Jump to content

Aerul cald... nu e suficient de cald

pyu

Recommended Posts

Am observat ceva ciudat azi dimineata.

Am plecat de acasa, in mers mi-a bagat caldura destul de bine. La o intersectie am stat putin peste 5 minute, era blocata circulatia.

Dupa primele 2-3 minute simteam ca e mai rece in masina... Pun mana la gurile de aer, nu venea aer fierbinte ca de obicei, era doar caldut.

Dupa ce am plecat de pe loc, dupa 150-200 minute, a inceput sa vina din nou aer mai fierbinte.

E normal pe vremea asta?

Daca era iarna, ger de -10 sau -20 de grade, s-ar fi explicat cred, pentru ca termostatul ar deschide mai rar, si nu s-ar face circulatia atat de repede. Sau gresesc?

Am plecat de acasa, in mers mi-a bagat caldura destul de bine. La o intersectie am stat putin peste 5 minute, era blocata circulatia.

Dupa primele 2-3 minute simteam ca e mai rece in masina... Pun mana la gurile de aer, nu venea aer fierbinte ca de obicei, era doar caldut.

Dupa ce am plecat de pe loc, dupa 150-200 minute, a inceput sa vina din nou aer mai fierbinte.

E normal pe vremea asta?

Daca era iarna, ger de -10 sau -20 de grade, s-ar fi explicat cred, pentru ca termostatul ar deschide mai rar, si nu s-ar face circulatia atat de repede. Sau gresesc?

este normal.

incearca sa faci aerisire... nu prea e normal sa faca asa...

la mine E36 fost 318tds, acum 325tds, baga caldura dupa ce ajunge indicatorul de la temperatura apei la jumate de nu poti sa stai in masina...

doar cand am schimbat lichidul de racire si am facut aerisirea pateam asa ca tine.... cand o turam baga aer cald, iar cand o lasam la relanti baga aer rece chiar daca temperatura era setata la maxim pe cald si acul statea la jumate...

am mai vazut un caz la un prieten cu 318tds caruia nu-i baga caldura si credea ca e de la calorifer sau ca nu e aerisita cum trebuie.. si pana la urma a fost din cauza filtrului de polen care era foarte murdar...

succes un rezolvarea problemei

Nu am nici climatronic, nici nimic.

Cand trece de albastru incepe deja sa se simte aerul caldut. Insa nu mi se pare suficient de cald.

Azi dimineata, tot drumul pana la munca (30 min) am venit cu caldura in treapta 1, si la maxim. Si nu era atat de cald incat sa nu poti sta in masina. Era numai bine, sa ii zic asa...

Daca am timp in weekend o sa incerc o aerisire... Si sa ma uit si la nivelul lichidului de racire, ca nu l-am verificat de cateva luni.

L.E.: Filtru de polen nu am... Adica nu am vazut sa fie...

Edited by pyu

am avut si eu problema ta anul trecut.....nu imi baga cald asa cum o facea odata.....am completat cu antigel, am aerisit-o si si-a revenit instant....posibil sa ai aceeasi problema....incearca sa completezi cu antigel si sa-i faci o aerisire buna (nu te costa nimic daca incerci) si poate rezolvi problema...

E normal pe vremea asta?

tare asta :twoup:

Edited by zeky

Am vrut sa scriu 15-20 minute, probabil ma gandeam la altceva :)

Am verificat sambata nivelul de lichid, era... jos de tot. Am completat vreo 500-600 ml, fara sa aerisesc, nu am avut timp.

Azi dimineata am avut caldura tot drumul :twoup:

Am si eu niste nelamuriri:

1. Cum se face aerisirea la E36 ?

2. Eu exact ca in poza pe care am atasat-o, adica fara AC; cand dau sa-mi bage inspre fata baga rece, in rest la picioare sau parbriz baga cald. Care sa fie problema?

3. Acul la temperatura merge doar cand vrea, ma gandesc ca este vreun contact imperfect. Ce mufe trebuie sa verific? Motorul este m42.

post-6194-1286791744_thumb.jpg

@pyu si eu am avut aceeasi problema, baga aer nu asa cald cum trebuia....cu o completare a lichidului de racire s-a rezolvat si la mine problema

cat despre aer cald mie imi baga tot timpul pe acolo unde vreau...adica daca rotita e la pozitita "spre fata" aerul e tot cald....sau poate nu inteleg eu ce ziceti voi

Problema la mine e in felul urmator: la picioare si parbriz bada PERMANENT caldura daca selectez pozitia respectiva , iar la bord(fatza) baga rece sau cald in functie de doleanta, adica rotita rosu/albastra . Cum se poate face sa bage rece la parbriz si la picioare!??????? Masina e cea din semnatura, dublu climatronic dar fara freon momentan!

Problema la mine e in felul urmator: la picioare si parbriz bada PERMANENT caldura daca selectez pozitia respectiva , iar la bord(fatza) baga rece sau cald in functie de doleanta, adica rotita rosu/albastra . Cum se poate face sa bage rece la parbriz si la picioare!??????? Masina e cea din semnatura, dublu climatronic dar fara freon momentan!

Chiar si daca dai rotita din mijloc pe albastru, tot cald iti baga la picioare si parbriz?

la E36 fara clima/climatronic/dublu climatronic ( cum vreti voi sa-i ziceti... ca exista o mare polemica pe tema asta) baga aer cald numai pe la barbriz si pe la picioare!!!

la E36 nu exista AC

pe la gurile de ventilatie care sufla aer catre fata baga doar aer rece!!! asa este construit sistemul din fabrica!!!

doar la masinile cu clima (indiferent ca au panou de comanda manual (cu rotite) sau digital poti sa reglezi sa bage caldura si pe la gurile de ventilatie catre fata