Jump to content

De unde'l iau?

roshu2010

Recommended Posts

Salut,

dupa cum spune si titlul topicului, m-ar interesa un e46 320 sau 318 diesel....pt ca am citit pe forum multe ''probleme'' legate de BMW-urile de pe autovit, ma intreb unde as putea sa imi gasesc masina potrivita...nu sunt in tara de ceva vreme si nu mai stiu unde si cand sunt targuri de masini(desi nu cred ca ar fi prea indicat sa ma uit dupa o masina intr-un targ)....acum cateva zile am gasit un 318 d din 10/2003 cu 109.000 km la bord, geamuri electrice fata, clima...curata si aparent intretinuta. Pret de vanzare 7500 E...mi-a placut masina si am sunat omu sa il intreb ce si cum....mi-a spus ca e adusa din germania(dar nu stiu de cand ca am uitat sa il intreb), nu are carte service la masina dar e dispus sa mearga cu mine la orice service pt o verificare, ca are tote taxele platite....unde ar fi cel mai indicat loc in care sa merg cu masina pt o verificare in bucuresti(acolo e masina)....

Va multumesc anticipat!!!

PS: poate ca luna viitoare, cand ajung pe acasa, vreunul din colegii de forum care locuiesc in bucuresti este destul de binevoitor sa insoteasca un tanar spre a-si achizitiona primul lui BMW :twoup:

1. Pentru verificarea istoricului service - la reprezentanta.

In primii 3 ani trebuia sa se duca sigur pentru ca altfel pierdea garantia. (in germania - in romania 2)

Vezi si tu cati km a facut macar in intervalul 2003-2006 si iti faci o idee cam cati km ar trebui sa aiba.

Daca e adusa din germania pune cam 40-50.000 km pe an. Cam atat fac 90% din masinile de acolo diesel.

Eu am dubii mari ca are doar 109.000 km. Eu am volanul ca nou la 172.000 km. Si am vazut pe autovit masini cu volan tocit urat de tot care chipurile aveau 70.000 km.

2. Pentru verificarea caroseriei, test putere motor etc - poti sa mergi la autotest din cadrul targului auto. (sper ca asa ii spune)

Ref. la autovit stiu pe cineva care a dat cate 100 euro in fiecare saptamana in autovit si gasea numai tepe...

Evident ca nu le cumpara cand vedea cum sta treaba. Trebuie sa ai rabdare.

7500 euro e un pret corect daca nu vrei ciurucuri de masini.

eu am dat 12.000 euro acum 2 ani pe una din 2004 320D. (conditia a fost sa aiba toata reviziile si istoricul la BMW si multe altele...) Si asta desi era cu 2000 euro peste pretul pietei era singura care a corespuns.

Daca tot stai in anglia de ce nu cumperi de acolo?? Sunt aproape la jumatate de pret.

Edited by MOTANUL

Motanul mersi pt raspunsurile tale..imi sunt de ajutor....din anglia nu vreau sa imi iau masina pt ca au volanul in dreapta si nu prea imi place pt romania. Spun asta din experienta, avand o masina cu volan pe dreapta in tara....

Pai sunt mici mari diferente

- masina are 7 spre 8 ani nu 4 cum ai luat-o tu

- geamuri fata , ma gandesc ca inseamna ca nu are prea multe altele.

Si eu am dat cam 1000 in plus anul trecut ( tot pe un 320d 2004 ) fata de alea din targ cu volanul ros, pentru ca am fost sigur de ce iau, a m dat 9400 dar de atunci preturile au tot scazut si stiu ca pe atunci gaseai 318d sub 8k.

Dar de multe ori asa e cu masinile: ti se pune pata si o iei.

P.S incearca si un 320d poate te incanta mai mult, intretinere si consum aprox identice.

Nu imi era clar unde mergi mai mult cu masina (in romania sau anglia).

Daca cumperi din germania de exemplu - o sa cauti mai putin. Acolo majoritatea masinilor cu pret un pic peste pretul pietei sunt nemasluite. Trebuie sa te feresti de cele ieftine si de cele cu mesajul "numai pentru export".

In romania foarte probabil gasesti mai ieftin (si scapi si de timpul pierdut cu inmatricularea, taxa de inmatriculare, drum cozi, etc) dar trebuie sa ai mai multa rabdare. Probabilitatea sa gasesti masini rasturnate si vopsite, cu km dati inapoi, cu tot felul de probleme mecanice ascunse, exploatate necorespunzator (liniute, burn-out) este mult mai mare.

Trebuie sa fai o "scanare" preliminara a proprietarului si apoi sa verifici masina cat mai bine.

Eu am luat 1 singura data masina din targ - si ulterior am aflat ca avea km dati inapoi. (2 piese care trebuiau sa se uzeze pe la 60-70.000 eu le-am schimbat la 40.000). Si mecanicul a zis ca sunt prea tocite si pentru 80.000.

Era un intinzator de curea si inca ceva.

(la verificarea service nu avea nimic in neregula-motiv pentru care am cumparat-o).

In afara de asta intra apa in masina (era dacia super-nova nu BMW).

Per total nu am avut probleme cu masina - dar am avut confirmarea in timp ca oricat ai testa masina sunt lucruri care scapa.

Treaba cu apa s-a rezolvat in timp si cu bani (aveam vreo 8 locuri separate prin care intra apa).

Eu nu stiu cum a rezistat proprietarul in perioada de garantie fara sa moara de gat cu aia de la reprezentanta.

Am luat-o exact cand iesise din garantie (2 ani si un pic avea).

Edited by MOTANUL

da, ma gandeam sa merg in germania dar dupa cum ai spus si tu o sa imi mananc nervii cu inscrisul masinii in tara plus taxa de inmatriculare care am vazut ca e cam mare daca nu este euro 4 mai ales la un 320 D...bani prea multi nu vreau sa dau pe masina, prefer una buna si cu mai putine optiuni pe care sa mi-o personalizez decat una cu ''detoate'' si mai ''forjata''...

De exemplu Motanul u de unde ti-ai luat BMW-ul?

mersi

Later edit: era un baiat pe forum, Vladi parca il chema, el a avut un bmw frumos care mi-a placut dar nu am avut posibilitatea de a veni in tara atunci:| Daca sunt pe forum masini de vanzare unde sa ma uit? Sau daca vreun coleg de forum are o masina de vanzare sa-mi dea un PM....cheers guys!!!

Edited by roshu2010

da, ma gandeam sa merg in germania dar dupa cum ai spus si tu o sa imi mananc nervii cu inscrisul masinii in tara plus taxa de inmatriculare care am vazut ca e cam mare daca nu este euro 4 mai ales la un 320 D ...bani prea multi nu vreau sa dau pe masina, prefer una buna si cu mai putine optiuni pe care sa mi-o personalizez decat una cu ''detoate'' si mai ''forjata''...

mersi

Later edit: era un baiat pe forum, Vladi parca il chema, el a avut un bmw frumos care mi-a placut dar nu am avut posibilitatea de a veni in tara atunci:| Daca sunt pe forum masini de vanzare unde sa ma uit? Sau daca vreun coleg de forum are o masina de vanzare sa-mi dea un PM....cheers guys!!!

Nu stiu daca stii dar 318d si 320d au fix aceeasi capacitate (si acelasi motor cred eu, doar ca 320d are alta turbina si compensator de vibratii ) daci taxa de inmatriculare identica.

320d dupa apr-mai 2003 ( nu sunt sigur de luna) este euro4 (un indiciu e cutia in 6), 318d e un pic diferit, nu stiu exact luna si anul.

Edited by lucian81v

mersi

Germania. Am luat de acolo 5 masini. Una singura a fost in neregula. Curgea lichid servo - si ochiul meu ager s-a prins inainte sa o cumpar. (s-a rezelvat in romania cu un oring de ~ 1 euro)

Si avea niste adancituri in tabla - mici si multe (probabil a fost alergata pe macadam).

Nu erau pe plafon sau pe partea superioara a capotei sa fi fost grindina.

Autohouse-ul era al unui rus - singurul care mi-a lasat o impresie proasta. Sa nu uit acasa am descoperit ca avea si toba finala sparta.

Cu restul masinilor au mers circa 2 ani fara sa schimb nimic - si ulterior am apucat sa umblu doar la articulatii.

BMW-ul nu face exceptie. Pana acum nu am schimbat nimic - dar urmeaza la caseta de directie. La ITP nu au zis nimic; dar mecanicul personal a zis ca are un joc foarte mic in caseta de directie.

1. Pentru verificarea istoricului service - la reprezentanta.

In primii 3 ani trebuia sa se duca sigur pentru ca altfel pierdea garantia. (in germania - in romania 2)

Vezi si tu cati km a facut macar in intervalul 2003-2006 si iti faci o idee cam cati km ar trebui sa aiba.

Daca e adusa din germania pune cam 40-50.000 km pe an. Cam atat fac 90% din masinile de acolo diesel.

Eu am dubii mari ca are doar 109.000 km. Eu am volanul ca nou la 172.000 km. Si am vazut pe autovit masini cu volan tocit urat de tot care chipurile aveau 70.000 km.

2. Pentru verificarea caroseriei, test putere motor etc - poti sa mergi la autotest din cadrul targului auto. (sper ca asa ii spune)

Ref. la autovit stiu pe cineva care a dat cate 100 euro in fiecare saptamana in autovit si gasea numai tepe...

Evident ca nu le cumpara cand vedea cum sta treaba. Trebuie sa ai rabdare.

7500 euro e un pret corect daca nu vrei ciurucuri de masini.

eu am dat 12.000 euro acum 2 ani pe una din 2004 320D. (conditia a fost sa aiba toata reviziile si istoricul la BMW si multe altele...) Si asta desi era cu 2000 euro peste pretul pietei era singura care a corespuns.

Daca tot stai in anglia de ce nu cumperi de acolo?? Sunt aproape la jumatate de pret.

Subscriu in special la partea cu pretul. 7500 este mai mult decat ok pentru o masina corect intretinuta. Am vazut preturi exagerat de mici...undeva pe la un 6000 pentru e46-uri din 2004. Mie mi se pare un indiciu clar ca fie masina are probleme serioase fie nu a avut probleme dar proprietarul a renuntat la a o mai intretine cum trebuie. Mai ales la diesel e important ca masina sa fi fost corect intertinuta. Un diesel prost intretinut iti va scoate peri albi si vei regreta apoi alegerea.

http://autovit.ro/index.php?sect=show&id=C14244090

ce ziceti de anuntul asta ?? imi place masina ce ziceti?? eu pun pariu ca are peste 150.000 km ...

si zice ca are si filtru de particule ..... :twoup:

Nu s-a montat asa ceva pe E46.

Sistem de navigatie doar daca o fi aftermarket pe masina nu exista.

Subscriu, nu are navigatie, dpf nu a avut e46 si in plus cele cu dpf sunt euro4.

As mai aduga ca ... nu are mai nimic, macar comenzi pe volan si pilot automat sau gemuri spate. Parerea mea ca mai dai un banut in plus si iei 320d euro4 6 trepte si macar comenzi pe volan.

Nu vreau sa insist, sunt banii (si munca ta ) la mijloc.

Daca te uiti pe autovit sunt 21 de 320d -uri intre 7000 si 8500 din 2004, binenteles ca sunt si multe tzepe cum e de exemplu unul cu stopuri portocalii, ori asta sigur nu e mai nou de 2003, ori e ceva imbarligatura de are toate semnalizarile portocalii dar totusi pe schimbator arata 6 trepte.

Tine cont ca iti iei bmw, curand puterea ti se va parea mica, dar la 320d "te tine" mai mult.

Pe de alta parte, daca esti genul pentru care 100cp sunt arhi-suficienti, mai bine mergi pe 318d, sunt ceva mai fiabile deoarece in general nu sunt luate de cei car vor sa alerge masina, in plus un 318d este echivalentului unui 320d caruia sarcina nu i-a ajuns niciodata la 80%.

Adevarul e ca nici eu nu mi-as da masina cu 8k decat daca as avea neaparata nevoie sa o vand.

Edited by lucian81v

Asta m-ar tenta pe mine dar nu mai zic nimic, nu vreau sa ma injuri dupa aia si in fond fiecare cu preferintele lui.

http://autovit.ro/bmw-320-C15551923.html

Alex, compensatoarele alea anuleaza armonica a 2-a, si motorul diesel nu e mai putin echilibrat ca benzina, ci are pulsatii mai mari datorita faptului ca are raport de compresie mare, masele in miscare plan-paralela mai mari si a faptului ca nu exista clapeta de acceleratie care sa micsoreze cantitatea de aer in regim partial sau fara sarcina.

Compensatoarele exista si pe unele modele in 4 cil pe benzina.

Edited by lucian81v