Jump to content

Cauza accidentelor grave

Romulus

Care credeti ca e cauza principala accidentelor grave?  

66 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

parerea mea e ca de vina e VITEZA EXCESIVA ...daca mergi normal , adaptat la conditiile de trafic si de drum atunci ai timp sa previi orice accident care s-ar putea isca din vina ta.cu viteza normala o sa vezi si semnele de circulatie la timp , nici nu o sa zbori de pe un drum prost , scapi si de teribilism , si poate nici nu esti atat de agresiv...deoarece ti-ai impus sa pastrezi viteza legala.As fi votat si alcoolul dar nu mai am voie ...dar pe primul loc VITEZA EXCESIVA

Sunt de acord ca viteza excesiva e una din cauzele accidentelor grave. Dar exprimarea cea mai corecta cred ca ar fi:

VITEZA EXCESIVA maximizeaza riscul ca un accident usor sa se transforme intr-unul grav. Nu neaparat cauzeaza direct accidentul. Spre exemplul, dubita de la Barlad... Poate ca autocarul avea viteza peste limita legala, nu stiu. Daca e asa si daca viteza peste limita a fost mare, poate ca viteza excesiva a fost cauza, altfel, a cotribuit la gravitatea accidentului. In schimb accidentul cu Dacia din Calarasi, cu 7 morti, cred ca are printre cauzele principale viteza excesiva. Desi supravietuitorul povesteste de alte doua masini care-i urmareau. Poate a fost atinsa intentionat masina... Acul s-a oprit la 90 km/h si erau in afara localitatii, deci asa o viteza ar fi legala. In caz ca nu s-au descoperit urme de franare si daca indicatia acului e reala, posibil ca viteza initiala a masinii sa fi fost apropiata de cea legala pe acel tronson de drum. Dar asta inseamna accident din cauza vitezei excesive?

Cred ca viteza excesiva e o exprimare proasta. Viteza necorelata cu ceilalti factori: atentie, conditii meteo, zi/noapte, cauciucuri, suprafata de rulare, experienta, oboseala, etc...

Viteza excesiva fata de ce? Daca e fata de limita legala a respectivei portiuni de drum, de acord cu exprimarea... Altfel mai avem un punct in sondaj.

Daca ar fi fost posibil, as fi bifat toate variantele de raspuns.

Am ales sa raspund viteza necorelata, pentru ca, cel putin in cazul celor care conduc BMW iti trebuie un sentiment de responsabilitate mai mare la volan.Pe mine masina puternica,stabila si bine echipata din punct de vedere al sigurantei ma face sa apas pedala de acceleratie si sa ma consider in siguranta.Imi imaginez ce sentiment trebuie sa aiba cei care chiar stiu sa exploateze la maxim tot ce ofera o masina BMW.

O viteza care sa permita timpi de reactie corespunzatori evitarii unei situatii de orice fel cred ca este cea mai buna conduita.

Cred ca atunci cand esti doar tu si volanul trebuie sa fii sincer cu tine insuti si sa stii exact pe ce bazezi din punctul de vedere al cunostintelor,experientei,capacitatii de concentrare, abilitatii de a manevra masina si sa te comporti ca atare,indiferent in ce masina te afli.

MuadDib are dreptate in ceea ce spune despre usurinta cu care se acorda carnetele.

Imi amintesc ca eu, cand am inceput scoala, am fost intrebata "doriti carnet sau doriti sa conduceti?"Am crezut ca glumeste, dar n-a glumit...

Am adaugat "principala" in intrebare...

125514[/snapback]

din punctul meu de vedere sunt mai multe cauze si mi-e greu sa aleg una la distanta de restul insa in nici un caz viteza excesiva sau neadaptata ... Acestea 2 sunt cauze ale problemelor soferului sau ale semnalizarii proaste...

Pai cu o semnalizare optima un om sanatos la cap reduce viteza in zona de securitate a reactiilor dar cum la noi semnalizarea e varza si sanatatea mintala a participantilor indoielnica la ce ne putem astepta... Deasemenea verificarile tehnice periodice sunt de (cenzurat) si majoritatea masinilor sunt din start condamnate...

daca e sa cer ceva pentru siguranta traficului eu as merge pe:

1. Teste mai drastice la obtinerea carnetului (in special in zona medicala)

2. Verificari corecte si drastice a posibilitatilor tehnice ale autovehiculeleor

3. Semnalizarea corecta si umana a drumurilor...

Spun umana pentru ca de exemplu sunt o groaza de locuri in care avem limitare la 40 km/h ramasa acolo de cand se efectuau lucrari si e evident ca se poate circula cu 60-70 fara probleme... Deasemenea sunt o groaza de zone in care exista semne fara relevanta pentru trafic... Cel mai haios este vestitul semn cu curba deosebit de periculoasa pus la orice viraj de ajungi sa intri intr-o curba cu adevarat riscanta cu viteza mare...

vreau sa mentionez ca imi place mult cum au marcat drumul spre aeroport oamenii... desigur, nici acum nu stiu care e viteza maxima permisa pe acolo dar macar drumul pare Ok si safe...

Edited by crisjohn

Eu votez pentru SANCTIUNI PREA BLANDE!

125524[/snapback]

de acord cu tine deasemenea dar daca omul e nebun crezi ca intelege ceva din sanctiune... serios ca eu as cere o examinare psihiatrica/ psihologica completa de la cineva care a avut carnetul suspendat de 2 ori... sa zicem ca 1 data ai gresit dar de 2 ori deja esti nebun si orice sanctiune ti-as da nu ajuta...

cum ar fi sa ti se ceara sa stai la Spitalul 9 (sau Balaceanca sau orice alta chestie de genul asta) in tratament obligatoriu 1 luna daca ti se ia carnetul de 2 ori si apoi sa fie obligatoriu un nou examen psiholigic inainte de ridicarea carnetului? eu consider ca multi soferi sunt nebuni sau usor retarzi... in fiecare zi as putea prezenta 2-3 soferi din aceste categorii...

Edited by crisjohn

intr-adevar si sanctiunile sunt prea blande iar uneori inexistente in cazul anumitor "importanti". faptul ca unii politisti isi selecteaza "clientela" trecand cu vederea peste o multime de iregularitati doar pt ca anumite persoane au ceva in buzunar sau o cunostinta mai mare etc., ii face pe acesti oameni sa faca destul de multe prostii

125524[/snapback]

Usor de zis, dar atata vreme cat politistii te roaga practic sa le dai spaga si intr-o seara de stat la panda au facut 3-4 salarii, ma indoiesc ca se rezolva ceva cu sanctiunile. Partea financiara se rezolva doar in timp, odata cu nivelul economic al tarii.

Am votat teribilism. Cei mai multi o patesc atunci cand au ceva de demonstrat. Fie ca sunt copii de bani gata ce vor sa ofere senzatii tari unor domnisoare, fie ca au vazut pur si simplu prea multe filme la TV, fie ca sunt oameni cu afaceri emergente ce vor sa recupereze timpul pierdut pe vremea lui Ceausescu. "The fast and the furious" si "Senatorul melcilor".

e bun topicul asta ......doar ca pacat ca sunt putini cei care pricep si cand pricep poate e prea tarziu......in general temperamentul de la volan mai ales cel tineresc de gigi talpangiul .....zis drifterul cartierului dispare doar in momentul cand o smintesti pe sosea si iti dai seama ca viata se poate duce atunci cand se aude POC ....sau in cel mai nasol scenariu sa ajungi sa fii leguma sa nu te poti tine singur nici de pasarica sa faci pipi ......atunci as vrea sa vad cum isi repeta soserul intrebarea Cine dracu mo pus pe mine sa intru in depasire sau sa fac forja cu bmw sau te miri ce.......

de exemplu aseara veneam dinspre timisoara cu un amic si omu se grabea ...intre 235 si 180 se juca acu la acceleratie si chiar era trafic si curbele le luam numa cu 200 si ceva la ora si fluierau toate cauciucurile chiar dc avea quatro si sa inebunesc dc nu te resemnezi ......e nevoie de o fractiune de ghinioc si esti PA.......

Deci chiar dc nu sunt un fan al vitezei excesive nu ma deranjeaza doar ca la noi nu sunt drumuri si soferi pt asa ceva........

Eu zic ca la scoala de soferi te invata prea putine....nu te invata o frana de motor , nu te invata sa aproximezi distanta si viteza ( in spania am dat testul pt carnet si in probele medicale si psiho era 2 probe in care trebuia sa aproximezi viteza si distanta si erau destul de complexe ) nu te invata sa controlezi masina dc derapeaza nu te invata nici macar cum sa franezi sa eviti un caine .....

deci va mai mirati ca iese carnagiu pe sosele......eu nu!!!!!!!

Dupa parerea mea e adevarat ca multe accidente au loc din cauza vitezei necoralate cu conditiile de trafic insa modul in care se obtin permisele denota imbecilitatea si foamea de bani a examinatorilor de la permise...

Eu mi-am luat permisul in oct anul trecut si l-am luat din prima incercare si n-am dat bani pt ca daca as fi dat bani la fel ca 90% dintre cei care isi iau permis in ultimii ani nu as fi stiut daca intr-adevar merit permisul. Cand am dat traseul am fost martor pt o fata care era un adevarat pericol public. I s-a oprit motoru de 4 ori inainte sa plece de pe loc :blink: si nici nu si-a aranjat oglinzile caz in care tb sa pice automat, dar normal ca daduse bani si nu o interesa. In plus politistul a trebuit sa puna el frana pt ca nebuna intra in intersectie direct, ce prioritate? Deci iar tb sa o pice. Un pic mai departe incerca sa ocoleasca gropile de pe o straduta care duce spre Cutitul de Argint si era sa intre intr-o masina parcata si normal, iar a pus gaboru frana :) Si normal ca acuma ea circula pe strazile Bucurestiului si ne intrebam de ce sunt accidente... :)

Si am un alt exemplu. Un prieten de-al meu a dat si el de permis tot vara trecuta. Dupa ce a picat de 3 ori, prima data sala si de doua ori la traseu pt neacordare de prioriate s-a decis sa dea bani si acum si el are permis. Cum sa nu fie accidente cand toti sinucigasii au permise si nici macar nu stiu sa conduca??

Pana acum si-a lovit de 3 ori masina, de 2 ori in parcare la Mall :D Deci nu numai viteza excesiva e o problema, pt ca asta merge cam ca autobuzu 104 de incet. Pt el 70 la ora e forja :D

Si faza cu martorul la traseu e cea mai mare teapa....pai daca martorul e urmatorul dupa cel pt care e martor cum ar putea sa zica ceva de spaga cand asta inseamna ca n-ar mai lua permis nici daca da de 10 ori :)

Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul...

era viteza necorelata cand am votat eu ? ...dar e si parte din viteza excesiva.....adica merg mana in mana...daca o viteza e prea mare atunci nu e corelata cu conditiile de trafic pt ca altfel nu ar fi prea mare....Romulus intrebai "viteza excesiva fata de ce" ..eu ma refeream la conditiile de trafic....eu nu consider o explicatie viabila cea cu "s-a oprit acul la 90km/h" ...bordul unei masini , mai precis vitezometrul, nu e un fel de cutie neagra ca la avioane care inregistreaza ultima viteza ...eu cred ca povestile de genul asta au un grad mare de eroare in ele .Uite un exemplu , la Matiz-ul meu c, cand cobor de pe o bordura timp de 2 secunde acul vitezometrului urca pana la 120km/h si coboara.Bineinteles ca masina nu merge asa.Parerea mea ca Dacia urmarita (am vazut si eu la stiri) circula cu o viteza prea mare pt a fi controlata, mai cred ca era si soferul baut si mai multe conditii.Intr-un accident de obicei intra 1,2,3,4 factori de genul celor de mai sus ....dar eu raman la ideea ca VITEZA EXCESIVA e de vina.Sa iau un exemplu: eu daca depasesc o masina cu 150km/h pe o portiune de drum , linia e discontinua deci am voie sa depasesc , in fata e o curba la 2-300m , si cand ajung in drept cu Tir-ul vine din fata alt autoturism cu 200km/h .Daca as fi avut o viteza mai mica ,de ex 100km/h probabil ca nu as mai fi depasit Tir-ul pt ca circula si el cu aceeasi viteza(desi nu e legal) ...sau poate ca franam si ma bagam la loc in timp util.Viteza mare ucide pt ca nu mai ai timpul de reactie de la o viteza mica...totul se desfasoara in jurul tau cu o viteza mult mai mare deci creste riscul iar in caz de accident(doamne fereste) creste gravitatea lui.

Mi-as monta un trepied si o camera in masina, pentru ca as vrea sa filmez situatiile de zi cu zi in care evit un accident, din vina altora. Cred ca la fiecare 100 de km in afara localitatii evit un accident, si cel putin o data la 30 de minute in oras.

Mi-as monta un trepied si o camera in masina, pentru ca as vrea sa filmez situatiile de zi cu zi in care evit un accident, din vina altora. Cred ca la fiecare 100 de km in afara localitatii evit un accident, si cel putin o data la 30 de minute in oras.

125546[/snapback]

Corect.

De fiecare data cd ies pe strada tb sa eviti la fiecare km cate un inconstient. Problema e ca desi sunt multi care nu obiceiul sa mearga cu viteza exagerata sau sa conduca riscant tot o patesc din cauza altora pt care nu exista limite prevazute de lege

Am votat testarea psihologica,pt.ca stim toti cum se face si cati tampiti si nebuni dau spaga la scoala de soferi si gata,au rezolvat,sunt "apti' d.p.d.v. psihologic.NU este normal ca un individ "exagerat" de coleric sa obtina permis de conducere,si evident nici un retardat cu I.Q.~ 0(zero).

P.S.Cred ca acele teste sunt invechite,poate ca ar trebui modificate/schimbate...etc.

am votat testarea psihologica. Eu am facut testul psihologic, pentru ca am facut scoala cu un instructor, care dupa spusele prietenilor mei, este nebun. Este nebun pentru ca m-a pus sa fac testul psihologic, multi prieteni nu l-au facut Instructorul lor le-a rezolvat treaba chiar fara spaga, adica ei nici nu s-au prezentat. Va dati seama ce oameni pot avea p[ermise de conducere. Si examenul este floare la ureche. mergi 100 m drept opresi pe margine si ai permis. Nu sunt deloc de acord. Am o cunostinta care si-a luat permisul de curand, si-a cumparat masina, si in 500 km condusi a facut peste 8 accidente, daca nu cumva a facut si in ultima saptamana vreo 3-4. Accidente usoare, si-a zgariat masina, a gaurit bara, dar WTF? masina era imaculata, acum e plina de..... cicatrici. pacat de masina.

Eu as vota examenul de oras mai mult decat testarea psihlogica. Si mi-as fii dorit sa dau si poligonul, sau cel putin sa se dea de acum in colo, ne-ar scutii de multi si multe.

dupa mine principalul vinovat e soferul(90% cazuri) si cam 10% masina.accidente se fac si la viteza mare si la viteza mica.ceea ce difera e gravitatea lor.mult prea usor se dau permisele, prea multi pusti cu carnetul de o saptamana se cred piloti de formula unu, prea multe chestii facute la volan in timpul mersului.daca stiu ca nu pot tine masina la 150 km la ora atunci ma las pagubas si merg cu 100 maxim.daca nu am timp de o depasire stau frumos pe banda mea si astept pana e posibil sa trec.de ce nu fac toti asa?iar cei care incearca sa-si impresioneze prietenele tare is curios daca moartea lor sau a altor persoane le impresioneaza.o chestie gen circuit ar fi extraordinar de buna in romania k acei soferi care au prea multa adrenalina sa aiba un loc in care sa se descarce iar daca tot au chef sa-si incerce abilitatile de condus dupa 2 zile de cand au luat permisul sa se duca acolo.asa ar muri numai ei si ar face un bine omenirii.si inca ceva.chiar azi mam ales cu portiera indoita de o nenorocita cu scoala cu instructorul langa ea(el avea tel intr-o mana iar tigara in cealalta) in centrul orasului(unde nici nu avea voie sa circule).daca nu ma urcam pe bordura imi nenorocea toata partea stanga cred iar cand vine politia ma iau tot pe mine la intrebari ca de ce mam urcat cu masina pe spatiul verde si inca multe chestii la care eu nu aveam nici o vina.eu mergeam pe prima banda si numai ce ma trezesc ca aia vine direct in portiera mea.

nici nu mai stiu ce sa mai cred in legatura cu asta!

125524[/snapback]

Nu cred ca sanctiunile sunt prea blande, cred ca nu sunt aplicate. Si daca nu sunt aplicate, nu ne pasa de ele. Mergand zilnic pe strazi, nu se poate sa nu vezi ca se depaseste pe trecere de pietoni, pe linie continua, ca 50 prin localitati nu prea e respectata de nimeni, ca toti suntem tentati daca se intampla ceva, sa sunam un prieten sau sa rezolvam pe loc... :blink:

Afara numai sa te gandesti la asa ceva, si politistul se enerveaza :) si o poti incurca mai tare.

Cred ca faptul ca stim ca orice se rezolva (tata, unchiul sau... bunicul) ii face pe unii sa nu le pese de sanctiuni. Nu cred de exemplu ca 1/2 din salariul minim pe economie este o amenda mica...