Jump to content

Pompa Apa HEPU

Cristi129

Recommended Posts

Astazi am cumparat o poma de apa HEPU pt un bmw 316 m43.

Ce parere aveti de pompa ? mie mi se pare cam "neslefuita si bruta", asa vin toate sau am nimerit eu una mai vai de capul ei.

Are ceva daca o montez asa sau sa ma duc sa o schimb cu alta firma ?

Nu de alta dar asta are palele metalice, si am zis ca sunt mai bune.

Multumesc !

post-26056-1285674990_thumb.jpg

post-26056-1285674996_thumb.jpg

post-26056-1285675001_thumb.jpg

post-26056-1285675007_thumb.jpg

post-26056-1285675017_thumb.jpg

post-26056-1285675020_thumb.jpg

oo ce repede ati raspuns :)

Asa ea pare foarte rezistenta, material gros si pompa si palele metalice, dar pacat ca nu au sablat-o putin (sau cum se numeste procesu ila de sflefuire cu nisip).

In fine ca tot sunt eu un pic mai maniac, o sa iau un smirghel fin si o sa slefuiesc putin marginile.

Ce-o fi o fi, acuma banuiesc ca nu trebuie sa fie oglinda, ca pana la urma doar trebuie sa impinga niste apa, nu e turbina sa necesite perfectiune. :twoup:

Astazi am cumparat o poma de apa HEPU pt un bmw 316 m43.

Ce parere aveti de pompa ?

..

de cati ani ai masina si cate piese ai mai schimbat in timpul asta? cum poti sa nu stii ca aceasta firma este printre cele mai bune de pe piata in materie de pompe de apa? :twoup:

maine poimaine ai sa ne intrebi daca amortizoarele boge sunt ceva de capul lor... :) sau cine mai stie ce..

pompa e ft buna, pune-o cu incerdere si nu face nimic la ea.

pompa ta, cam ai dreptate, din poze are un rotor cam uratel la partea de turnare. eu as schimba-o, TOT CU HEPU, dar sa ceara ferm una care are rotorul mai bine turnat. mie asta imi pare refabricata, am vazut mai mule si nu aveau corpul de Al asa de grosier sablat.cu rotorul asta plin de turturi risti sa aiba destui pori in material, sa iasa de pe ax la cad sau sa fie dezechilibrat (goluri de turnare).

daca n-ai montat-o, pune cate o poza centrata cu ambele capete ale axului fara capacul de plastic

Edited by brownshark

Si eu am schimbat pompa de apa acum vreo 2 ani, tot cu hepu si arata la fel de nefinisata, dar functioneaza perfect de atunci :twoup:

Cea pe care am scos-o de pe masina insa, era originala bmw, tot cu palete metalice si arata impecabil, paletele alea erau din ceva inox :)

Eu am intrebat la magazin si a zis ca o shimba, dar cika nu cu HEPU ca momentan nu mai au nici in magazin, nici la depozit.

Daca vreau o schimba cu un Ruville (220lei) sau SKF(280lei) dar la care dau diferenta, dar deja mi se pare prea mult pt o pompa de apa. :)

Hepu a costat 250 lei. Totusi sunt la vanzare pompe si la 160 lei......

Deci pana la urma ce sa fac o montez sau iau alt model ?, ca deja e tam tam de 2 zile pe forum :twoup:....dar acum nici sa arunc pe geam 2.5mil ca totusi sunt bani :twoup:

Inca cateva poze pt brownshark.

post-26056-1285746222_thumb.jpg

post-26056-1285746226_thumb.jpg

post-26056-1285746232_thumb.jpg

post-26056-1285746240_thumb.jpg

post-26056-1285746252_thumb.jpg

post-26056-1285746260_thumb.jpg

Cristi129 @ in ce oras esti de zice magazinul ca nu-ti poate shimba produsul cu unul identic ?

cu factura + bonul in buzunar si cu pompa in cutie in sacosa poti sa le spui cu vb buna ca le dai un termen rational (o sapt) sa-ti aduca alt produs IDENTIC bun calitativ sau ANPC. nu-i vb sa-i ameninti dar nici sa te prosteasca pe banii tai.

ca optiune, din cele 3 enumerate, e cea mai buna ca relatie pret / valoare.

acu, sa nu t superi , cand e vb de poze d-astea , inceraca si cu functia MACRO a ap foto....ajuta...

am zis ca-i "refubished" pt ca are corpul de Al cam prea tare sablat si acum vad si 2 urme de sprijin pe capetele axului rulmentului. nu prea le vad rostul, tehnologic vorbind.... :twoup:

incearca cu vb buna cu mag, sa sune in fata importatorul / furnizorul. jena lor e ca pierd banii de la transport / curier.

mai am o intrebare, o montezi cu factura de service ca sa beneficiezi de garantie sau vrei sa o montezi tu si renunti la garantie "a priori " ? ca daca o montezi tu ar mai fi o solutie.

Edited by brownshark

in bucuresti. Nu au zis ca nu vor sa imi schimbe cu alta identica. Au zis ca pur si simplu nu mai au Hepu pt e36 si nici nu stiu cand vor aduce la depozit. (banuiesc ca importa din strainatate ango, nu pe bucata). Daca vreau doar sa o schimbe cu alta de alta marca Ruville sau SKF -+ diferenta de bani.

Dar pana la urma cred ca o voi monta pe asta si gata, cum m-au sfatuit majoritatea colegilor de pe forum :twoup:

Uite ce ma deranja pe mine (la 2 aripioare e suprafata mai rugoasa si ma gandeam daca inflienteaza cu cva pomparea apei)

Si da folosesc MACRO dar deh....e poza cu telefonu :))))))

Am adaugat o poza unde arata normale, iar in cealalta unde e suprafata mai urata.

PS:o montez eu, nu mai am de unde sa dau si la service bani de manopera+ ca multi nu dau factura necesara pt garantie. Iar eu mai am de montat si un radiator nou, ca vreau sa fiu sigur la iarna ca nu o sa am probleme. (radiatorul meu fiind corodat si pompa mea fiind f veche)

post-26056-1285748058_thumb.jpg

post-26056-1285748069_thumb.jpg

Edited by Cristi129

n-ai zis cum vrei sa procedezi cu garantia = ok, ai editat cand scriam eu.

daca vrei sa o montezi tu si te grabesti, poti sa cureti frumos toate suprafetele rugoase ale palelor turbinei cu o scula gen "dremel", rotorul e de fonta deci poti folosi viteza maxima a sculei.

scapi de toate pariculele ce se pot desprinde, usurezi cva rotorul, asiguri o curgere mult mai buna a fluidului de lucru , fara turbulente inutile, implicit fara pierderi.

daca nu te grabesti, dai un mail (dar cu poze bune nu tel) la dl. HEINZ POLLMANN Technical Management Fon: +49 (0) 52 64 / 64 83 - 41 Email: heinz.pollmann@hepu.de si-l intrebi daca pompa aia e noua sau refurbished, si daca iti da tie direct o hartie de garantie avand in vedere starea rotorului sau te trimite la importatorul lor agreat ca sa schimbi produsul. s-ar putea sa ramai mirat ....

asta-i un dremel. scuze daca stiai.

post-5642-1285749117_thumb.jpg

Edited by brownshark

@brownshark: nu mai debusola omu'! :twoup:

pompa n-are nimic, asa e ea, am mai vazut HEPU si tot asa arata!

in materie de pompe de apa, HEPU e foarte buna, si pe original din cate stiu, tot HEPU le produce!

Cristi: am eu una AIRTEX, arata mult mai bine ca "slefuiala", as fi foarte multumit sa ti-o dau la schimb pentru cea HEPU....dar nu ar fi in avantajul tau!!! :)

Edited by Rhaziel

Rhaziel @ n-am debusolat pe nimeni, cred ca am scris clar, nu cred ca nu a inteles.

nu prea vad de unde ai tras tu concluzia ca e debusolat.

nu vrau sa fiu nepoliticos cu tine dar nu inteleg de ce trb sa folosesti asta ; " ! :twoup: " un ton normal nu crezi ca avea acelasi rezultat?

Edited by brownshark

@Rhaziel: Mersi, dar si cei de la magazin vroiau sa imi ofere la schimb o alta marca Ruville Sau SKF. Pe mine ma intereseaza Hepu, datorita palelor metalice. :twoup:

Oricum m-am hotarat o voi monta pe asta si gata :)

THX all pt reply-uri :twoup:

Edited by Cristi129