bat tachetii ulei i`am bagat Castrol 10w60 . Prietenul tau ce fel de ulei ia bagat ? cam asa imi mananca si mie 1.5l la 1k km (masina e46 176k km)

Schimba-i uleiul, incearca Motul, Liqui Moli, ceva ca lumea.

Pai o sa incerc sa il schimb , tu pe care mi l`ai recomanda am citit si pe alte forumuri si unii spun ca asta ar fi bun Semisintetic 10w40 MoS2 Leichtlauf

Nu prea am vazut nici un fum , acum nu stiu in turatie o sa vorbesc cu cineva sa mearga in spatele meu sa imi zica daca scoate vreum fum .

daca a pus aceasi vascozitate nu prea cred; probabil a pus ceva ulei de camion,e doar o chestiune de timp pana va consuma din nou si vor fi mai multe piese de schimbat

daca a pus aceasi vascozitate nu prea cred; probabil a pus ceva ulei de camion,e doar o chestiune de timp pana va consuma din nou si vor fi mai multe piese de schimbat

avea Mobil1 10w40 si acum a bagat 15w40 de la Petrom :)

sigur iti curge pe undeva uleiul. Spala motorul cu atentie, inclusiv pe dedesubt, pe unde poti ajunge, mergi cativa km si apoi inspectezi atent, urcata pe rampa. Cateodata curge doar cand motorul e in sarcina de exemplu, si atunci nu e foarte usor vizibil. Si nici balta sub ea nu ai cand e parcata. Asa ar proceda un mecanic adevarat.. nu arunca o privire si "schimba semeringuri, segmenteaza, asa a vazut el cu razele X din ochelarii de James Bond.i

Abia apoi vezi daca e cazul de umblat pe la internele motorului.

La mine curgea pe la garnitura capacului de chiulasa, si pica exacat pe compresorul de AC. Un destept dinasta de mecanic la fel zicea, "segmentat". El credea ca ala e ulei de la compresor. Sau poate stia dar vroia sa ma jefuiasca.

Edited by DOMI

• 5 months later...