Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

nu mai baga caldura

timisoaradog

Recommended Posts

buna, ma scuzati daca mai este un topic asemanator

am un bmw e39 520d/2001

si nu imi baga caldura la pasageri in spate (la tunel) chiar daca dau caldura la maxim si nimic baga doar rece

multumesc...

aceeasi treaba si la e34. Si nu stiu daca asa e modelul sau e din setari

Edited by ak_47

din pacate nu e asa. stiu ca pare ciudat insa nu am vazut sau auzit de unul care sa bage in spate

de altfel s-a mai discutat: http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=68972

ps. se pare ca doar pe E39 facelift s-a adaugat posibilitatea de a comuta si pe caldura. ce tampenie ca la prefacelift sa nu poti selecta asa ceva

Edited by Piratu'

mie nu imi baga caldura la consola frontala din fata. baga aer rece de afara. la picioare si sub parbriz baga aer cald. am incercat toate setarile dar deloc

aceiasi pb o am si eu(E60 2005),am crez ca are ceva al meu,dak stie cineva mai multe ....(E60 2005)

mie nu imi baga caldura la consola frontala din fata. baga aer rece de afara. la picioare si sub parbriz baga aer cald. am incercat toate setarile dar deloc

aceiasi pb o am si eu(E60 2005),am crez ca are ceva al meu,dak stie cineva mai multe ....(E60 2005)

La E60 exista o setare special pentru consola fata (temperatura cosolei poate fi setata independent de parbriz si picioare). Nu retin exact denumirile dar se afla undeva la meniul de climatizare in iDrive, in aceeasi locatie unde setezi si debitul de aer pentru parbriz, picioare, etc... In dreptul setarii debitului de aer pentru consola exista un mic patratel cu dungi orizontale care seteaza temperatura consolei. Mergi pe el si in momentul in care rotesti butonul de idrive o sa observi ca dungile respective se pot face albastre sau rosii (rosu=aer cald).

E un cablu de comanda Bowden, care vin e de la rotita aia dintre gurile de ventilatie si de regula ala e rupt/desprins. Unele pe rotita aia au avut un fel de resistor care comanda un actuator care schimba pozitia valvelor.

Trebuie date jos destul de multe sa ajungi acolo. Daca ai noroc e modelul IHK cu doar vreo 12 servomotoare si vreo 4 valve.. Eu nici nu mi-am batut capul, iarna il inchid de la mijloc de tot, oricum nu imi place sa imi bata in fata.

Cine are chef iata un DIY de reconditionat tot sistemul, pentru E32 si E34, este pentru stramosul climatronicului(modelul cu rotite), dar si la AC simplu e cam aceasi poveste, ceva mai putine servomotoare si valve..

Success.

http://bmwe32.masscom.net/johan/ihka/ihka.html

Edited by DOMI

La E60 exista o setare special pentru consola fata (temperatura cosolei poate fi setata independent de parbriz si picioare). Nu retin exact denumirile dar se afla undeva la meniul de climatizare in iDrive, in aceeasi locatie unde setezi si debitul de aer pentru parbriz, picioare, etc... In dreptul setarii debitului de aer pentru consola exista un mic patratel cu dungi orizontale care seteaza temperatura consolei. Mergi pe el si in momentul in care rotesti butonul de idrive o sa observi ca dungile respective se pot face albastre sau rosii (rosu=aer cald).

ms.cum aj acasa am sa incerc:)