Jump to content

Reconditionari Planetare Tunari - evitati sunt niste amatori

Recommended Posts

Din cauza ca au mai dat o buleala la un cunoscut de al meu, m-am hotarat sa va povestesc ce mi-au facut mie si cum am ajuns sa chlatuiesc 2000 de RON din cauza unui rulment

Asta se intampla cu aproximativ un an in urma.

M-am dus sa schimb rulmentii pe spate si am plecat de la ei cu un tacanit la roata stanga. M-am intors a doua zi si dupa cateva ore de deliberari au zis ca trebuie schimbate discurile si placutele de frana. Ok, le-am cumparat (nu de la ei ca aveau preturi destul de mari) si le-am schimbat. A disparut tacanitul, dar a doua zi, a reaparut. Am mers inapoi la ei, si dupa alte masuratori au zis ca am butucul stramb, dar ca se poate indrepta la polizor sau nu stiu cum, dar trebuie dat jos si schimbat din nou rulmentul, care, odata pus pe butuc nu se mai poate scoate decat spargandu-l.

Le-am zis ca eu am venit cu masina in regula si ca am plecat cu ea defecta, ba mai mult m-au pus sa mai si cumpar niste piese care s-au dovedit ca nu era nevoie de ele si ca butucul s-a strambat din vina lor cand au schimbat rulmentul. Metoda de schimb a fost cu o presa improvizata, care apasa clar pe suprafata butucului. Nu au vrut sa recunoasca si nu mi-au oferrit decat varianta cu rectificarea butucului, sa cumpar eu alt rulment si nu mai imi iau bani pe manopera. AA, ca sa nu mai zic, ca mi-au laut o gramda de bani pe schimbul placutelor si al discurilor, mai mult decat dublu decat la majoritate service-urilor de pe aici de pe forum.

Am acceptat oferta lor, din disperare de a scapa de problema si, oricum, nu aveam alta solutie. Dupa acesta noua interventie, am plecat fericit... pana a doua zi... cand, evident tacanitul a reaparut. Disperat, am apleat la alte vreo 2 service-uri, care mi-au spsus numai tampenii.(ca discul e ovalizat, cu toate ca era nou). Am gasit pe forum pe baietii de la EUROSERVICE (ii recomand foarte tare, pt ca sunt super buni). Si-au dat seama imediat ca e butucul stramb si mi-au aratat unde bate, dupa care mi-au rezolvat problema, prin inlocuire butucului si, evident a unui nou rulment. Tehnica de inlocuire a fost alta, adica au dat tot bratul jos si l-au pus la o presa, ca sa nu se deterioreze alte piese de pe acolo, aratadu-mi si ce anume au facut cei de la Tunari de mi-au strambat butucul. Totalul cheltuielilor, din cauza incapabilitatii celor de la Reconditionari Planetare Tunari a fost undeva la peste 2 000 de RON. Singurul lucru bun a fost ca i-am gasit pe acesti baieti la care am apelat de atunci incoace si, toti cei pe care i-am indrumat acolo au fost super multumiti.

Buuun, mai departe: un prieeten cu o Skoda Superb s-a dus sa isi schimbe distributia (i-am zis sa nu se duca, dar nu m-a ascultat). Evident ca habar nu aveau de asa ceva si i-au facut varza pe acolo, i-au luat si o gramad de bani. A zis si el, ca se cam uitau unii la altii si se intrebau "asta ce o fi ?"

Ulterior si-a reschimbat distributia si alte lucrui bulite de ei la un alt service.

Deci, evitati pe cat posibil sa faceti lucrari la ei, decat daca vreti sa reconditionati planetare. In final, asa se si numesc: Reconditionari Planetare si nu Service Auto.