Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

sunet toba sau motor

Recommended Posts

ma bucur ca m-am incris pe forum,,,,sper sa nu va stresez. mi-am zis sa va descriu neplacerile cauzate de masina mea.

o alta problema mai putin enervanta ar fi sunetul pe care il scoate masina la mers mult prin aglomeratie sau stat mult la ralanti. pana in 1500 ture scoate asa un sunet mai gros si vine de undeva de sub ea. la turatii mai mari dispare.

M-am lovit din nou de acelasi profesionalism la banat car "masina nu are nimic". Adevarul e ca pana cand am ajuns la ei n-a mai facut.

Am mai citit pe alte posturi cum ca ar fi de la filtru de particule,,fiin-d plin sau infundat. Masina merge absolut normal doar ca uneori scoate sunetul asta. Initial am crezut ca e din cauza temperaturilor ridicate din oras,,dar a venit frigul si tocmai ce-a facut. M-am saturat de incompetenta celor de la bmw care vin cu concluzii de genu "veni-ti cu ea cand se aprinde un martor in bord", pana atunci pot sa le-o duc rupta in 2-ua si le-o pun pe birou direct.

Voi ce zice-ti?

S-a mai intamplat cuiva?

despre ce masina e vorba? evacuarea e stock?

e60 2005 525d. da evacuarea e ok. am fost cu ea au urcat-o sus si mi-au zis ca n-are nimik.

Poate sa fie vreo piesa care se incinge pt ca n-am unde sa merg cu ea in regim normal?

enervant este ca de cate ori ma grabesc sa ajung cu ea s-o arat oricarui service,,sunetul dispare.

Salut Fli.

Si a mea face la fel, acelasi motor, acelasi an si evacuare stock. Nu face mereu, doar cand o apuca. Am observat ca dupa ce fac un drum mai lung si fara a merge la consum, cum intru in oras si merg bara la bara, intre 1500 si 2500 rpm scoate zgomotul ala. Sau cand merg seara in oras si schimb la peste 3000 rpm pentru cativa km, iar incepe si scoate zgomotul ala de "rumble" intre 1500 - 2500 rpm. La peste 2500-3000 deja dispare zgomotul. Am verificat evacuarea si nu are nimic. E un zgomot destul de placut pentru mine, era bine daca se auzea si la turatii mai mari. :twoup:

Ah, ca mi-am adus aminte, ultima data cand a facut asa, dupa ce m-am dat jos din masina am simtit un miros de plastic incins, dar nu stiu sigur daca era de la masina sau doar un miros dintre blocuri si nu am apucat nici sa verific ca eram pe fuga.

Salut Fli.

Si a mea face la fel, acelasi motor, acelasi an si evacuare stock. Nu face mereu, doar cand o apuca. Am observat ca dupa ce fac un drum mai lung si fara a merge la consum, cum intru in oras si merg bara la bara, intre 1500 si 2500 rpm scoate zgomotul ala. Sau cand merg seara in oras si schimb la peste 3000 rpm pentru cativa km, iar incepe si scoate zgomotul ala de "rumble" intre 1500 - 2500 rpm. La peste 2500-3000 deja dispare zgomotul. Am verificat evacuarea si nu are nimic. E un zgomot destul de placut pentru mine, era bine daca se auzea si la turatii mai mari. :twoup:

Ah, ca mi-am adus aminte, ultima data cand a facut asa, dupa ce m-am dat jos din masina am simtit un miros de plastic incins, dar nu stiu sigur daca era de la masina sau doar un miros dintre blocuri si nu am apucat nici sa verific ca eram pe fuga.

sall

deci nu sunt singur. Legat de miros si eu am patit odata, tot asa, m-am dat jos si mirose-a puternic a plastic ars. Tin minte ca ploua si m-am gandit ca poate de la apa sau un plastic de pe drum.

Suna bine pt cine ii place,, pe mine ma enerveaza pt ca la categoria limo nu prea au ce cauta sunete care tin de sport. sa mergi cu sunetu asta 1500km nu cred ca e comod.

• 1 year later...

I-ai dat de cap? Si la mine la 525d se aude la fel, cred ca asa sunt ele ...probabil se regenereaza dpf-ul, ca este f incinsa evacuarea, se aude cum trosneste a metal incins ...

Iti merge neuniform cand se aude sunetul ala ? Ce simptome are ?

Edited by jonnyy_b