Jump to content

schimbare furtun benzina bmw e34

Recommended Posts

E vorba de furtunul din linkul de mai jos, piesa numarul 11.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=16&fg=15

Daca trebuie sa dau jos rezervorul ma apuca damblaua.

Cand am fost la service sa imi pun cauciucurile pe fata noi au inspectat si masina. Furtunul ala vine pe tur din rezervor si intra in filtrul de benzina. Portiunea vizibila, din exterior arata exact ca dracul, e plin de crapaturi. Ma mir ca nu s-a rupt cu totul. De inlocuit trebuie sa il inlocuiesc, ca nu iau inspectia tehnica cu furtunul ala in vecii vecilor..

Stie careva cum se scoate ?. Eu unul nu nu sunt foarte lamurit, m-am uitat si in manualul Bentley, zice ceva de ele dar nu e foarte clar pe unde se duc si daca trebuie sa dau jos rezervorul sau nu.

Astia de la service unde am pus rotile mi-au zis ca cica fiind operatie care necesita umblatul la rezervor nici se se poate efectua in service normal, cum erau ei, cica nu sunt autorizati, ci trebuie sa ma duc neaparat la reprezentata.

Asta mai lipsea, sa fiu fortat sa ma duc si la reprezentanta ...

Edited by DOMI

E vorba de furtunul din linkul de mai jos, piesa numarul 11.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=16&fg=15

Daca trebuie sa dau jos rezervorul ma apuca damblaua.

Cand am fost la service sa imi pun cauciucurile pe fata noi au inspectat si masina. Furtunul ala vine pe tur din rezervor si intra in filtrul de benzina. Portiunea vizibila, din exterior arata exact ca dracul, e plin de crapaturi. Ma mir ca nu s-a rupt cu totul. De inlocuit trebuie sa il inlocuiesc, ca nu iau inspectia tehnica cu furtunul ala in vecii vecilor..

Stie careva cum se scoate ?. Eu unul nu nu sunt foarte lamurit, m-am uitat si in manualul Bentley, zice ceva de ele dar nu e foarte clar pe unde se duc si daca trebuie sa dau jos rezervorul sau nu.

Astia de la service unde am pus rotile mi-au zis ca cica fiind operatie care necesita umblatul la rezervor nici se se poate efectua in service normal, cum erau ei, cica nu sunt autorizati, ci trebuie sa ma duc neaparat la reprezentata.

Asta mai lipsea, sa fiu fortat sa ma duc si la reprezentanta ...

Salut , nu trebuie sa dai jos rezervorul , este destul de migalos dar se poate ... poti sa incerci prin partea dreapta , pe la filtrul de benzina ( eu am dat jos roata sa am mai mult spatiu ca nu am avut acces la canal sau rampa ), am legat capatul de la furtunul vechi ( cel dinspre pompa )cu o sarma iar capatul furtunului nou cu celalalt capat al sarmei si l-am tras incet . Te chinui putin dar merge , eu am reusit . Bafta .

Edited by Lancer

DOMI @ colegu' Lancer zice d bine, ca sa-ti iasa trb buna, e necesar sa fie super curat acolo, adk nu pamant uscat , la tine n-ar trb sa fie ca la voi e curat p strada, dar dai roata jos si t uiti, daca ai curte, dai cu jet-ul si ai terminat, daca nu, naspa, alta cheltuiala, spalat p dedesubt la spalatorie, daca ai cine sa t ajute e bine, normal ar trb sa legi partea d jos cu o sarma , o lasi libera, tragi p sus putin la tine, legi acolo furtunele unul d celalalt. apoi incepe "ajutorul" sa traga usor de sarma de jos, tu impingi proportional de sus , merge mai bine.

daca vrei sa iei masura, bagi o sarma cat d cat pe langa furtun si mai adaugi 10 cm, se mai strica la legat cu sarma si e ok sa ai si cva rezerva de 2-3 cm in fiecare cap.

cand il bagi p stuturi e bine sa dai cu cva ulei si p int furtun si p ext stut.

colierele curatate, ar trb sa gasesti de inox, daca nu, e d recomandat sa pui d inox, oricum e bine sa le misti o data toata cursa nemontate si sa dai cu vaselina la greu p ele. incearca sa ai partea cu filetul / actionarea pozitionata sus, sa nu se formeze picatura pe ea.

enjoy.

am inteles, coliere am de toate marimile, e relativ curat acolo. Am cric hidraulic de 3 tone si 2 standuri tot de vreo 3 tone sa salt masina de fund, deci am si ceva loc de miscare. Sa recapitulez. Desfac furtunul de jos de la filtrul de benzina, dedesupt. Sus in portbagaj leg furtunul vechi de tur cu o sarma de furtunul nou. Eu incep sa trag de jos si cineva de sus din portbagaj imipinge de furtun. Sau o iau invers, de capatul de jos la filtru de benzina leg furtunul asta nou si apoi trag de sus din portbagaj ?

Vreau sa clarific sensul miscarii.

DOMI @ sorry pt dellay....dar a venit o "obligatie" in vizita... :)

....chiar m-ai facut sa rad putin...

"Eu incep sa trag de jos si cineva de sus din portbagaj imipinge de furtun." - d obicei tu esti cu impinsul....si domnisoarele cu trasul... :twoup:

"Sau o iau invers..." - serios acu' om cu bebel si la casa ta... nu s cade...

sensul cu furtunul e sa-l impingi d sus si cine t ajuta sa il traga p cel vechi de sarma.

sper sa nu ma injuri d tot pt "alea" d mai sus dar tu le-ai ridicat la fileu....mai radem ...asa d seara....