Jump to content

zgomote la denivelari

Recommended Posts

Salutari!

La viteze mici, cand intru cu rotile din fata in denivelari mai pronuntate (gropi sau obstacole) se aude un zgomot in fata. Face un clac singular si parca se simte la picioare. Masina este model 2010, 318i. Cei de la BMW au cautat trei zile problema si spun ca nu au gasit nimic. Zgomotul a inceput pe la 1200 km, s-a accentuat pana pe la 2000 km si de atunci se manifesta la fel, nu s-a inrautatit. acuma masina are 14000 km. Mi se pare nefiresc ca o masina nou-nouta sa faca asa zgomot, mai ales ca circul finut cu ea si nu o bag prin hartoape. Are cineva vreo idee ce poate fi?

la 14000, chiar nu stiu ce recomandare poti primi... de obicei ar cam trebui toate elementele de directie/suspensie sa tina ceva mai mult... chiar mult mai mult. ... bielete antiruliu? :twoup:

Nu-mi dau seama, dar e frustrant sa nu te poti bucura pe deplin de o masina nou-nouta din cauza unor chestii din astea. Am achizitionat BMW tocmai ca sa nu am probleme cu zgomote misterioase...si poftim! Pe de alta parte, mi-e teama ca in momentul in care masina va iesi din garantie, baietii de BMW vor gasi imediat problema si vor inlocui piesa...contra cost, evident.

in general la reprezentata sunt niste dobitoci, de cate ori am fost acolo mi-au dat solutii gresite, bascule in loc de bielete antiruliu, caseta de directie in loc de bascule, diferential in loc de rulment.......

consulta mai multi mecanici din mai multe service-uri chiar daca nu au de a face numai cu bmw-uri.

clanc-ul asta este metalic subtire la zgomot, sau mai infundat, zgomotul infundat il dau de obicei elementele cu cauciuc gen bucsi, iar cel metalic subtire e dat de pivoti sau piese asemanatoare. ar mai fi caseta de directie dar nu stiu cum face pt ca nu am avut probleme cu ea.

macar poti izola partea din care vine sunetul , stanga, dreapta ? Daca ai fost cu ea la ei si le-ai reprodus zgomotul care a fost explicatia lor ?

De dus am dus-o la reprezentanta bmw din Oradea. Este in garantie, asa ca nu prea am de ales. M-am gandit la un moment dat sa o duc undeva in Ungaria, poata aia o sa gaseasca hiba.

Cica cei de la Oradea au scris si la nemti sa le dea o explicatie si tot nimic. Au mai uns cate una alta la masina, de m-am si distrat de ei spunandu-le ca de la vaselina nu va trece clanc-ul meu.

N-au putut sa-mi dea vreun raspuns concret. Au spus sa mai folosesc masina si sa ma intorc dupa cateva mii de km.

De dus am dus-o la reprezentanta bmw din Oradea. Este in garantie, asa ca nu prea am de ales. M-am gandit la un moment dat sa o duc undeva in Ungaria, poata aia o sa gaseasca hiba.

Cica cei de la Oradea au scris si la nemti sa le dea o explicatie si tot nimic. Au mai uns cate una alta la masina, de m-am si distrat de ei spunandu-le ca de la vaselina nu va trece clanc-ul meu.

N-au putut sa-mi dea vreun raspuns concret. Au spus sa mai folosesc masina si sa ma intorc dupa cateva mii de km.

tu ai masina noua, in garantie , poate nu vrei sa mergi asa , e cazul sa faci o reclamatie in De si apoi te vor chema zambitori si binevoitori chiar daca e nevoie sa schimbe toata articulatia pe fata . Eu as insista . Vaselina !! Probabil au facut misto ! Parca la Dacie se tot ungea cu vaselina pe dedesubt

Edited by Myx

Mergi la un alt service si verifica bieletele antirului. Daca nu, pivoti, tot ce tine de aritculatie. Nu se poate sa-ti troncane de noua.

Trebuie sa faci scandal, ca altfel o sa te tot trimita la plimbare.

Myx are dreptate. Fa o plangere si ai sa vezi dupa aia replica :twoup:

Buna idee! Nu m-am gandit sa scriu la BMW Germania. Poate asta ar fi o solutie ca sa nu-si mai bata joc de masina. Multam fain!

Daca astia de la BMW Oradea sunt asa dobitoci si afoni cum spui, dute la un service de incredere pentru identificarea piesei cu pricina si pe urma te duci peste aia de la reprezentanta si ii bagi cu capul sub masina si le arati TU care e piesa ce trebuie schimbata pe GARANTIE!!!

Sau, dupa cum spuneai, te duci la BMW Ungaria, unde am auzit ca sunt destul de seriosi.

Este absurd sa dea din umeri la o masina noua, ce ar trebui sa mearga perfect, mai ales ca e benzina nici n-ar trebui sa o auzi in mers, ma refer la sunetul ala de lant de care spui care e chiar dubios rau :twoup: .

Succes.

Daca astia de la BMW Oradea sunt asa dobitoci si afoni cum spui, dute la un service de incredere pentru identificarea piesei cu pricina si pe urma te duci peste aia de la reprezentanta si ii bagi cu capul sub masina si le arati TU care e piesa ce trebuie schimbata pe GARANTIE!!!

Sau, dupa cum spuneai, te duci la BMW Ungaria, unde am auzit ca sunt destul de seriosi.

Este absurd sa dea din umeri la o masina noua, ce ar trebui sa mearga perfect, mai ales ca e benzina nici n-ar trebui sa o auzi in mers, ma refer la sunetul ala de lant de care spui care e chiar dubios rau :twoup: .

Succes.

Exact asa m-am si gandit. Maine o duc la un service de incredere si dupa aia le-o bag sub nas oficial cu multe hartii ca sa nu poata comenta ca nu le-am atras atentia. Daca nu-s in stare s-o faca, o duc la unguri si le bag dupa aia factura sub nas.

Va tin la curent cu evenimentele.

Merci pentru sprijin.

mai pot da aceleasi simptome si capetii de bara, pe langa bieletele antiruliu. Si daca tot esti aproape de granita, fa o excursie undeva i Ungaria si vezi ce zic colegii. Eu asa am facut cand aveam Renault. Si culmea, o piesa pe care astia din Romania nici macar nu o vedeau in sistem, au reusit sa mi-o schimbe in juma' de ora.

mai pot da aceleasi simptome si capetii de bara, pe langa bieletele antiruliu. Si daca tot esti aproape de granita, fa o excursie undeva i Ungaria si vezi ce zic colegii. Eu asa am facut cand aveam Renault. Si culmea, o piesa pe care astia din Romania nici macar nu o vedeau in sistem, au reusit sa mi-o schimbe in juma' de ora.

...bine ca macar ai nostri ti-or recunoscut marca masinii... :twoup:

...bine ca macar ai nostri ti-or recunoscut marca masinii... :twoup:

Mai da-i in pana mea. Nu se poate asa. Stiu ca oricum dupa iesirea din garantie mergi in alta parte ca sa scapi de tarifele lor nesimtite asa ca-si baga picioarele inca de la inceput ca si cum cauza ar fi deja pierduta in loc sa se lupte sa te tina ca si client si dupa ce iesi din garantie. Asta e Romania. Pacat.

• 1 year later...
  • 1 month later...
Si la mine (118d, 2010) se aude un zgomot la roata stanga fata cand trec peste denivelari mai pronuntate (bumpere de cauciuc/limitatoare de viteza). Si chiar merg incet pana trec de ele :frantics: Si la Civic aveam aceeasi problema, tot la roata stanga fata. Parca troncane ceva (si cu un fel de scartait parca) cand trec peste ele....