Jump to content

Sonda Lambda

Recommended Posts

Salutare

Am fost la un tester cu masina si am aflat ca sonda lambda 2 (dupa catalizator) nu mai functioneaza cum trebuie (dupa tester) pentru ca am si un martor la bord cu engine problem care se stinge daca este resetat, dar se aprinde dupa 1 zi din nou.

Se schimba greu sonda lamdba?

Multumesc anticipat!

Salutare

Am fost la un tester cu masina si am aflat ca sonda lambda 2 (dupa catalizator) nu mai functioneaza cum trebuie (dupa tester) pentru ca am si un martor la bord cu engine problem care se stinge daca este resetat, dar se aprinde dupa 1 zi din nou.

Se schimba greu sonda lamdba?

Multumesc anticipat!

Si eu am schimbat-o. Insa nu am ajuns la stadiul cu aprinsul becului in bord, dar imi dadea pe tester ca fiind bulita. Dupa ce am schimbat-o am constatat ca am dat banii degeaba cand puteam la cea originala sa-i curat de depuneri piciorusele din mufa ei.

Cea noua m-a costat 350 de lei, marca Febi si merge perfect. Tot perfect merge acuma si cea data jos, deh...

Edited by RAZVAN2007

Salutare

Esti sigur ca este cea de dupa cat? In afara de CE ce simptom aiurea mai are masina?

si cea data jos, deh...

Are si filetul intreg?

Edited by DanS

Salutare

Esti sigur ca este cea de dupa cat? In afara de CE ce simptom aiurea mai are masina?

si cea data jos, deh...

Are si filetul intreg?

Masina nu mai are alte simptome. Sunt sigur ca este cea de dupa catalizator pentru ca cealalta mergea la parametrii normali, in comparatie cu cea care nu mai mergea bine.

Cand sonda aflata dupa cat este pe duca, apar si alte simptome.

In fine, eu stiam ca parametrii difera intre ele, poate ma insel, dar daca zici tu ca asta este, inlocuieste-o. Cam cati V a aratat testerul ala la prima (ralanti si dupa rough la 3000) si cati la a doua?

Bafta

si cea data jos, deh...

Are si filetul intreg?

Daca la demontare se rupea ceva nici nu mai stateam s-o curat ulterior. Insa m-am gandit s-o pastrez caci nu se stie niciodata...

Ce probleme ar mai fi putut s-apara de la sonda lambda de dupa catalizator picata?

Intreb pentru ca am un verisor cu o masina identica, insa cu un an mai veche ca a mea, careia i-a schimbat sonda lambda de dupa catalizator si apoi, pe tester i-a dat cu virgula si sonda lambda dinainte de catalizator.

Cand sonda aflata dupa cat este pe duca, apar si alte simptome.

In fine, eu stiam ca parametrii difera intre ele, poate ma insel, dar daca zici tu ca asta este, inlocuieste-o. Cam cati V a aratat testerul ala la prima (ralanti si dupa rough la 3000) si cati la a doua?

Bafta

Sincer nu mai tin minte cati V arata separat...dar cert este ca tipul si-a dat seama dupa cum arata pe calculator ca cea de-a doua nu functiona in parametrii normali

• 2 weeks later...
Pana la urma, cate sonde sunt pe un E46 motor 2,0i? Eu am gasit 4 bucati, adica una pe circuitul 1-4, una pe 2-3 pe galeria de admisie, una inainte de catalizator si una dupa catalizator. Martorul Check sta aprins la bord iar pe tester zicea ceava de genul contacte imperfecte. Toate in urma schimbarii unui kit de ambreiaj. Pana atunci masina nu avea nici o problema cu sondele lambda. Care este rezolvarea? :twoup:

Pana la urma, cate sonde sunt pe un E46 motor 2,0i? Eu am gasit 4 bucati, adica una pe circuitul 1-4, una pe 2-3 pe galeria de admisie, una inainte de catalizator si una dupa catalizator. Martorul Check sta aprins la bord iar pe tester zicea ceava de genul contacte imperfecte. Toate in urma schimbarii unui kit de ambreiaj. Pana atunci masina nu avea nici o problema cu sondele lambda. Care este rezolvarea? :twoup:

Probabil sa verifici daca, conectorii sondelor aflate inainte si dupa cat sunt conectati corespunzator. Astia din cate stiu au niste garnituri (rubber seal) care fac putin mai greoaie cuplarea ...trebuie impins putin..

Daca ai schimbat kit-ul, ai dat evacuarea jos, si si debransat aceste sonde, nu??? posibil ca baietii sa fi conectat superficial, nestiind ca trebuie "fortat" putin ...

• 11 months later...
  • 3 weeks later...

Edited by sherban77

• 3 weeks later...
sal, am si eu o problema .. la mine imi apareau pe tester toate cele 4 sonde in avarie plus debitmetrul.. Am schimbat debitmetrul iar acum au ramas doar 2 sonde in avarie si mecanicul mi-a zis sa le schimb (cele dinainte si dupa catalizator). Am pus-o pe tester de 2 ori si tot cele 2 sonde apar ca erori insa nu mi se aprinde check engine. Mi se pare ca uneori scoate prea mult fum si miros de benzina nearsa iar consumul nu mi se pare exagerat.. totodata relantiul oscileaza uneori vreo 200 rpm si isi ia 100 in vreo 12-13 sec. Sa fie sondele ? sa le schimb ?sau sunt alte piese auxiliare de vina ce pot influenta sondele sa intre in avarie de ex cum a fost debitmetrul de bagasera toate cele 4 in avarie