Jump to content

noua achizitie - 550i

radusky

Recommended Posts

le-am pus si in alta parte, dar cred ca trebuie sa le pun si aici: aceleratia si night vision (e interesant ca la night vision se vede inclusiv reflexia in sticla a amprentei termice a persoanei...hm...nu stiu care e explicatia)...

...cat de curand am sa pun si un file audio cu evacuarea...nu e M5, dar e un v8 cu clapetele de rigoare in tobe...

Edited by radusky

• 1 month later...

...dupa 15.000 km...

schimbat night vision (2500 euro + tva)

schimbat pompa de vacuum (curgea), 300 euro + tva

anvelope + roti de iarna (1000 euro + tva)

schimbat ulei (8 litri) si toate filtrele ( in afara de cel de benzina care este lifetime) 200 euro + tva

casco 1100 euro (pana acum)...hm, m-a cam intristat bilantul asta, e prima oara cand il fac...

...in rest toate bune si frumoase...la peste 2000 de ture/min evacuarea atrage atentia pietonilor de pe marginea drumului...cateva foto...

post-26919-0-37685300-1305750396_thumb.jpg

post-26919-0-11770800-1305750405_thumb.jpg

...dupa 15.000 km...

schimbat night vision (2500 euro + tva)

schimbat pompa de vacuum (curgea), 300 euro + tva

anvelope + roti de iarna (1000 euro + tva)

schimbat ulei (8 litri) si toate filtrele ( in afara de cel de benzina care este lifetime) 200 euro + tva

casco 1100 euro (pana acum)...hm, m-a cam intristat bilantul asta, e prima oara cand il fac...

...in rest toate bune si frumoase...la peste 2000 de ture/min evacuarea atrage atentia pietonilor de pe marginea drumului...cateva foto...

Ce-ai patit cu night vision ? ai dat in bordura ?

Pompa aia de vacuum nu e cu recall-ul ala la V8-uri ?

Ce-ai patit cu night vision ? ai dat in bordura ?

Pompa aia de vacuum nu e cu recall-ul ala la V8-uri ?

nope...a incetat sa functioneze pur si simplu...enervant, nu?...pe recall era un furtun, racord, nu capacul de la pompa de vacuum, care vine cu pompa cu tot

totusi ma simt bine ca revizia m-a dus doar la 1000 ron (ulei si filtre si manopera)...mi se pare ok...mai nasol e ca tre sa inlocuiesc anvelopele (de fapt doar pe cele din spate, ca alea din fata au mai bine de 5 mm)...si sunt pe 275...si fac un pic!

PS: era bine daca era bordura...ma intelegi, nu?

Edited by radusky

Am schimbat si eu 2 cauciucuri ca am scos sarmele in ele in vreo 13.000 km. Cu astea trebuie sa te obisnuiesti , masina puternica papa gume si daca mergi normal.

Nasol cu camera aia . Oricum pompa aia de vacum e din seria "asa face toate", si la mine are niste vagi urme de ulei. Care erau simptomele ?

Am schimbat si eu 2 cauciucuri ca am scos sarmele in ele in vreo 13.000 km. Cu astea trebuie sa te obisnuiesti , masina puternica papa gume si daca mergi normal.

Nasol cu camera aia . Oricum pompa aia de vacum e din seria "asa face toate", si la mine are niste vagi urme de ulei. Care erau simptomele ?

mda, si eu nici macar odatat nu i-am scos dtc-ul...si in 6000 de km s-au dus 2 mm...alea din fata s-au pastrat bine (nu prea franez), le mai tin ca nu are rost sa iau altele. la pompa de vacuum nu era nici o problema ci doar a incpeut sa "lacrimeze" ulei...care ajunsese pe un furtun de freon...daca mai stateam mi-l manca....de altfel si acum are urme de vapori de ulei, la asta noua...daca isi da drumu o schimb pe garantie.

intrebare: iti speli/cureti motorul? aici nu dau garantie pe asa ceva si avertizeaza pe toti in acest sens...ce era la filtrul ala de aer dupa 12.000 km in tara...incredibil...filrele de polen de asemenea, in 6 luni erau praf...noroc ca are filtrul de benzina in rezervor si este lifetime....a intrat ulei cat intra intr-un 535d si 0,5 l mai mult decat intr-un 530d...la plecarea de acolo aveam 4 liniute...seara devenisera 5 :unsure:

cat ai dat pe cauciucuri?

Edited by radusky

interesant cum s-a stricat night vision-ul, totusi e un element scump.

iar cauciucurile de ce se duc asa repede daca se merge in oras, la viteze normale, si nu exista frecare?

...pai ti-ai raspuns singur: e scump, deci se strica :wink: ...nu am vorbit de mers normal in oras...cele de vara le-am folosit preponderent afara din oras...

Gumele le faci praf in 2 minute maxim. N-are LSD, uzeaza doar un cauciuc daca te invarti cu ea, in 20 secunde nu te mai vezi intr-o parcare de supermarket. La mine s-a lasat cu aplauze si politie, noroc ca am intins-o la timp.:D Am fost si eu surprins in ce hal le fumega fata de vechiul e39.

Plus ca de la Dynamic Drive ai uzura accentuata chiar daca aparent nu se simte pentru ca intri mai tare in curbe. Daca intorci la 90 grade fara DSC si mai in forta , obligat fumega.

Motorul la 545i l-am sters cu o carpa si dupa aia dat cu ceva pentru detailing. La 530d dadeam cu 2 spray-uri de lichid curatat frane, si dupa aia cu jetul de la Karcher si iesea bec, plus plasticurile desfacute si curatate in case + tratament de plastic. La asta n-am incercat ca e benzina si mai sensibila. Am niste pete de oxidare pe blocul motor , dar e multa munca la ele cu polish de aluminiu.

Asta am vrut sa zic si eu cu filtrul de aer, ce jeg, am gasit inclusiv jumate de pahar de plastic sub el, cum dracu o fi ajuns acolo nu stiu.

Gume am luat Potenza RE050a RFT cu vreo 280 bucata (245/40/18). Am vrut sa pun si eu 275 dar mi -a zis baiatul de la service ca nu se aseaza bine pe jantele mele.

P.S. Am ascultat clipul ala al tau audio si exact la fel se aude si la mine, daca filmezi de aproape, dar inauntru nu prea se aude mare lucru. Doar in sarcina se aude bine de pe la 4000 ture.

Edited by DSF

Gumele le faci praf in 2 minute maxim. N-are LSD, uzeaza doar un cauciuc daca te invarti cu ea, in 20 secunde nu te mai vezi intr-o parcare de supermarket. La mine s-a lasat cu aplauze si politie, noroc ca am intins-o la timp.:D Am fost si eu surprins in ce hal le fumega fata de vechiul e39.

Plus ca de la Dynamic Drive ai uzura accentuata chiar daca aparent nu se simte pentru ca intri mai tare in curbe. Daca intorci la 90 grade fara DSC si mai in forta , obligat fumega.

Motorul la 545i l-am sters cu o carpa si dupa aia dat cu ceva pentru detailing. La 530d dadeam cu 2 spray-uri de lichid curatat frane, si dupa aia cu jetul de la Karcher si iesea bec, plus plasticurile desfacute si curatate in case + tratament de plastic. La asta n-am incercat ca e benzina si mai sensibila. Am niste pete de oxidare pe blocul motor , dar e multa munca la ele cu polish de aluminiu.

Asta am vrut sa zic si eu cu filtrul de aer, ce jeg, am gasit inclusiv jumate de pahar de plastic sub el, cum dracu o fi ajuns acolo nu stiu.

Gume am luat Potenza RE050a RFT cu vreo 280 bucata (245/40/18). Am vrut sa pun si eu 275 dar mi -a zis baiatul de la service ca nu se aseaza bine pe jantele mele.

P.S. Am ascultat clipul ala al tau audio si exact la fel se aude si la mine, daca filmezi de aproape, dar inauntru nu prea se aude mare lucru. Doar in sarcina se aude bine de pe la 4000 ture.

Pai esti boier la 280 bucata...mie mi-au propus 400 rft, dunlop sport, pe 275 ca atat am eu pe spate...245 am pe fata...deci ai reusit sa faci donnuts cu ea? Ziceau astia in state pe intalnirea BMW-urilor ca nu reuseau decat cu dtc complet dezactivat...dupa 7 s de apasare...ti-a intrat vreodata activesteering in actiune pt corectarea masinii?...scoate un sunet interesant...un bocanit scurt...

Sa nu manance si gura lor ceva in Romania. ( preturi de olanda).

Eu tin apasat 5 secunde si de dezactiveaza de tot. Activesteering-ul il simt cum intra prin sensuri giratorii ( exact cum zici tu un pacanit) . Nu stiu daca mai functioneaza cand dezactivezi DTC-ul, ca sa-ti lase control total.

Donut complet nu face ca nu are LSD dar un drift acolo micut merge, scoate fum din gume, efecte speciale costisitoare.:D

Du-te intr-o parcare goala inainte sa schimbi gumele si scoate sarmele din alea vechi, Vezi sa nu vina pompierii :good:

e superba masina,ca proprietar de 5!!prefer e34 si e39!!si tind sa cred ca daca o vei avea mai multi ani probabil in timp vei fi dezamagit de ea in raport cu e39!!oricum felicitari de acizitie "micule martian" si bafta cu OZN-ul!!

Active steering, dynamic drive, scaunele confort si l7 dau dependenta imediata..La cateva minute dupa ce ai inceput sa le folosesti, ai senzatia ca le ai de ani de zile...e nasol cand treci pe alta masina si nu le are...atunci le simti cu adevarat...lipsa...la fel cu hud si night vision, doar ca ia un pic de timp sa iti formezi reflexele de a le folosi ori decate ori ai nevoie...dar cand lipsesc, le simti lipsa bine de tot...inca mai am reflexul tampit sa ma uit la vitezometru....recunosc ca imi place sa-l vad urcand...antifonarea este incomparabila fata de e39...facea zgomot la vant...m-am obisnuit si cu bordul minimalist...chiar nu mai imivplace bordul la f10...parca e usor batranesc...capacul ala ondat de la scrumiera...hm...parca eun jaguar vechi...imi placea dar nu-mi mai place...si inca ceva, e incredibil cum te face sa simti ca conduci o clasa compact, nu mare cum e...

• 2 months later...

Fugi la dealer si intreaba cat e camera, de instalat nu cred ca ar fi mare chestie avand in vedere ca ai deja ACM-ul pe masina.

Uite kit de retrofit

Sunt curios ce se intampla daca iti fura vreo oglinda . :twoup:

...am intrebat la reprezentanta cat ar costa toata povestea...undeva pe la 1500e + TVA. un pic cam mai mult. ideea e ca pe mine m-ar interesa doar camera dubla din fata. problema e ca tot kitul vine integrat. maine vad daca pentru camera din spate este si augmented reality sub forma traseului grafic virtual.

camera din fata mi se pare un retrofit care se poate dovedi foarte util...