Jump to content

Am primit amenda in Ungaria

leoberti

Recommended Posts

In Germania, anul trecut un prieten l-au saltat din autocar la un control de rutina efectuat de Zoll Polizei si l-au gasit cu o amenda neplatita de cativa ani, si trebuia sa plateasca aproape 1000Eur, bani nu avea la el, asa ca urmau sa il retina pana cineva ii platea amenda, norocul lui ca i-a platit cel la care se ducea. Asa ca...nu prea mai e de gluma cu astea!

Asta bate orice inchipuire, l-au retinut pe ala ca avea de platit amenda. Ce spui tu este in contradictie totala si cu legislatia din Burkina Faso, inchisoarea datornicilor nu mai exista de cand bunica fata mare, d-apoi cu legislatia din ue...

Cred ca au facut misto de saracul ruman... Doar nu omorase pe nimeni. Sau e folclor de pe langa bloc. Cat priveste unificarea bazelor de date, se pare ca au in vedere doar 4 incalcari ale regulamentului si vorba cuiva de mai sus, pana intram noi in Schengen mai este. Sunt vestiti politistii din Ungaria ca te agata pentru spagi, dar cu romanii sunt vigilenti - daca politistii te-au bagat pe bune in baza de date, s-ar putea sa nu treci de frontiera daca te cauta ( intr-o vreme o faceau si la intrare si la iesire din HU ).

Cat priveste amenda primita in Romania, vorba americanului - "get a lawyer..."

In Germania, anul trecut un prieten l-au saltat din autocar la un control de rutina efectuat de Zoll Polizei si l-au gasit cu o amenda neplatita de cativa ani, si trebuia sa plateasca aproape 1000Eur, bani nu avea la el, asa ca urmau sa il retina pana cineva ii platea amenda, norocul lui ca i-a platit cel la care se ducea. Asa ca...nu prea mai e de gluma cu astea!

Asta bate orice inchipuire, l-au retinut pe ala ca avea de platit amenda. Ce spui tu este in contradictie totala si cu legislatia din Burkina Faso, inchisoarea datornicilor nu mai exista de cand bunica fata mare, d-apoi cu legislatia din ue...

la fel cum e si cea cu confiscatul masinii...iti dai seama ce foloase am avut eu povestind asta, spunand gogomania asta :twoup:, tu vorbesti din ceea ce crezi eu vorbesc din fapte care s-au intamplat, ma rog fiecare cu ideile lui, mai mult sau mai degraba nefondate...

multumesc Calin78. cand am facut postul acesta mi-a dat eroare (timeout sau ceva de genul acesta ) si am crezut ca nu s-a postat.

@mehigh : nu e vb de bani e vorba de principiu. ma enerveaza ca au fost nesimtiti (politistii).

s-a intamplat in felul urmator: am trecut din slovenia in ungaria , nu am facut 30 de km ,sa zic, timp in care toata autostrada s-a eliberat adica nu mai era absolut nimeni doar eu. am mers regulamentar (130km/h pe pilot automat)si pe banda a 2-a (banda de viteza). la un moment dat de pe o pasarela iese exact in calea mea o masina de politie, intamplarea (sau poate exact asta au vrut domnii politisti) face sa ne nimerim exact unul in dreptul celuilalt (ei pe banda 1 eu pe banda 2). am mers asa vreme de 2-3 km (la viteza de 130km/h), dupa care imi fac semn sa ma bag pe banda 1. zis si facut ma bag pe banda 1 (in fata lor) si mai mergem asa vreme de inca 2-3 km, dupa care aprind girofarurile se baga in fata mea si apare indicatorul cu "Follow me" , ii urmez si ma baga in spatele unei benzinarii, unde ma iau la puricat. am avut totul in regula si mi-au zis ca imi dau amenda pt ca am mers 2-3 km pe banda 2. neintelegandu-ma cu bozgorii decat prin semne (nu stiau engleza.. de fapt nici o limba, doar a lor) am semnat amenda .. si am plecat mai departe.

mie personal chestia asta mi se pare o amenda data din .. rautate!? efectiv nu eram decat eu cu ei pe autostrada .. nu e ca si cum as fi deranjat pe cineva.. pur si simplu .. s-au gandit ei .. "hai sa-l amendam pe asta". sau au gandit la modul .. "hai sa luam spaga sau sa bagam bani in tara", oricare ar fi fost gandirea lor asta mi se pare cersire :twoup: . din punctul meu de vedere amenda asta mi se pare "gratuita" si fara nici un fel de esenta , din cauza asta nu as vrea sa o platesc.

aveam eu ura pe unguri dinainte .. acum ura asta a mea s-a accentuat dramatic .

din punct de vedere legal au ce sa imi faca daca nu platesc amenda?

ai platit amenda pana la urma sau nu?din punctul meu de vedere ar trebui sa o platesti mai ales daca ai de gand sa iesi din tara frecvent chiar si pana la budapesta,pt ca pana la urma tot o vei plati(un verisor de-al meu a luat o amenda in budapesta,nu a platit-o pe loc si dupa cateva luni cand a vrut sa intre in tara a trebuit sa prezinte chitanta la vama cum ca a platit amenda)-cu ungurii ne mai merge inca dar daca se intampla in austria iti spun sigur ca nu te mai intrebai DACA trebuie platita amenda(un fapt concret:am fost amendat in februarie anul asta in austria iar "garcea" nu m-a lasat sa plec pana nu am platit cash;m-au intrebat,ai bani la tine?daca nu ai,mergem cu tine pana la cel mai apropiat bancomat,si tot o platesti.asa ca.....chiar daca au fost marsavi cu tine si chiar nu aveau motiv sa te amendeze,plateste amenda.(daca nu ai platit-o sau aruncat chitanta:) )

eu te-as sfatui sa o platesti, intrucat dupa ce Romania va intra in Schengen cu drepturi depline va exista o baza comuna de date si s-ar putea sa te trezesti, cum se intampla acum spre exemplu in Germania, ca la un control de rutina sau sa te opreasca pentru alta abatere si sa descopere ca ai amenzi neplatite si daca nu ai bani la tine sa o platesti iti imobilizeaza masina iar tu stai inchis pana iti platesti amenda calculata la zi, nu doar cei 63Eur. In Germania, anul trecut un prieten l-au saltat din autocar la un control de rutina efectuat de Zoll Polizei si l-au gasit cu o amenda neplatita de cativa ani, si trebuia sa plateasca aproape 1000Eur, bani nu avea la el, asa ca urmau sa il retina pana cineva ii platea amenda, norocul lui ca i-a platit cel la care se ducea. Asa ca...nu prea mai e de gluma cu astea!

confirm ce s-a spus aici,cunosc o istorie aproape 100 % identica

te tine 24 de h maxim, dar oricum iti creaza probleme. Masina clar se poate salta. In Germanaia nu te uita nici dracul, era unul care nu platise o vama de 15 marci (de pe vreama cand inca era marca) la un colet primit din State. Se muta asta iar in DE, cand sa isi faca actele si sa ii dea numar de impozitare surpriza... nu a putut sa isi faca actele pana nu a platit tot, suma indexata in euro etc..:twoup: Nu stii cand mai ajungi pe acolo ... Edited by DOMI