Jump to content

Ajutor resetare avertizare in bord

ficus

Recommended Posts

Astazi, stand in masina si asteptand pe cineva, ma apuc sa resetez km la schimbul de ulei. Totul decurge normal si, intr-un exces de zel, resetez si alte intervale, printre care si km de la placutele de pe fata. Nu mai stiu cat indica, dar le-am schimbat parca in primavara. Imediat cum am dat Reset, mi-a aparut platforma cu Service, iar la placutele frana fata nu-mi mai arata km, ci doar liniutele, insotite de avertizarea pe galben. Am reluat resetarea, dar fara succes. Acelasi lucru l-am patit si cand am schimbat placutele, fara sa schimb si senzorul. Evident ca s-a rezolvat cu un senzor nou. Daca atunci aveam dubii asupra integritatii senzorului, acum sunt sigur ca e bun. Intrebarea e cum scap de aceea avertizare, fara sa ma duc la tester. Sa demufez si remufez senzorul, ca sa-l citeasca ca pe unul nou? Poate s-a intamplat altceva, dar cand dau Check la BC, asta e singura avertizare. Edited by ficus

Mai lasa-l putin asa mai mergi cu masina cateva zile bune sau chiar vreo saptamana fara sa incerci resetarea apoi incerci sa vezi daca merge

Eu am schimbat in primavara placutele pe spate si nu am putut reeta senzorul decat dupa doua saptamani dar am reusit pana la urma

Sper sa ai dreptate. Cand am schimbat placutele pe spate, am pastrat senzorul vechi, care nu era dus si am putut reseta imediat. Acum nu se pune problema senzorului. Sigur e bun. A fost o resetare, sa zicem "din greseala". Nu m-am gandit o clipa ca ar putea da avertizare, atata timp cat nu a aparut uzura senzorului.

n ai ce sa mai faci...asa am facut si eu si pana nu am schimbat senzorii si placutele nu mi a trecut avertizarea din bord....

E fara sens ce spui. Placutele si senzorul meu sunt bune. Ce sa fac: sa le dau jos si sa le pun la loc, doar fiindca asa vrea masina asta plina de personalitate? Totusi o sa verific starea senzorului, poate printr-o minune s-au tocit placutele ATE in cateva luni si coincidenta, mi-a dat avertizarea chiar cand stateam pe loc si resetam :twoup: . Ma mai gandesc ca poate are stransa legatura cu alt element pe care l-am resetat si de acolo a aparut eroarea. Poate, spre exemplu, un interval nou la inspectia generala implica schimbarea prealabila a placutelor (si tot acolo ajung). Totusi, singura avertizare care-mi apare este platforma cu masina pe rosu si semnul exclamarii de la frana de mana. La check am doar placutele pe fata cu galben, restul fiind ok. Poate nu interpretez eu bine avertizarea.

Cand schimbi placutele trebuie sa pui si senzor nou.

Nu! Eu am pus placute noi si am pastrat senzorul vechi ( doar l-am scos din placuta veche si l-am pus in cea noua, fara sa-l demufez). Apoi am resetat. Eu cu manuta mea, deci nu ma contraziceti. Le-am schimbat inainte sa ma avertizeze pe galben, deci senzor inca bun. Acum situatia e identica: 99% senzorul e bun si am facut resetare, dar nu a mai mers. Vreau argumente logice si minima gandire (fara suparare): daca senzorul e bun, de ce sa-l schimb: stie masina ca e ala vechi sau e unul nou. Ori e intradevar bulit si trebuie schimbat, ori masina are ceva cu mine ( si i-am dat motorina, ulei, filtre...ce o mai vrea?)

Stai si reflecteaza asupra problemei cat vrei,pana la urma tot o sa ajungi sa schimbi senzorul.

Foarte posibil sa ai dreptate. Placutele si senzorul sunt ca si noi. Nu au mai mult de 5000 km. Dar poate s-a bulit senzorul, din motive necunoscute. Altfel nu vad de ce imi da eroare. Daca citeai cu atentie mai sus, eu am mai facut resetare la schimbarea placutelor, pastrand senzorul vechi dar bun si a mers. In aceeasi situatie, acum nu mai vrea. Ca sa terminam polemica, o mai las cateva zile asa, dupa care schimb senzorul. Concluzia ta este ca daca faci orice alta resetare, ulterioara celei din momentul schimbarii placutelor, trebuie sa schimbi senzorul, chiar daca o faci la 10 min dupa prima?

Nu esti singurul care a avut problema asta.La E90 senzorii nu sunt la fel ca la E46 :twoup:.

Tocmai ca sunt altfel!

chiar nu i ironie si lumea vrea sa te ajute...iti spun sigur ..pana nu schimbi senzorul nu vei scapa de problema GARANTAT! am avut aceeasi problema si n am rezolvat o pana n am schimbat senzorul....nu caut logica sau alte chestii sa te iau peste picior doar iti spun cum am scapat eu de prostia aia...seara faina

Am pus testerul pe masina in speranta resetarii avertizarii. Nu s-a putut. Omul cu laptopul chiar lucreaza la Bavaria. Concluzia: senzorul bulit. Maine sper sa-l schimb. Sunt tare curios cum se prezinta. Tipul mi-a explicat ca acel senzor are in el un fel de rezistenta (si nu o simpla sarma) care e citita de computer. Cu cat se micsoreaza, cu atat scad mai mult km. Daca pui un senzor vechi, inca bun, dar putin "atins", dupa resetare, intervalul de revizie va scadea repede tocmai datorita acelei deteriorari si va duce la o nepotrivire intre uzura efectiva a placutei si intervalul teoretic de schimbare a ei . Tocmai de aceea se recomanda schimbarea senzorului odata cu placutele. In cele mai multe cazuri, senzorii vechi prezinta uzura sau deteriorare accentuata, ceea ce duce la erori in citirea lor. In mod cert, un senzor neatins nu trebuie schimbat, dar cati schimbam inainte de a fi avertizati in bord? Asta mi s-a explicat sau cel putin, asta am inteles eu. Caz inchis!

ba da...chiar daca senzorul nu i atins, in cazul tau ca si al meu, trebuie schimbat...te vei convinge cand il vei schimba si vei vedea ca senzorul nu i atins..iar daca pui senzor folosit chiar neatins tot nu vei reusi sa rezolvi problema o sa ti dea aceeasi eroare

Salut, sincer nu am inteles chiar tot despre acest subiect si nici nu ma pricep f bine, de aia va rog sa ma lamuriti si pe mine:

Am luat masina E90 2005 acum 3 luni si la inspectia generala dupa cumparare la service in ungaria mi s-a spus ca placutele sunt cu uzura f mica, aproape noi, deci nu trebuiesc schimbate.

In schimb in bord imi apare la iDrive semn cu galben de placute de frana si un nr de km care tot scade(acuma e pe la 2900km).

Va rog sa-mi explicati care va pricepeti ce tre sa fac? resetez cand devine rosu avertismentul? sau il las sa scrie ce vrea el pana la urmatorul schimb de placute, si atunci resetez acel contor?

multumesc.

multe,multe,foarte multe topicuri pe tema asta si rezultatul este acelasi....

ideea este urmatoarea:cu fiecare topic deschis de cate un membru pe aceasta tema se mai alatura noua,celor care stim ca atunci cand se schimba placutele de frana se schimba si senzorul OBLIGATORIU.nu stiu de ce nu foloseste fiecare functia SEARCH.vei gasi multe topicuri pe aceasta tema si subiectul acelasi:"toti membri spun schimba senzorul,initiatorul topicului spune nu este nevoie."

la modelul E90 senzorul se toceste simultan cu placuta de frana si automat nu este ca unul nou.pentru ca se toceste odata cu placuta iti poate arata si intervalul,aproximativ,cand trebuie sa fie schimbate.

in fine.vei fii unul de-al nostru stai linistit. :twoup:

Salut, sincer nu am inteles chiar tot despre acest subiect si nici nu ma pricep f bine, de aia va rog sa ma lamuriti si pe mine:

Am luat masina E90 2005 acum 3 luni si la inspectia generala dupa cumparare la service in ungaria mi s-a spus ca placutele sunt cu uzura f mica, aproape noi, deci nu trebuiesc schimbate.

In schimb in bord imi apare la iDrive semn cu galben de placute de frana si un nr de km care tot scade(acuma e pe la 2900km).

Va rog sa-mi explicati care va pricepeti ce tre sa fac? resetez cand devine rosu avertismentul? sau il las sa scrie ce vrea el pana la urmatorul schimb de placute, si atunci resetez acel contor?

multumesc.

sa nu faci prostia sa resetezi intervalul fara a schimba placutele si senzorul.daca mai ai carne la placute mergi cu ele cu acea averitzare care o ai.in cazul in care il resetezi acolo iti va aparea o eraore rosie nu galbena ca acum.

regula:RESETAREA SE FACE NUMAI CAND SE SCHIMBA PLACUTE SI SENZOR NOI.

multe,multe,foarte multe topicuri pe tema asta si rezultatul este acelasi....

ideea este urmatoarea:cu fiecare topic deschis de cate un membru pe aceasta tema se mai alatura noua,celor care stim ca atunci cand se schimba placutele de frana se schimba si senzorul OBLIGATORIU.nu stiu de ce nu foloseste fiecare functia SEARCH.vei gasi multe topicuri pe aceasta tema si subiectul acelasi:"toti membri spun schimba senzorul,initiatorul topicului spune nu este nevoie."

la modelul E90 senzorul se toceste simultan cu placuta de frana si automat nu este ca unul nou.pentru ca se toceste odata cu placuta iti poate arata si intervalul,aproximativ,cand trebuie sa fie schimbate.

in fine.vei fii unul de-al nostru stai linistit. :twoup:

multumesc.

sa nu faci prostia sa resetezi intervalul fara a schimba placutele si senzorul.daca mai ai carne la placute mergi cu ele cu acea averitzare care o ai.in cazul in care il resetezi acolo iti va aparea o eraore rosie nu galbena ca acum.

regula:RESETAREA SE FACE NUMAI CAND SE SCHIMBA PLACUTE SI SENZOR NOI.

k man, asa o sa fac.

mersi. :)

apropo de functia search, daca nu s-ar abera pe jdemii de pagini pe marginea unui subiect interesant, de te miri cine, care probabil nu au avut in viatza vietzii lor nici macar masina d'apoi bmw, doar ca sa adauge posturi la profil si sa apara acolo supermembru sau ce naiba scrie, atunci poate ca nu mi-as pierde rabdarea in a cauta cu search. :twoup:

• 2 years later...