Jump to content

freaca in aripi

max320

Recommended Posts

Salutare tuturor. Dati-mi o ideee ce as fac.. De vreo 3 sapt mi-am schimbat jantele. Am avut pe 15(205-60-15) si am facut schimb cu un set de jante pe 16(205-55-16). problema e k in spate cand sunt 3-4 in masina imi freaca in aripi. Un prieten mia spus sa ii pun inaltatoare la arcuri si se rezolva problema. Voi ce sfat imi dati??? Respect

Guest poleposition

Incearca anvelope cu talon mai mic. In afara de asta, poate ai arcurile/amortizoarele varza.

Parerea mea este ca daca pui inaltatoare, pierzi din stabilitate si poate fi periculos.

Poate si jantele nu sunt potrivite pt masina.

Edited by poleposition

Voi ce sfat imi dati??? Respect

In primul rand eu zic sa verifici arcurile sa nu fie cumva de alta marca...Am vazut cazuri cu arcuri de Vectra A la E46 care aveau aceeasi buba....

Daca nu, fa ce zice @poleposition mai sus

Cam cat se inalta dc pun inaltatoare?

Depinde...Stiu un vecin cu o Dacia Break care a bagat 12 saci de ciment in ea si nu se cunostea...Inaltatoarele aveau cam 80 de mm....

Acum ontopic:

Incearca alte arcuri si posteaza sa ne spui cum s-a schimbat problema

Edited by DanS

jantele sunt de seria 5 e39 si au ET 20 daca nu ma insel... iar pe seria 3 ies mai in afara si din aceasta cauza iti freaca in aripi cand pui greutate,,, eu am avut unle pe 15 cu ET 13 si imi freaca doar pe partea dreapta spate chiar fara sa am greutate in masina...

Guest poleposition

Producatorul recomanda un anumit ET pentru masina ta, pentru modelul tau. Daca tu pui jante, chiar si de la acelasi producator, cu ET diferit de cel recomandat (mai mare sau mai mic), poti intampina probleme, printre care si asta cu frecatul in aripi.

Cel mai probabil, jantele tale au un ET mai mic, deci ies in exterior mai mult decat trebuie. Cred eu.

Edited by poleposition

Guest poleposition
Da, in afara ca ii freaca in aripi si ca probabil exista solicitari peste sarcinile maxime admise de producator, absolut nimic :twoup: Ma gandesc ca acolo sunt niste rulmenti, chestii, nebunii d-astea tehnice... dar ce stiu inginerii aia de la BMW, niste pacalici. :) Edited by poleposition

jantele sunt de seria 5 e39 si au ET 20 daca nu ma insel... iar pe seria 3 ies mai in afara si din aceasta cauza iti freaca in aripi cand pui greutate,,, eu am avut unle pe 15 cu ET 13 si imi freaca doar pe partea dreapta spate chiar fara sa am greutate in masina...

Cum spune si colegul, daca jantele sunt de seria 5 originale ar trebui sa fie cu ET-20 iar cele de pe seria 3 standard au ET-47. Se pot monta jante cu ET mai mic decat cele standard dar pana la ET-35.

Referitor la alte implicatii, s-ar putea spune ca nu sunt cu efect imediat dar geometria rotilor nu mai e perfecta, pot aparea uzuri neuniforme la anvelopa sau unele piese de articulatie sa cedeze mai repede.

Guest poleposition
Riscuri...? Sapt asta trebuie sa plec pana in austria cu inca o persoana. Pot sa merg cu jantele astea???

Pe langa cele spuse mai sus... pai ar fi un risc sa te opreasca ADAC-ul in Austria, posibil sa te intorci cu trenul :twoup:

In mod normal daca anvelopele sunt trecute in talon la noi nu se ia nimeni de tine (nu stiu domnii politisti prea multe), dar in exterior am inteles ca politia se poate lega si de masinile care au jante cu ET-ul mai mare sau care au distantiere.

Un seria 3 cu jante de seria 5 se vede de la o posta ca nu e pe jantele originale. Parca e un seria 3 "cracanat".

Salutare tuturor. Dati-mi o ideee ce as fac.. De vreo 3 sapt mi-am schimbat jantele. Am avut pe 15(205-60-15) si am facut schimb cu un set de jante pe 16(205-55-16). problema e k in spate cand sunt 3-4 in masina imi freaca in aripi. Un prieten mia spus sa ii pun inaltatoare la arcuri si se rezolva problema. Voi ce sfat imi dati??? Respect

salut am citit ca ai pus jante de e39 pe seria 3 e36 si ating in aripile pe spate si eu am patit la fel cu unele de e39 pe un e46 si le am schimbat de oare ce au ET 20tie iti trebui cu ET47 sauET 37

Edited by bnd