Jump to content

Efecte negative al eliminarii catalizatorului intermediar?

kerosen

Recommended Posts

masine: 320d nfl ,am fost pe la service si am descoperit urmatoarea problema,catalizatoru este infundat...ca sa nu ma mai chinui sa cumpar altu nou,as vrea sa il elimini prin eliminarea carbunilor din el,intrebarea mea este...efecte negative sunt daca fac acesta operatiune,din punct de vedere mecanic si al mersului motorului?va multumesc..

post-35096-1284662906_thumb.jpg

Emisii crescute = nu treci ITP.

cu ITP nu am treaba,o ruda de a mea are service ITP si nu imi fac probleme....

defapt care este rolul acelui catalizator intermediar,al 2-lea,la majoritatea masinilor nu este decat unul singur( referinta saxofonul),cel care probabil are sonda lambda sau poate nu,acel fagure in interior,dar al 2lea cum arata,cum functioneaza...nush...in majoritatea cazurilor cum iti dai seama 100% daca e infundat....?...

Eu l-am anulat de vreo 1 an (aceiasi problema ,infundat).Nici o schimbare in mersul motorului (adica tot nu trage).De vreo 3 luni l-am pus iara pentru itp (pe care l-am trecut).Dupa ce mi s-a stricat turbina si mi a dat ulei pe esapament afara o sal anulez din nou cat de curand

Iti spun efectele negative de pe un A3 1.6i, 2005, din propria experienta:

- martorul check engine aprins constant in bord, l-am sters de mai multe ori cu VAG-COM-ul si a reaparut aproape imediat

- emisii mari la ITP

- sunet de teava goala la accelerare - foarte neplacut

Eu am montat alt catalizator, universal, ~720 lei cu tot cu montaj si toate cele 3 probleme enumerate mai sus au disparut.

daca singurul motiv pentru care nu iti mai trage masina e catalizatorul infundat, nu vei avea nici o problema, dar catalizatorul poate sa fie infundat de mult timp si acuma cand ti-a aparut o problema de nu mai trage ai verificat catalizatorul, nu ar trebui sa ai nici o problema, la audi sau vw de obicei au mai multe sonde in esapament si daca scoti un cat o s aiti apara check engine.bmw s-a gandit ca probabil pe multi nu o sa ii intereseze normele de poluare si cand se va infunda o sa il dea jos si nu au pus prea multe sonde :twoup:

Emisii crescute = nu treci ITP.

cu ITP nu am treaba,o ruda de a mea are service ITP si nu imi fac probleme....

defapt care este rolul acelui catalizator intermediar,al 2-lea,la majoritatea masinilor nu este decat unul singur( referinta saxofonul),cel care probabil are sonda lambda sau poate nu,acel fagure in interior,dar al 2lea cum arata,cum functioneaza...nush...in majoritatea cazurilor cum iti dai seama 100% daca e infundat....?...

Pai ala este cel care curata gazele de ardere pentru a nu ajunge toate mizeriile in aer, ma rog, aerul pe care il respiri.

Daca ai relatii nu iti fa probleme, scoate-l si arunca-l.

Un catalizator se poate verifica prin doua metode, ori se verifica presiunea din evacuare, ori se verifica temperatura inainte si dupa catalizator.Se mai poate verifica si vizual.

o sa se auda ca dracu ...

Se aude chiar mai bine,mai clar.Eu l'am scos de aproape 2 luni.S'a desprins si a inceput sa faca galagie foarte tare sub masina.Mi'au dat jos tobele si au scos sita de la catalizator si parca suna mai sportiv,in mersul motorului nu am simtit nicio diferenta.

masina se va auzi in felul urmator daca se scoate acel catalizator intermediar,naspa sau bine,ramane de vazut,mie unu imi place....

si cam atat.....deci facem un poll daca se aude mai fain sau nu? :twoup:

Nu are nicio legatura sunetul din clip'urile de mai sus cu se aude fara sita aia din catalizator! Iti spun sigur,si nici nu se cunoaste ca scoate mai mult fum,absolut deloc!

masina se va auzi in felul urmator daca se scoate acel catalizator intermediar,naspa sau bine,ramane de vazut,mie unu imi place....

si cam atat.....deci facem un poll daca se aude mai fain sau nu? :twoup:

Nu are nicio legatura sunetul din clip'urile de mai sus cu se aude fara sita aia din catalizator! Iti spun sigur,si nici nu se cunoaste ca scoate mai mult fum,absolut deloc!

adika se aude mai bine sau mai rau?decat astea din filme...