Jump to content

Permis retinut

Dev

Recommended Posts

Dintr-o neatentie am ramas fara permis 2 luni.

Cineva care a trecut printr-o situatie asemanatoare poate sa-mi zica daca trebuie musai sa dau examenul ala de 15 intrebari ?Unii zic ca nu e obligariu,unii zic ca este.

Politistul a zis ca daca e retinut mai mult de 30 de zile oricum trebuie dat testul ala.

Nu gasesc alineatul de lege care lamureste acest lucru.

ms

Dintr-o neatentie am ramas fara permis 2 luni.

Cineva care a trecut printr-o situatie asemanatoare poate sa-mi zica daca trebuie musai sa dau examenul ala de 15 intrebari ?Unii zic ca nu e obligariu,unii zic ca este.

Politistul a zis ca daca e retinut mai mult de 30 de zile oricum trebuie dat testul ala.

Nu gasesc alineatul de lege care lamureste acest lucru.

ms

,...ca sa ti se reduca la o luna tre sa dai examenul ala...cartea costa 20 lei si e speciala, cu intrebarile care se dau...un prieten a facut asta saptamana trecuta

Am citit ca daca nu dai examenul iti mai lungeste perioada cu 1 luna !! Daca dai examenul si nu ai antecedente il poti recupera intr-o luna . Trebuie depus o cerere tip , chitanta ca ai platit amenda , dovada si sa gtreci examenul .

Eu am citit codul rutier 1 ora in seara dinaite de examen si am luat !

Am inteles ca daca dau testul ala si nu-l iau ,imi prelungeste cu 1 luna.Acum nu stiu ce se intampla daca dau examenul ala in cazul in care am antecedent.

Problema ce ma macina nu este testul,ci drumurile care trebuie sa le fac din cauza ca trebuie sa ma duc in judetul de resedinta.

Si am si antecedente,am un radar luat prin mai.

Speram sa astept sa treaca alea 2 luni si sa ma duc sa-mi iau permisul fara sa umblu prea mult pe drumuri.

Se gaseste undeva pe internet codul rutier complet ?

Edited by Sorin Maxim

testul nu e obligatoriu in nici un caz

daca il ai luat la alcool,sau tamponare(rosu,neacordare prioritate,depasire), daca nu dai testul/nu il iei ,ti se majoreaza perioada de suspendare cu 30 de zile

poti sa dai de asemeanea testul ca sa reduci perioada de suspendare la 30 de zile, daca nu ai mai avut permisul luat in ultimii 2 ani si nu ai mai beneficiat de reducerea perioadei de suspendare in ultimii 3 ani

De cand e faza cu prelungitul perioadei de suspendare daca nu iei testul?

Am un prieten care a luat testul din a doua incercare si nu i s-a prelungit nici o perioada...si-a luat permisul dupa o luna de zile.

nu conteaza daca il iei din prima sau din a treia incercare in termenul ala de o luna,daca il pici iti mai prelungeste perioada de suspendare cu o luna,cel putin la alcool si neacordare de prioritate 100% e asa,am avut doi prieteni ce au dat acel test,iar referitor la carte...cauta chestionarele alea pe net,sunt 150 de intrebari,trebuie sa faci 13 din 15 si esti admis.

Parca pentru radar ii luase carnetul, nu mai stiu exact.

Sincer la alcool ar trebui sa nu mai permita scurtarea perioadei deloc si sa te puna sa dai examen din nou cu traseu cu tot.

zicea ca dintr-o mica neatentia i-au zburat carnetul...nu cred ca radar. iar...la faza cu alcoolul ai perfecta dreptate,mai intai ar trebui sa iti anuleze carnetul, apoi vreo 3-4 ani sa fara drept de a face scoala de soferi,iar apoi..totul de la zero. Nimeni nu ar mai urca la volan dupa o bere sau un pahar de vin :twoup:

Edited by poh !

Din cate stiam pentru alcolemie mai mare de nu stiu cat iti face dosar penal, nu?

da,daca ai peste 0,8 ti se face penal...anuleaza carnetul si un an nu ai drept de facut scoala ... asa era acum vreo 3 ani...dar , iti dai seama,cand ajungi la 0,8 habar n-ai cum te cheama....esti asa ca un topor...

da,daca ai peste 0,8 ti se face penal...anuleaza carnetul si un an nu ai drept de facut scoala ... asa era acum vreo 3 ani...dar , iti dai seama,cand ajungi la 0,8 habar n-ai cum te cheama....esti asa ca un topor...

In alte tari pentru 0,4 faci puscarie :twoup: Asa ar trebui sa fie si la noi, pentru ca oricand poti omori un om.

M-a incadrat la neacordare de prioritate cu daune(nu mie,doar lui ca ma evitat si a intrat intr-un gard.)

Deci ai face bine sa-l iei din prima incercare sau astepti 2 luni si-l iei fara examen.

In alte tari pentru 0,4 faci puscarie :twoup: Asa ar trebui sa fie si la noi, pentru ca oricand poti omori un om.

In Elvetia daca te prinde beat , te ia politia,te duce la sectie si te lasa o noapte intreaga in apa rece , apoi...amenda + retinerea carnetului. De ex,daca ai sub 30 de ani si te prinde radarul cu 100 peste limita , 10 000 franci elvetieni amenda sau iti confisca masina,au legile mult mai aspre....

M-a incadrat la neacordare de prioritate cu daune(nu mie,doar lui ca ma evitat si a intrat intr-un gard.)

Daca te pui o seara pe invatat din chestionare,iti garantez ca il iei,ai doar intrebari ce tin de prioritate si ceva contraventii cred. Bafta

Edited by poh !

Se gaseste undeva pe internet codul rutier complet ?

www.codulrutier.ro

testul nu e obligatoriu in nici un caz

daca il ai luat la alcool,sau tamponare(rosu,neacordare prioritate,depasire), daca nu dai testul/nu il iei ,ti se majoreaza perioada de suspendare cu 30 de zile

poti sa dai de asemeanea testul ca sa reduci perioada de suspendare la 30 de zile, daca nu ai mai avut permisul luat in ultimii 2 ani si nu ai mai beneficiat de reducerea perioadei de suspendare in ultimii 3 ani

corect !

la testul de reducere a perioadei de suspendare sunt intrebari doar de reguli de circulatie(fara prim ajutor,mecanica,conducere preventiva,conducere ecologica, contraventii). Pentru a fi declarat admis trebuie raspuns corect la minim 13 intrebari. intrebarile au o singura varianta corecta(nu sunt de genul cu mai multe sau nici un raspuns corect).

testul se poate da de oricate ori in perioada de suspendare(in provincie se organizeaza de obicei o data pe saptamana,in bucuresti in fiecare zi)

Cineva mai sus zice ca poti sa dai testul ala de cate ori vrei tu fara sa-ti prelungeasca perioada de retinere daca nu iei si tot mai sus zice cineva ca ti-l prelungeste cu 1 luna ,automat ,daca in astea doua luni nu te prezinti sa dai testul. :twoup:

Am intrebat la politie si tot in ceata m-au bagat :) in schimb mi-au zis ca trebuie sa astept cel putin 1 luna inainte sa pot da examen.

...daca il dai si-l treci scade la o luna, daca nu-l iei creste cu o luna...lasa chestionarele obisnuite, cumpara cartea aia speciala acestui tip de examinare, ti-am mai spus costa 20 de lei si de-acolo se dau intrebarile....dupa cum spuneam un prieten a facut asta acum 2 saptamani...in Bucuresti

Daca tin bine minte, mie cand mi-a suspendat permisul, pentru aceeasi chesitie, am mai avut 15 zile dreptul de conducere, si dupa cele 15 zile 2 luni suspendare, si trebuia sa ma duc sa dau examenul la minim 1 luna dupa incident. Deci daca vrei sa ai permisul inapoi intr-o luna trebuie sa te duci in ultimile 15 zile din prima luna de suspendare.

Din cate tin minte, parca, daca nu luam examnul examenul ori parca nici nu primeam deloc, dar nici nu m-a interesat prea mult, ca il vroiam inapoi mai repede. Asa cum a zis cineva mai devreme daca nu l-ai avut suspendat in ultimii 2 ani, si nu ai mai beneficiat de reducerea suspendarii in ultimii 3, dai examenul si il ai inapoi intr-o luna.

Examenul nu-i chiar asa de greu... dar trebuie sa inveti, si sa faci testele pe net, ca cel putin cand am dat eu erau identice cu ce mi-a picat la examen.

Si asa ca fapt divers... stateam de vorba cu colegii de pe acolo si... a nu-mi fac griji... n-am invatat dar eu stiu circulatie... si cand colo ce sa vezi.... a picat cu brio

Daca vrei da-mi un PM cu ym tau si iti trimit ordonanta si regulamentul de aplicare.

P.S. in "provincia" noastra examul se da de 2 ori pe saptamana.

Edited by Mihai Viteazul

• 2 weeks later...