Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Trepidatii volan E39

Recommended Posts

Salut, problema este urmatoarea:

La trecere peste cale ferata sau piatra cubica, volanul trepideaza. Recent am observat ca si la franare, cateodata, volanul tinde sa trepideze putin, dar nu de fiecare data. Deasemenea, cand dau in marsarier apoi franez, se aude un "clonc" de undeva de la roata dreapta, cred eu. Am fost la un service, a ridicat masina si a spus ca bieletele au joc, dar nu mare si ca de acolo ar fi cauza.

Daca stiti cam care ar putea fi cauza, sfaturile sunt bine-venite.

• 2 weeks later...
ai rezolvat?si eu am aceeasi problema doar ca face mult mai tare(vibreaza foarte tare volanul la franare).am mai citit pe un topic ca ar fi de la bucsile de la bara stabilizatoare.

vibrat la franare e aproape sigur de la discuri...sunt pe cale sa le schimb si eu din aceasta cauza. Am verificat in mare directia si rotile dar nu s-a vazut nimic "patologic"

eu am sa schimb toata articulatia apoi bucsele de la bara stabilizatoare ca nu au fost schimbate niciodata(cred),apoi am sa trec la discuri desi sunt oem si doar la al doilea set de placute...daca nici asa nu se rezolva donez masina si imi iau logan nou:))

eu am sa schimb toata articulatia apoi bucsele de la bara stabilizatoare ca nu au fost schimbate niciodata(cred),apoi am sa trec la discuri desi sunt oem si doar la al doilea set de placute...daca nici asa nu se rezolva donez masina si imi iau logan nou:))

daca nu sunt probleme evidente la articulatii si bucse eu zic sa incepi invers...e posibil sa fie mai ieftin. Si discurile mele par fara uzura (nu au facut buza deloc pe margine) dar se ovalizeaza din diverse motive. Curand si-a luat un prieten un suv infinity nou...inainte de 20mii km s-au ovalizat discurile

poi mai am: -pe drum bunicel nu bate deloc mai ales acum ca am pus jante de 15 cu cauciucuri de iarna aproape noi,dar pe drumuri cu gropi dese bate de mie frica sa nu cada rotile

-la viteza foarte mica cand iau piciorul de pe frana simt o miscare la rotile fata, parca inspre inainte

-la franare in curba nu vibreaza asa tare(uneori chiar deloc), volanul ca in linie dreapta

-mai vibreaza dar foarte putin in jurul vitezei de 120

-pe elevator am mai observat o miscare stanga-dreapta a rotii care parea ca vine din caseta(sper sa fie totusi din brate)oricum cu astea incep...dar colo mai la iarna...poate poate or termina de refacut si drumul care mi-a distrus mie masina :twoup:

• 3 months later...
Se poate inchide topicul. Problema s-a rezolvat schimband:

-bucsele de la bascula

-bucse bara stabilizatoare fata

-bielete stabilizatoare fata

-bielete de directie + burduf

Nu se mai simte nicio trepidatie in volan (nici la franare).

salut ,cat te-a costat toata treaba, pe mine ma dus undeva la 1500 ron(piesele) cu tot cu montat si 153 ron unghiul de fuga(fata/spate)...

sunt curios preturile in alt oras... :twoup:

Salut m-a costat total cam 800 lei

bucse bascula lemforder 130 lei/set

bucse bara stabilizatoare 60 lei/set

bielete stabilizatoare fata 150 lei/set

bielete directie 120 lei/buc

burduf 30 lei/buc

MANOPERA 150 lei fara unghi de fuga.

Edited by P.Dan

• 2 weeks later...