Jump to content

Martori 4x4 si ABS aprinsi BMW X5

Recommended Posts

Salut

Masina este un BMW X5 E53, din 2005, motorizare 3.0d. Astazi mi-a aparut in bord semnul de 4x4 si cel de la ABS. Masina merge ok, dar tind sa cred ca nu functioneaza ABS-ul si probabil din aceasta cauza nici sistemul 4x4.

Este posibil sa fie defect un senzor de ABS?

Ce alta problema ar putea avea in cazul in care v-ati confruntat si voi cu aceasta problema?

Aveti vreun service pe care sa il recomandati sa ma ajute sa rezolv problema in Bucuresti?

Multumesc

masina este parca mai zgomotoasa. eu vin de la Tulcea acum, si cum trec de 120 km/h parca sunt in avion. motorul se aude si functioneaza normal. trage bine, cutia schimba ok,doar zgomotul de fundal e mai puternic. am sa merg cu maxim 110. Pe la 16:00 ajung in Bucuresti. Poate cineva sa ma ajute cu o diagnoza? sa vad macar ce are. La reprezentanta nu ma baga nimeni in seama fara programare. Va multumesc. Edited by Andrei Pavel

masina este parca mai zgomotoasa. eu vin de la Tulcea acum, si cum trec de 120 km/h parca sunt in avion. motorul se aude si functioneaza normal. trage bine, cutia schimba ok,doar zgomotul de fundal e mai puternic. am sa merg cu maxim 110. Pe la 16:00 ajung in Bucuresti. Poate cineva sa ma ajute cu o diagnoza? sa vad macar ce are. La reprezentanta nu ma baga nimeni in seama fara programare. Va multumesc.

se ocupa cu diagnoza.

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=77826

Bafta.

Revin cu noi informatii. Am mers la un service specializat BMW, (asa zic ei, asa parea, fiind numai masini BMW la reparat) vis-a vis de spitalul Colentina pe o straduta in lateral la Stefan cel Mare. Mi l-a recomandat un amic, si ca sa nu ma intorc tot asa la Tulcea, unde nici macar asa ceva nu exista ca service, am indraznit sa intru cu masina. Mi-au pus repede baietii masina pe diagnoza, (pret 87 RON) si mi-au gasit probleme la unitatea de transfer, si in special zic ei 99% problema ar fi un servo motor care actioneaza in aceasta unitate, si care s-a defectat. Mi-au zis ca maine masina e gata, ca au mai schimbat la inca 3 masini aceasta piesa pe aceleasi simptome saptamana asta, si am fost de acord sa repar la ei masina. Am inteles ca piesa trebuie si initializata si cred ca nu reusesc sa fac asta la Tulcea, doar poate la Constanta.

Pretul pe care l-au cerut pe servo motor este de 2940 RON.

Nu vreau sa se considere ca fac reclama la service. Vreau sa va intreb daca stiti ceva de el si daca fac treaba buna.

Acum astept la hotel pana maine sa fie masina gata.

ai fost la dormag.

spun daca vrei si bune si rele de ei. cu ce sa incep?

am avut o problema asemanatoare la un x5 3000 benz din 2004. au desfacut niste proceputi unitatea de abs si au zic ca este defecta. am adus masina la un coleg de forum mugur care face tester, dadea o gramada de erori dar in cazul asta sunt legate intre ele asa ca am luat ce era mai usor si mai ieftin, senzor abs stanga fata. pe care nici nu l-am mai montat pt ca tot cei de la service care au desfacut calculatorul de abs au taiat acest senzor si l-au legat invers. poate ei poate altii. cert este ca m am enervat am dat roata jos si am facut o singur acasa. senzorul de abs nou nu l am mai pus. deci eu zic ca ti ai cam luat teapa la dormag. trebuia sa mai astepti. daca sa zicem e doar un banal senzor si nu unitatea de abs. asta ei stiu, insa eu unu nu as fi dat banii decat pe diagnoza.

ai fost la dormag.

spun daca vrei si bune si rele de ei. cu ce sa incep?

am avut o problema asemanatoare la un x5 3000 benz din 2004. au desfacut niste proceputi unitatea de abs si au zic ca este defecta. am adus masina la un coleg de forum mugur care face tester, dadea o gramada de erori dar in cazul asta sunt legate intre ele asa ca am luat ce era mai usor si mai ieftin, senzor abs stanga fata. pe care nici nu l-am mai montat pt ca tot cei de la service care au desfacut calculatorul de abs au taiat acest senzor si l-au legat invers. poate ei poate altii. cert este ca m am enervat am dat roata jos si am facut o singur acasa. senzorul de abs nou nu l am mai pus. deci eu zic ca ti ai cam luat teapa la dormag. trebuia sa mai astepti. daca sa zicem e doar un banal senzor si nu unitatea de abs. asta ei stiu, insa eu unu nu as fi dat banii decat pe diagnoza.

Edited by florentincristea

Salutare

Am rezolvat problema. Dupa ce am lasat masina cu o seara inainte in service, dimineata pe la 9:30, am fost sunat de cei de service ca pe la 12 vine piesa si se apuca de ea, si daca doresc pot sa vin sa asist la reparatie. Am fost in atelier la ora mentionata si am stat langa mecanici pe toata durata interventiei. Apoi mi-a fost initializat servomotorasul, si gata. Piesa a costat 2934 RON iar manopera 450 RON (preturi cu TVA). Diagnoza nu am mai platit-o, fiind gratuita. Am ajuns f bine la Tulcea, masina merge perfect. Per ansamblu sunt multumit de prestatia celor din service, deoarece au fost prompti si m-au primit fara programare (oricum sunt dornici de clienti), m-aul lasat sa stau langa masina pe durata interventiei, iar ca pret al manoperei, nu pot sa zic ca a fost extrem de scump, incluzand eu in valoare si pretul diagnozei.

In concluzie, am scapat de 3300 ron, dar macar am rezolvat problema si nu am cumparat piese la nimereala, asa cum mai fac cei de la reprezentanta reparand pe incercate pe banii clientului

Daca vreodata vi se intampla sa aveti urmatoarea problema: Bec 4x4 DSC aprins continuu in bord, impreuna cu cel de ABS si becul rosu de avertizare al sistemului de franare (cel cu semnul exclamarii intre 2 paranteze), retineti ca e foarte posibil sa fie blocat servomotorul de la cutia de transfer.

Nu stiu de ce s-o fi blocat, il am pe cel vechi acasa si o sa incerc sa il studiez, poate e posibil sa se repare, sau macar vad cauza defectiunii. (daca e alta in afara de uzura).

O zi buna si sa auzim numai de bine.