Jump to content

dauna care depaseste dublu primei de asigurare

Acelover

Recommended Posts

Salut,

am si eu urmatoare situatie: am casco la e46 nfl din 2000. sunt la al treilea an de casco la Omniasig si avand in vedere ca s-au adunat tot felul de zgarieturi pe ea(Bucurestiul) am zis sa merg al casco cu ea.

Deschid 3 dosare pentru schimabat bara fata si vopsire integrala cu urmatoarele valori:3400 ron, 2100 ron si 3800 ron. Prima de asig pe an este de 483E din care am platit 2 rate.

se apuca lumea de treba la service si acum Omniasig zice sa ii platesc 405E care reprezinta toate ratele pana la sfarsitul anului contractual pentru a-mi repara masina.Eu nu am pe polita de asigurare asemenea lucru trecut si nici franciza.

Se poate face ceva in aceasta privinta?

Edit: nimeni de la ei nu a zis nimic pana nu s-a ajuns cu masina in stadiu de vopsire

Edited by Acelover

pai mi se pare ciudat sa platesc 2 ani fata nici o dauna si acum cand am nevoie sa imi ceara asa ceva...daca eram rau platnic etc...dar sincer daca calculez leam dat cam 2000e pana acum deci sincer paguba pt ei nu e mare...in plus de asta e casco.

in plus era corect sa spuna de al inceputul politei...sau macar cand am bagat-o in service

Edited by Acelover

oricum ii platesc ca ma intereseaza in continuare sa am casco...dar nu inteleg procedura si nu vreau sa ii dau pe toti deodata ca pe contract scrie in 10 rate. In plus am inteles de pe net a au fost cazuri in care dupa ce au platit suma li s-a rezilitat polita instant...tot la Omniasig. Edited by Acelover

daca e un plan de rate, atunci sa fie plan de rate, altfel care-i faza cu ratele?

...sper sa nu aiba si bancile idei d-astea :twoup:

citeste bine contractul, eventual da si tu un telefon la CSA(ia-i usor ca sigur ii iei din somn) si vezi ce zic si aia!

Edited by Rhaziel

oricum ii platesc ca ma intereseaza in continuare sa am casco...dar nu inteleg procedura si nu vreau sa ii dau pe toti deodata ca pe contract scrie in 10 rate. In plus am inteles de pe net a au fost cazuri in care dupa ce au platit suma li s-a rezilitat polita instant...tot la Omniasig.

din pacate ai inteles FOARTE BINE.

"unde-i facut contractul de casco ? " - adk la ce sucursala / agentie.

Edited by brownshark

ok si ce e de facut?...eu le-am zis foarte serios ca nu ma mai intereseaza reparatie si sa imi dea masina cum le-am adus-o.

cui ai zis asta ?

tipei de la Omniasig care se ocupa de polita mea. Ce nu inteleg este de ce nu scrie pe polita acest lucru? sau se aplica niste legi generale sau cum?

Edited by Acelover

sincer, inteleg sa iti spun ce poti face daca raspunzi la tot ce te intreb.

pai cel care a deschis dosarul are pct de lucru in service-ul respectiv unde se repara masina. Cel care a incheiat polita e ierarhic superior celui care se ocupa de dosare.

Ce alte detalii te intereseaza?

Nu inteleg intrebarea cine a bagat masina in lucru? seful de service dupa ce a facut constatare si a trimis-o la Omni pt a fi acceptata reparatia. Si a primit acceptul si s-aapucat de treaba.

Edited by Acelover

solicitarea prestarii de servicii, adk solicitare pt antecalculatie , proforma, cine a solicitat-o, in scris, pe semnatura, tu sau vreun reprezentant al asiguratorului ?

repet si intrebarea asta : " ai cumva ( in posesia ta, acum ) vreun document autentic eliberat de asigurator care sa sustina afirmatiile tale ? adk faptul ca ti-au dat un accept pt fiecare din cele 3 dosare de dauna pe sumele solicitate de service ?

la ce sucursala / agentie s-a deschis contractul de casco ? unde s-au facut cele 3 dosare de dauna ?

Edited by brownshark

Asa se procedeaza, nu stiu unde si daca scrie in contracte ! Chiar daca ai un plan de rate, daca e vorba de o valoare a daunei destul de mare, firmele cer plata integrala a politei.

Gandeste-te in felul urmator: imi fac casco, sa zicem pentru valoarea de 15.000 euro si platesc 1000 euro pe an, 85 euro/luna. Platesc prima rata iar in a 2-a luna pun pe cineva sa-mi dea cu cuiul pe toata masina ! O bag in service, se vopseste, asigurarile platesc 4000 lei, sa zicem. Ce garantie au ei ca eu voi mai continua si plata celor 11 rate ramase ? Cine le garanteaza lor ca nu mi-au vopsit masina doar cu 85 euro primiti de la mine ? De asta iti cer sa platesti ratele in avans ! Daca aveai o dauna de 200 euro, nu cred ca-ti cereau asa ceva !

solicitarea prestarii de servicii, adk solicitare pt antecalculatie , proforma, cine a solicitat-o, in scris, pe semnatura, tu sau vreun reprezentant al asiguratorului ?

repet si intrebarea asta : " ai cumva ( in posesia ta, acum ) vreun document autentic eliberat de asigurator care sa sustina afirmatiile tale ? adk faptul ca ti-au dat un accept pt fiecare din cele 3 dosare de dauna pe sumele solicitate de service ?

la ce sucucursala / agentie s-a deschis contractul de casco ? unde s-au facut cele 3 dosare de dauna ?

ok iti spun ce stiu eu. Masina e in BZ si taicamiu e persoana de legatura cu ce se intampla acolo. Eu am deschis telefonic 3 dosare si am mers la service( la agentul OMNI) care mi-a preluat dosarele si a facut poze etc. Nu stiu care sunt procedurile si cine a a facut solicitarile reparatie etc. Eu nu am facut decat sa deschid 3 dosare. si sa las masina pentru reparat. Faptul ca exista accept nu am fizic ci doar confirmarea din service verbala( pana nu a venit confirmarea nu s-au apucat de reparat). Polita a fost deschisa in Buzau si dosarele s-au inregistrat la numarul lor unic de telefon si m-au indrumat catre serviceul respectiv unde aveau si agent constatator.

Nu stiam ca trebuie sa imi dea mie accept de reparatie. Din cate am inteles serviceul lucreaza direct cu Omni si rezolva problemele intre ei.

Asa se procedeaza, nu stiu unde si daca scrie in contracte ! Chiar daca ai un plan de rate, daca e vorba de o valoare a daunei destul de mare, firmele cer plata integrala a politei.

Gandeste-te in felul urmator: imi fac casco, sa zicem pentru valoarea de 15.000 euro si platesc 1000 euro pe an, 85 euro/luna. Platesc prima rata iar in a 2-a luna pun pe cineva sa-mi dea cu cuiul pe toata masina ! O bag in service, se vopseste, asigurarile platesc 4000 lei, sa zicem. Ce garantie au ei ca eu voi mai continua si plata celor 11 rate ramase ? Cine le garanteaza lor ca nu mi-au vopsit masina doar cu 85 euro primiti de la mine ? De asta iti cer sa platesti ratele in avans ! Daca aveai o dauna de 200 euro, nu cred ca-ti cereau asa ceva !

Pai atunci pentru ce mai e Casco? dar daca nu se intampla nimic timp de 2-3 ani..la sfarsit vin si imi dau o parte din bani inapoi si imi strang mana?

nu cred.

"unde-i facut contractul de casco ? " - adk la ce sucursala / agentie. = p'asta ai citit-o / inteles-o ?

ai editat dupa ce am raspuns eu...daca ma poti ajuta cu un sfat esti binevenit. Si dupa cum observi iti spun ceea ce stiu eu. Nu trebuie sa ne ambalam

Pai atunci pentru ce mai e Casco? dar daca nu se intampla nimic timp de 2-3 ani..la sfarsit vin si imi dau o parte din bani inapoi si imi strang mana?

nu cred.

Tu pe ce lume traiesti ? Nu simpatizez deloc firmele de asigurari dar, in cazul tau, mi se pare normal sa procedeze asa, isi iau si ei masuri de protectie !

insemana ca nu inteleg eu natura unui contract si notiunea de Casco. Si da consider normal ca daca dupa 1 luna se intampla ceva sa ma despagubeasca cf politei. chair dc am dat 1 leu sau 100. de ce nu fac planul in felul urmator atunci...

0-1 luni asig 10% din valoare

1-2 luni 20%...etc.?

macar sa stim o treaba nu? in cazul meu...de ce? ca le-am paltit 2 ani fara nici o dauna?

ok.

pb tuturor e ca fac asigurarile cu diversi "neicanimeni" agenti / angajati sau brookeri, acestia , cu toate ca le iau comisionul de la asigurator, nu-i ajuta, indruma , consiliaza, cum de fapt e si legal. daca le reprosezi asta , replica standard e " nu pot sa ma cert cu astia ca-mi scad comisionul la anul".

in fine, sa revenim la pb ta.

dupa cum spui tu, la 3 dosare de dauna deschise, trebuia sa ai 3 note de constatare, cu 3 numere distincte de dosar, corect si cinstit , insotite de copia primei paginii a dosarului complectata full.

tu, de fapt ai fost manipulat intr-o schema clasica asigurator - service. asiguratorul SPUNE nu scrie ca poti sa bagi masina in service (de obicei service recomandat de asigurator), cel de la service ia masina de la TINE (tu deschizi comanda) nu de la asigurator, ti-o aduce in stare sa nu poti pleca cu ea din service, (demonteaza / incepe o reparatie) dupa care asiguratorul se suceste (asa a venit de la bucuresti, n-am ce sa fac) si iti cere banii restanti pe casco , cat poate d mult, ca sa ii introduca in plata daunei, concret sa foloseasca lichiditati de la tine platite in avans, nu lichiditatile lor, ca mereu sant in foame.

daca tu nu mai vrei sa repari masina, cel cu service iti arata comanda, deschisa de tine , nu de asigurator, si iti cere , pe buna dreptate banii pe ce a facut sau p comanda totala daca iti face trb in timpul sicanarilor. iti replica faptul ca el nu are trb cu diferendul dintre tine si asigurator.

anything unclear ? cred ca mai sunt si alti colegi patiti.

MihaiC @ daca nu e specificat clar in exemplarul de contract semnat de client, nu se pot cere plati in avans .

Edited by brownshark

nu trb sa primesti copii "xerox" !!! doar documente autentice, complectate si semnate de catre un lucrator al asiguratorului, stampilate, cu nr de intrare, data si ora.

incercati sa va faceti asigurarile cu persoane care-si permit sa aiba coloana vertebrala in fata asiguratorului.

Edited by brownshark