Jump to content

ce costuri exacte sunt pentru o inmatriculare ?

p3tric

Recommended Posts

Scuze pentru atatea topicuri dar imi expira asig pe spania pe data de 15.10.2010 si as dori sa fac un calcul sa inmatriculez masina pe romania.

As dori sa stiu ce taxe se platesc cat de cat exact pana la taxa auto de la finante care condorm calc este la 1265 euro (+- 200 in functie de deprecieri si noxe).

Ce taxe se platesc pt rar, am inteleg ca si pt certificat , traduceri de acte etc .... Multumeasc anticipat celor care raspund la subiect .

taxa auto

rar 200e sau 250e cu depreciere

plus mai vreo 200 euro traduceri, taxa talon, impozit etc

sa fi atent la cine faci rca ca preturile difera ff mult cel mai ieftin e euroins vreo 700ron pe an, ardaf vreo 1200ron

Multumesc mult. Ma ajunge aprox 2000. Am incurcat*o urat. Ma gandesc sa platesc din nou asig pe spania pt ca mai am ITP pana in august 2011, dar ma tem de noua taxa.

Pai faci un calcul !

Asigurare Spania 400e/12luni

Impozit Spania 130e/12luni

RAR [iTV aici] Spania 50e + 700e [dus intors]

Din 2013 trebuie sa mergi anual sa faci ITV.

Masina e greu sa o vinzi aici. Si nu e vorba numai de pret. Daca ceri putin ... le e frica sa nu fie cu probleme, daca ceri mult nu te suna nimeni. :twoup:

Poate din 2013 o sa fie altceva.

• 2 weeks later...
Pai faci un calcul !

Asigurare Spania 400e/12luni

Impozit Spania 130e/12luni

RAR [iTV aici] Spania 50e + 700e [dus intors]

Din 2013 trebuie sa mergi anual sa faci ITV.

Masina e greu sa o vinzi aici. Si nu e vorba numai de pret. Daca ceri putin ... le e frica sa nu fie cu probleme, daca ceri mult nu te suna nimeni. :twoup:

Poate din 2013 o sa fie altceva.

Am facut un calcul si inmatricularera pe Romania pe costa 1600 de euro (inclusiv taxa auto, taxa rar, asig pe 6 luni, etc).

Pe spania asig este de 500 de euro pe an, iar eu am ITV acolo valabil pana in august 2011.

Pe bulgaria ma ajunge vreo 800-900 de euro tot (dar nu ma tenteaza deloc sa am incrisa masina pe numele altcuiva, si sa am de mers la ei pt itp si asig stiind ca se mai fura si masini pe acolo ..... dupa cum bine stiti.

Astept niste pareri, ce ati face daca ati fi in situatia mea . (nu prea dau bani pe dinafara , avand si probleme cu accidentul).

Va multumesc anticipat.

se poate face debreciere la e46 cu abs,dsc,6airbag si AC ?

rar-ul fara depreciere te costa sub 400ron

traducerea max 100ron

taxa talon+inmatriculare sub 100ron

RCA 6 luni 350ron asirom

+1247e taxa

impozitul il platesti la anul,in jur de 200ron/an

nu merita pe BG,nici pe Spania

Edited by ionut_marius

se poate face debreciere la e46 cu abs,dsc,6airbag si AC ?

rar-ul fara depreciere te costa sub 400ron

traducerea max 100ron

taxa talon+inmatriculare sub 100ron

RCA 6 luni 350ron asirom

+1247e taxa

impozitul il platesti la anul,in jur de 200ron/an

nu merita pe BG,nici pe Spania

Depreciere nu prea am la ce cere, ca arata bine si la interior si exterior doar sa declar km multi( peste 45000 pe an).

Dar cat e taxa RAR cu depreciere?

eu am e46 cu abs,ASC,6airbag si AC - (clima).

Un pot afla taxa RAR mai exacta. Eu am auzit ca e undeva la 300 de euro la SV.

Din ce spui tu mai sus ma incurajezi enorm.

salut, si eu am avut masina pe spania dar am inscriso vara asta. sincer nu am stat sa fac toate calculele la cat ma costat dar in jur de 2300. a mea e un 320 cd din dec 2003 si taxa ma costat 8440 de roni. enorm chiar sa mirat si ala de la ghiseu cand am depus dosaru. rar-u ma costat 350 de roni la care nu am putut sa fac depreciere mia zis din start ca nu imi face. nush ce detalii sa iti mai dau. daca vrei sa sti ceva concret intreaba-ma

la tine e alt an,este mult mai noua

depreciere,pai tu vrei depreciere la masina cu clima,abs,dsc,6 airbag,etc

nu am zis ca as fi vrut depreciere, stiam ca nu o sa imi faca, dar eu am bagat apropo poate poate dar nici nu a vrut sa auda. oricum mi se pare enorm si o prostie ca la o masina mai noua sa platesti mai mult ca la una mai veche care polueaza mai mult. in fine asta e romania.

Pot sa scot numere rosii daca nu o am radiata in Spania??

nu poti sa scoti numere rosii daca nu e radiata..

Ba poti sa scoti numere rosi daca nu o ai radiata din spania, faci numai contract de vanzare cumpare sau si mai bine daca e pe numele tau in Spania; si eu am facut la fel cu a mea, din italia, am inmatriculat-o in Ro si apoi am radiat-o din italia, cu copie de pe actul de italia , pe care Politia Romana iti pune stampila " conf cu orig". cu copie dupa Certif de inmat din Ro. "succesuri!!". tu le spui la finante ca ai radiat-o , aia oricum nu au treaba cu asta. Ba ca sa ii convingi le spui ca in Franta masina su se radiaza, si se vinde pur si simplu, acelasi lucru l-am facut si cu masina inmatriculata in Fr , tot pe numele meu. si dupa ce am inm in ro , apoi am trim actele in FR. Daca italia si Franta poate, dece romania sa nu se poata????!oricum tu dupa ce o vei inmatricula in romania, placutele de inmatriculare ti le taie Politia romana si cu ele taiate mergi in tara ei de provenienta si o radiezi!!.

NU POT SA INTELEG DECE CATE UNII POSTEAZA PE ACEST FORUM CHESTIUNI DESPRE CARE NICI MACAR NU AU HABAR, SAU NU S-AU LOVIT DE ASA CEVA. AR FI MAI BINE SA VA ABTINETI CEI CARE NU "SUNTETI PE PROBLEMA" , INCURCATI LUMEA DEGEABA !!!!

Edited by sorynvl

Se poate sa o inmatriculez pe numele meu, avand doar un contract de vanzare cumparare facut in piata de masini in romania (nu are nici o stampila nimic, doar semnaturile noastre) . E valabil la RAR?

A doua intrebare ar fi ca nu am noxele trecute in certificatul spaniol ( si din ce am citit pe internet ar trebui sa achit o taxa suplimentara pt noxe de circa 2200 lei pt a putea inscrie masina). Va multumesc si astept raspunsuri exacte pt a nu fi indus in eroare.

Se poate sa o inmatriculez pe numele meu, avand doar un contract de vanzare cumparare facut in piata de masini in romania (nu are nici o stampila nimic, doar semnaturile noastre) . E valabil la RAR?

A doua intrebare ar fi ca nu am noxele trecute in certificatul spaniol ( si din ce am citit pe internet ar trebui sa achit o taxa suplimentara pt noxe de circa 2200 lei pt a putea inscrie masina). Va multumesc si astept raspunsuri exacte pt a nu fi indus in eroare.

e valabil orice contract de V-C.nu ii intereseaza la RAR de contractul tau.sa ai copie de pe actele vanzatorului in cel mai rau caz. nu trebuie specificat norma de poluare in certif strain.are RAR catalog dupa care stabileste norma de poluare. "succesuri"!!

e valabil orice contract de V-C.nu ii intereseaza la RAR de contractul tau.sa ai copie de pe actele vanzatorului in cel mai rau caz. nu trebuie specificat norma de poluare in certif strain.are RAR catalog dupa care stabileste norma de poluare. "succesuri"!!

Nu ma refer la norma de poluare care e Euro 3 , ma refer la CO2/km, care nu este trecut in actele mele de spania. Ma refer pt acest CO2 sa nu platesc o taxa in plus ca sa il determine.

aici am gasit faza cu CO2 , este din 2008 articolul poate nu mai e valabila faza cu CO2 de la capitolul 2. Obtinerea cartii de identitate romanesti, omologarea, stabilirea noxelor CO2, autentificarea - cost minim 350 lei, timp ~7 ore - http://www.calauzitorul.com/2008/07/cum-sa...-cumparata.html

Edited by p3tric