Jump to content

probleme la ABS

Recommended Posts

am un 520 i din 98 model e 39 si am o problema la franare . intra ABS-ul dar numai de la 20 km/h in jos in rest la viteza mai mare nu am probleme.pe tester zice ca apar ceva interferente da nu am gasit nici una.poate ma puteti ajuta.mi-a verificat senzorii de la abs in mers si cica sunt ok.nu mai stiu ce sa fac.astept sfaturi.MULTUMESC.

La vitezã mai mare ÎÞi intrã ABS-ul ? Nu te mai Întreb dacã frânzi pe asfalt ºi nu pe pietriº.

numai sub 20 km/h aproape la oprire. uin rest functioneaza perfect

Trebuie sa gasesti care senzor de ABS iti face figuri si sa-l cureti bine :twoup:

P.S. Lichidul de frana l-ai mai schimbat si tu? :)

acum am luat masina din germania.mecanicul meu a pus testerul pe ea in mers si zice ca senzorii sunt ok.pe tester ii da ceva interferenta da nu am descoperit cu ce .

simptomul asta mai exista la schimbare placute si ramas aer in instalatie , nu mai dozezi corect efortul cu care apesi frana cel putin la inceput , asa am patit eu la un VW , schimbasem discuri si placute fata si intra abs la franare aproape de oprire . E o idee buna sa schimbi lichidul ca sa aerisesti instalatia complet .

simptomul asta mai exista la schimbare placute si ramas aer in instalatie , nu mai dozezi corect efortul cu care apesi frana cel putin la inceput , asa am patit eu la un VW , schimbasem discuri si placute fata si intra abs la franare aproape de oprire . E o idee buna sa schimbi lichidul ca sa aerisesti instalatia complet .

ok o sa incercam si schema asta luni.sa speram ca asta e problema.ciudat ca numai aproape de oprire se intampla in rest merge super

am un 520 i din 98 model e 39 si am o problema la franare . intra ABS-ul dar numai de la 20 km/h in jos in rest la viteza mai mare nu am probleme.pe tester zice ca apar ceva interferente da nu am gasit nici una.poate ma puteti ajuta.mi-a verificat senzorii de la abs in mers si cica sunt ok.nu mai stiu ce sa fac.astept sfaturi.MULTUMESC.

Probabil este un rulment de la o roata defect.

Edited by Bavaria

Probabil este un rulment de la o roata defect.

era dus rulmentul de pe fata stanga dar l-am schimbat si tot asa face

Nu stiu daca e problema de afisare in bord. Colegul a spus ca intra abs-ul, asta se simte cel mai bine in pedala de frana.

Si eu as merge tot pe senzori. Intai curata bine bine senzorii, ca nu costa , si vezi apoi, daca problema persista posibil sa fie un senzor pe duca.

Orificiile de la senzor sunt foarte mici, si se pot infunda cu diverse foarte usor...

P.S. Poate cineva sa ma lamureasca....eu stiam ca abs-ul lucreaza de la 20 km/h in sus. Nu e asa?

Orificii care se pot infunda la senzori :twoup: ? Dar ce principiu de functionare zici au acei senzori?

ABS-ul lucreaza incepand de la 8Km/h.

Decat sa te apuci sa verifici la intamplare senzorii, e mult mai sigur sa pui un tester pe masina si vezi imediat unde este problema.

Nu stiu daca e problema de afisare in bord. Colegul a spus ca intra abs-ul, asta se simte cel mai bine in pedala de frana.

daca i se aprind si becurile mai mult ca sigur are si o eroare memorata pe care o poate citi cu un tester, nu m-am referit ca are o problema cu becurile :twoup: