Jump to content

Nu imi merge aerul in fata decat pe rece

Recommended Posts

Zilele astea de cand s-a racit am observat urmatorul lucru: In partea din fata nu merge aerul decat daca e setat de la gurile de aer din fata pe rece (pe albastru) atunci merge perfect (pana le la 20 grade) in orice turatie setat (nu e swordul l-am schimbat de curand + ca merge pe rece si in spate perfect). In spate da aer dupa cum e situata turatia (de la mic la mare) in fata doar la picioare (merge bine) dar din usi si din bord merge doar daca e dat la maxim se simte o briza foarte foarte usoara. Rotita care seteaza in fata rece-cald (rosu-albastru) nu sta calumea inspre rosu. Eu presupun sa fie rupta usita care comuta (de la rotita). Ideea e ca nu stiu exact sistemul cum e inauntru. Ati mai patit careva asa ceva? Se repara greu. Trebuie schimbata aeroterma (imi si bag p*la daca da nu am avut defecte majore cu masina de cand am luat-o da ma omoara chichitele astea).

P.S. Am uitat am aer conditionat dublu varianta aia cu rotite fara display (1993 masina) eventual pun o poza daca trebuie cu exact rotita din care cred ca e problema si tipul de aer.

P.P.S. mentionez ca dezaburirea fata merge perfect.

e din ciclul "asa face toate" la e34. . Sunt 2 variante. Rotita aia cand dai spre cald actioneaza un fel de potentiometru care trimite un semnal la un servomecanism care actioneaza o clapeta, sau e un cablu bowden care actioneaza clapeta care face trecerea de la aer rece la cald. In ambele varainte dai jos toata consula centrala si tre sa umbli la unitate de control a climei... E treaba de o zi lejer daca stii ce faci. Daca ai ghinion sa fie sistemul ala mai complicat ai vre 6 cabluri de comanda, 2-3 snopi de fire si cablaraie si mai mult de 12 servomotare. cu clapitele aferente... succes la demontare :twoup:

Eu iarna fac asa.. inchid din bord tot aerul pe mijloc si caldura baga numai pe sus si pe la picioare si e suficient sa se incalzeasca in masina. NU am nervi si puterea necesara sa m apuc de migalealal aia..

AC-ul funtioneaza perfect, aer rece baga peste tot..

NU mai stiu la astea cu clima daca ai posibilitatea asta, sa inchizi tot accesul pe mijloc.

e din ciclul "asa face toate" la e34. . Rotita aia cand dai spre cald actioneaza un fel de potentiometru care trimite un semnal la un servomecanism care actioneaza o clapeta

si ca misterul sa dispara promit sa demontez eu maine rotita cu pricina.

eu zic ca nu actioneaza nimic!

vedem maine.

alte intrebari??