Jump to content

E90 cutie viteze manuala

Recommended Posts

Salut. Cred ca am o problema cu schimbatu vitezelor 1 si 2.Masina a avut schimbat chitul de ambreiaj dar acu intra greu in treapta 1 si 2, mai exact se simte ca o piedica si opune putina rezistenta.Am patit chestia asta la un golf3 si s-a remediat in jumatate de ora.

Chitul de ambreiaj nu a fost schimbat de mine ci de cei care au vandut masina.E complicata reglarea ca sa merite sa ma duc la reprezentanta sau ce ma sfatuiti.

• 1 month later...
Salut. Cred ca am o problema cu schimbatu vitezelor 1 si 2.Masina a avut schimbat chitul de ambreiaj dar acu intra greu in treapta 1 si 2, mai exact se simte ca o piedica si opune putina rezistenta.Am patit chestia asta la un golf3 si s-a remediat in jumatate de ora.

Chitul de ambreiaj nu a fost schimbat de mine ci de cei care au vandut masina.E complicata reglarea ca sa merite sa ma duc la reprezentanta sau ce ma sfatuiti.

Am si eu aceasi problema la un E90, intra greu in treapta 1 si 2...daca ai rezolvat problema te rog spunemi si mie ?

• 7 months later...

nu stiu daca ai ce sa reglezi, nu prea e nimic reglabil p'acolo.

la "rece" cum intra in 1-2? unde tine ambreiajul?

La rece intra foarte greu in treapta 1, 2 si mers inapoi.Iar ambreiajul tine de foarte jos.mai precis daca tin pedala apasata cand iau piciorul de pe ea masina se urneste imediat.E foarte greu prin trafic aglomerat

Salut , as dori niste lamuriri pt un E90 ( 2006- 318i,1995 cmc ) referitor la schimbatul vitezelor.Intrucat este prima mea masina pe benzina si nu am prea multe cunostinte legate de tehnica auto , as vrea sa stiu la cat ar fi optim sa schimb vitezele ,protejand astfel si motorul ? Momentan schimb undeva la 2000.Am inteles de la unele persoane ca ar fi subturata,desi masina nu da semne de oboseala(poate si pe fondul faptului ca este relativ noua,are 20 de mii de km),insa am un consum intre 12-13,5 l in oras.Crescand turatia se poate reduce consumul ? Va multtumesc frumos.

Si eu am aceeasi masina ca si tine si nu pot sa iti spun exact la ce turatii sa schimbi, pentru ca depinde de situatie, dar iti pot spune cam cum fac eu si poate iti faci o idee.

La un mers normal de oras eu nu las turatia sa scada sub 2000 si schimb la 2500-3000. Daca merg usor mai grabit schimb la 3500-4000, iar in afara orasului schimb si pana in 6000rpm (la 5750rpm are puterea maxima).

Tu in momentul de fata schimbi prea jos. Prea jos si pentru un diesel! Urca mai mult in ture, dar nu prea agresiv daca vrei sa ai si un consum ok. Cam ~11l/100km in oras e normal pentru modelul asta.

Uita-te putin la turometru.

http://img151.imageshack.us/img151/4338/24012010001.jpg

Nu ti se pare ca schimbi cam jos?

Edited by Adrian M

Ce sunt sincroanele? :unsure:

ms ptr raspuns.

Apropo,uleiul din cutia de viteze l-ai schimbat vreodata ?

Eu nu am schimbat uleiul din cutie.

Masina mea are 68.000km si nu stiu daca exista vreo "borna" la care sa fie indicat schimbul de ulei pentru cutia manuala.

Am citit ca e necesara schimbarea uleiului la cutiile automate, dar pentru cutiile manuale nu am prea vazut discutii, parca doar 2-3 posturi si nu mai retin ce se recomanda.

Nu am avut nici eu si nici in familie masini prea vechi sau cu multi km la bord asa ca nu stiu mai nimic de schimbatul uleiului la cutia manuala.

Poate scrie cineva care stie mai multe decat noi.

Ce sunt sincroanele? :unsure:

Eu nu am schimbat uleiul din cutie.

Masina mea are 68.000km si nu stiu daca exista vreo "borna" la care sa fie indicat schimbul de ulei pentru cutia manuala.

Am citit ca e necesara schimbarea uleiului la cutiile automate, dar pentru cutiile manuale nu am prea vazut discutii, parca doar 2-3 posturi si nu mai retin ce se recomanda.

Nu am avut nici eu si nici in familie masini prea vechi sau cu multi km la bord asa ca nu stiu mai nimic de schimbatul uleiului la cutia manuala.

Poate scrie cineva care stie mai multe decat noi.

L-am schimbat eu pentru ca in sinea mea credeam ca intra greu in viteza in 1 si nici o imbunatatirea ulterioara nu a avut loc.Am aflat mai tarziu, ca pur si simplu asa se manifesta cutia , e o meteahna ce nu poate fi remediata.Cam dezamagitor ptr o masina de 43 de mii.

La mine intra greu in treapta 1 dar si in treapta 2.Daca in 1 accelerez mai mult de 2500 ture intra usor in 2 dar daca schimb mai devreme agata.Ciudat nu?Totusi cred ca este ceva din cutie mai ales ca nu stiu cine a condus masina pana sa o cumpar eu.(am cumparat jucaria la 55k).

Trebuie sa existe o explicatie.

La mine intra greu in treapta 1 dar si in treapta 2.Daca in 1 accelerez mai mult de 2500 ture intra usor in 2 dar daca schimb mai devreme agata.Ciudat nu?Totusi cred ca este ceva din cutie mai ales ca nu stiu cine a condus masina pana sa o cumpar eu.(am cumparat jucaria la 55k).

Trebuie sa existe o explicatie.

Explicatia ne-o pot da probabil doar prodacatorii cutieiilor de viteze, insa prea este un fenomen general.Nu cred ca este vorba de cine a condus,mai ales ca ai doar un proprietar anterior.Eu o am de noua si la fel face. La mine face destul de rar,nu are o frecventa anume, insa am observat un lucru : cu fostu lichid din cutie intra mai bine la rece , si se agata cateodata la cald, iar acum cu noul lichid ( nu am mai pus de la bmw ,iti vand ca la piata la borcan adus de tine si nu stii nici indicii ,nici paramtetrii, nimic ) merge mai prost la rece si mai bine la cald.

• 2 years later...