Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

colant carbon 3d sau vopsea ?

ak_47

Recommended Posts

Masina e destul de matuita si zgariata, nu are rugina deloc si vopseaua e originala. Mici indoituri de tabla pe care le rezolv din chit.

Vreau sa revopsesc total masina, din negru petrol metalizat in negru metalizat sau

sa colantez masina cu un colant calitativ carbon 3d .

Mentionez ca ma intereseaza mult sa reziste in timp (3 ani sa zicem)

Ce ma sfatuiti?

Eu zic ca colantul carbon 3d are cateva mari avantaje:

1 costa undeva la 10 mil colantatul iar distractia cu vopsitul poate ca sare de 20

2 daca-ti zgarie careva usa ceva, il inlocuiesti foarte simplu colantul , fara sa mai ajungi la vopsitorie , sa nu iasa nuanta care trebuie , sa arate ca dreaqu.

3 timp mai mic pt colantare decat vopsire (la unii dureaza si 5 zile)

Vreau sa-mi spuneti si mie dezavantajele lui ? eventual un sfat.

Masina o spal destul de des la perii , credeti ca rezista ?

vopseste-o, o sa fii mult mai multumit. Sunt preturi bune acum. Eu nu mai ce am vopsit in intregime masina cu 25 de mil. Una peste alta a iesit bine, vezi in topicul meu.

LA colatat o sa ai tot timpul mici defecte, care o sa iti atraga atentia la fel ca si micile zgarieturi care te enerveaza acum.

Luciul vopselei arata mult mai bine.

O masina veche cum avem noi arata intr-un mare fel cand e vopsita recent, e surprinzator, la o un e60 de exemplu, avand in vedere ca e relativ recent e de asteptat sa aibe luciu vopseaua. Pe una veche efectul e si mai misto, iti sare in ochi.

Nu te lasa prostit de poze cu masini colatate, in realitate doar daca nu ai orbul ganii nu vezi diferenta..

Edited by DOMI

tot nehotarat sunt , ma gandesc ca trebuie sa racaie vopseaua asta , nu o sa mai aiba protectia de fabrica antirugina nici daca o vopseste mesterul mesterilor, poate ma bucur aiurea un an si pe urma incepe sa o manance rugina, am mai vazut un caz d-asta cu un e39 din 2000, deci masina mai noua ca a mea, si o manca rugina dupa ce-a vopsit-o.

Nu va ganditi ca o vopsesc la pimp my ride cu 20 mil

Edited by ak_47

nu racaie nimic deca unde e rugina vizibila. Stratul original de protectie ramane daca nu e praf facuta vopseaua. Dau cu un fel de shmirghel fin sa dea jos lacul vechi daca mai e si sa poata avea aderenta pe stratul vechi, dar nu dau tot jos. Doar in locurile unde au de lucru, gen indreptat, tratat puncte de rugina.

L.E. Pe mine m-a costat 25 de mil ca am facut-o in Tulcea, preturile sunt mult mai mici in provincie. Era un nebun imi facuse o oferta cu 15 mil :twoup: ... e foame mare in ateliere..

Asta la care am fost eu era printre cei mai buni local si faptul ca mi-a dat si 2 ani garantie e ok zic eu, erau multe masini noi si destul de scumpe acolo la vopsit.

Edited by DOMI

nu racaie nimic deca unde e rugina vizibila. Stratul original de protectie ramane daca nu e praf facuta vopseaua. Dau cu un fel de shmirghel fin sa dea jos lacul vechi daca mai e si sa poata avea aderenta pe stratul vechi, dar nu dau tot jos. Doar in locurile unde au de lucru, gen indreptat, tratat puncte de rugina.

L.E. Pe mine m-a costat 25 de mil ca am facut-o in Tulcea, preturile sunt mult mai mici in provincie. Era un nebun imi facuse o oferta cu 15 mil :twoup: ... e foame mare in ateliere..

Asta la care am fost eu era printre cei mai buni local si faptul ca mi-a dat si 2 ani garantie e ok zic eu, erau multe masini noi si destul de scumpe acolo la vopsit.

unde gasesc si eu cu 15 mil ? :) ?

Masina mea nu e de showroom nu dau 30 mil nici mort, mai bine o colantez in carbon

Eu nu inteleg de ce cer astia asa mult pt o zi de munca ? Doar barile trebuiesc date jos , rugina n-are nicaieri, deci , racait lacul , dat cu fuler banuiesc ca asta e ordinea, vopsea si pe urma lac si cuptor .

Ce naibah se cere asa mult ?

Am observat ca multe service-uri au tendinta sa traga de timp ca sa justifice banul luat.

Adica iti cere cu 30-40% mai mult si iti zice ca dureaza n zile, iar cel ieftin zice domne dureaza o zi si costa si mai putin.

Specific romanesc , prefera sa stea degeaba cu saptamanile decat sa lucreze pe mai putin

Edited by ak_47

e destul de mult de demontat. Si asta e doar o parte din poveste, la remontat apare drama. MAi ales la niste masini vechiute ca a le noastre. Invariabil se mai rupe un surub, o clema una alta. Pregatirea masinii dureaza mult, pentru ca daca vrei sa o faci ca lumea trebuie date jos toate elementele, nu doar bandouri si 2 bari..

Vopsitul efectiv e floare la ureche in comparatie cu restul. .

La mine acum un cheder la geam cam flutura, geamul la pasager nu se ridica cum trebuie decat ajutat cu mana chestii dinastea marunte dar ma seaca. Era de asteptat si la ce povesti am auzit cu vopsitul asta total. am scapat ieftin.

Ala la 15 mil era vopsitor la o reprezentata, o vopsea seara in garajul lui in timpul liber si nu avea cuptor :twoup: . Nici chiar in halul asta. ...

Edited by DOMI

• 4 weeks later...

Daca vopseaua e pe baza de diluant nu e problema daca e vopsita in incinte improvizate, dar daca e pe baza de apa si inevitabil trebuie dat strat de lac problema e ca ventilatia e inexistenta si pot aparea puncte de praf in stratul de lac sau pe stratul de vopsea sub lac si e nasol, nici prin polish nu se duce.Pe cand la vopseaua pe baza de rasini sau diluant astea se rezolva usor fara bataie de cap, si nu este imperios necesar sa fie bagata la cuptor, poate fi lasata doar cu un radiator doua in acea incinta sau scoasa cateva zile la soare.

vopseaua pe baza de apa e cam scumpa, undeva la 70ron/100ml de vopsea, lacul parca 120 ron /o cutie de 1litru.si dureaza pregatirea adica remedierea indoiturilor astuparea gaurilor,etc si izolarea gemurilor,interiorului,rotile,motorul, asta e treaba migaloasa.

Edited by traktor_cerber