Jump to content

HELP!A sarit o rola,bmw 320d nfl..

kerosen

Recommended Posts

salut,acum juma de ora sa intamplat ceva,eram intro depasire si am dat dintra 2-3 si am duso in 4000rpm,dintro data sa auzit poc a sarit o rola si o curea prin spatele masinii,nu mai am servo,sa aprins becu de la baterie in bord,ventilatoru de la radiator face ca nebunu,ce sa intamplat?....a sarit piesa asta,sa ma ajute cineva va rog, ce e cu piesa asta care e rolul ei,cum functioneaza,ce sa intamplat cu masina,e normal,de ce sa rupt,are cauciucu rupt pe interior.... :twoup:

http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=...hg=11&fg=18

piesa 1,ajutatima va rog....ce sa fac nush....mie frica sa merg cu ea...

Fulia de la vibrochen,boala comuna,eu am luat-o de la grozadan,vreo 450lei

Nu mai merge cu ea deloc,risti sa incingi motorul,caci nu mai mere pompa de apa,alternatorul,servo...

edit:mie mi-a sarit fulia cand stateam la semafor,in ditamai intersectia,mi-era asa o rusine cand adunam de pe jos din piese :twoup:

Edited by katlin

Guest poleposition
aia nu e gen fulie ? Oricum, trebuie inlocuita, probabil si cureaua accesorii, role etc... pe langa faptul ca nu mai ai servo, a/c, pompa apa etc, presupun ca nici nu mai incarca bateria. Edited by poleposition

o sa ai de schimbat:

1- fulia - pe original e destul de "piperata" cam 1000lei - exista si variante mai ieftine cam jumatate de pret.

2. Rola intinzatoare + rola ghidaj + curea alternator

3. Rola intinzatoare + curea pentru AC

Asta daca e motor diesel 320d.

alternator_1_4_7_2.jpgcompresor_1_2_3.jpg

cei care ati patit asa belea, puteti sa aproximati pe la ce nr de km s-a intamplat ?

sa intelegem daca e cat de cat predictibil sau face de capul ei .

inainte de patanie,am facut 3 plecari de pe loc 0-100km/h sa vad cat bate,10s bineinteles,m-am dus acasa am plecat,si intro depasire a 3a-4a nush exact ce sa intamplat sa turat dintro data pe linia rosie,a bufnit dintro data,am crezut ca mia crapat diferentialu,in oglinda retrovizoare sa vazut cum a zburat rola,cureaua,jale era sa sparg parbrizu la unu aaveam 100km/h,nush ori am dat dintra 3-a a 2-a ori dintra 3- 4a,nu inteleg de ce,atunci dintro data mia dat in nas parka,dar sa turat la 5000 pe linie dintro data cand sa rupt,170.000km mers sprotiv,nush e naspa.....am rola acasa ca am luato de pe strada,cureaua care era pe ea e intreaga,chestia e ca rola e rupta in 2,o bucata inca e pe motor,si celalalta e acasa la mine,e rupt cauciucu nush cum naiba...

deci,ce am nevoie pana la urma sa schimb,doar rola asta si cureaua?

salut,acum juma de ora sa intamplat ceva,eram intro depasire si am dat dintra 2-3 si am duso in 4000rpm,dintro data sa auzit poc a sarit o rola si o curea prin spatele masinii,nu mai am servo,sa aprins becu de la baterie in bord,ventilatoru de la radiator face ca nebunu,ce sa intamplat?....a sarit piesa asta,sa ma ajute cineva va rog, ce e cu piesa asta care e rolul ei,cum functioneaza,ce sa intamplat cu masina,e normal,de ce sa rupt,are cauciucu rupt pe interior.... :twoup:

http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=...hg=11&fg=18

piesa 1,ajutatima va rog....ce sa fac nush....mie frica sa merg cu ea...

fulie corteco , curea gates sau contitech, platforma + manopera si masina adusa acasa . Total piese si manopera 1.400 ron. maine pana in ora 15 ai masina functionala. bafta

Edited by bmw-utu

in concluzie, stie cineva cam la cati km incepe rola asta sa faca impresii ?

Eu am schimbat`o la 137.000km ceva de genu.

Nu am avut insa ghinionul sa o pierd pe strada :twoup: Am dus masina la o verificare si fulia avea un joc foarte mare. Nici nu am mai miscat-o. Am luat piesa, am montat-o si la revedere.

Edited by costty